Rakousko – Česko 1:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:1 (0:0, 2:1, 1:0) Stav série: 1:3
HC Sparta Praha
Pátek 08.04.2022, 19:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešní zápas je dobojováno! Motor se raduje z první výhry. Zápas se příliš nelišil od těch předešlých, dnes to byl ale Motor, který si výsledek zkušeně pohlídal a může se radovat z prvního bodu v sérii. Ta tím pádem ještě nekončí a přesouvá se znovu do O2 arény.

    Děkujeme za pozornost, z dnešního duelu je to vše. (21:23:46)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Nápor pokračuje, čas se ale chýlí ke konci. Dnešní utkání skončí výhrou Českých Budějovic, domácí fanoušci jsou na nohou. Ještě jedno vhazování před Hrachovinou.
     
    58:30
    Sparta se tlačí do útoku, nicméně prozatím si nevytvořila žádnou šanci, která by Dominka Hrachovina v domácí brance vystrašila. NIcméně hokejisté z hlavního města stále v útoku.
     
    57:50
    Hosté se nadechují ke konečnému náporu. Nyní se dostali do pásma. Hudáček míří na střídačku svého týmu.
     
    56:54
    Nutno vyzdvihnout atmosféru v Budvar aréně. Domácí diváci, kterých si našlo cestu do Budvar arény opět šest a půl tisíc, ženou tým za první výhrou v semifinále.
     
    56:37
    A o chvíli později si připsal dobrou příležitost ke čtvrté brance Jiří Novotný. Také on byl v dobré pozici, ale na Hudáčka si zkušený mazák Českých Budějovic nepřišel. Brankář hostí tentokrát úspěšnější.
     
    55:40
    V Budvar aréně od včerejška neoblíbený Tomášek zavezl kotouč do pásma. Za soupeřovou brankou posílal přihrávku na modrou, ale kotouč končí až v obranném pásmu Sparty.
    54:05 Lukáš PECH - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí příznivci se radují ze třetí branky jejich týmu! LUKÁŠ PECH se dosta s kotoučem sám před branku a počínal si velmi zkušeně. Hudáčka prostřelil naprosto přesně. Asistence: Jindřich Abdul, Michal Vondrka.
     
    52:59
    David Tomášek nahodil kotouč do pásma. Puk zavadil o některého ze hráčů a skončil v ochranné síti. Bude se pokračovat po krátké komerční přestávce, která nyní přerušuje hru.
     
    51:50
    Jindřich Abdul se dostal ke kotouči a pořádně ohrozil hostující svatyni! Abdul mířil na vzdálenější tyč, přičemž jeho pokus Hudáček jen jemně škrtnul svou výstrojí, nicméně to stačilo. Puk nakonec končí těsně mimo tyč.
     
    50:07
    Domácí fanoušci stále ženou svůj tým za první výhrou v této sérii. K ní má Motor přece jen ale ještě daleko. Nicméně svěřenci Jaroslava Modrého dobře brání a Sparta se k výraznějším šancím nedostává.
     
    49:37
    Jan Štencel se dostal po rychlé přihrávce sám před gólmana. Pokus to nebyl vůbec špatný, nicméně Hudáček si stihl povyjet a pokus lapil někde mezi tělem a rukou. Parádní zákrok gólmana.
     
    49:08
    Po jedné ze střel hostujících hráčů nastala trma vrma před brankou. Ta ale nekončí brankou. Dominik Hrachovina s vypětím všech sil udržel kotouč před brankovou čárou. Velmi aktivní byl Dvořáček, puk však neprocpal tam, kam chtěl.
     
    48:01
    Michal Řepík si nyní stěžoval. Nelíbilo se mu zákrok Jiřího Ondráčka, proti kterému zřejmě mínil držení hole. Sudí nic takového neviděli, budem tedy pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    47:12
    Roman Vráblík vystoupil v útočném pásmu z obranné řady a zkoušel zacílit zřejmě na vzdálenější tyč. Tu ale jeho pokus jen těsně minul. A Sparta otáčí hru na opačnou stranu.
     
    46:34
    V posledních okamžicích jsme viděli střely obou hráčů s číslem jedenáct. David Dvořáček nyní na opačné straně mířil do horních pater branky. Mířil nad lapačku. Hrachovina si proti němu povyjel a parádním zákrokem zastavil kotouč.
     
    45:41
    Na kotouči jsou v posledních okamžicích více hostující hráči, chtějí zcela určitě stupňovat svůj tlak. Domácí ale velmi úspěšně odolávají a první formaci k ničemu nepouštějí.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 23. D. Voženílek (Valský, Štencel), 36. Abdul (Štencel, Pech), 55. Pech (Abdul, Vondrka) – 34. E. Thorell (Dvořáček)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Bučko, Štich – D. Voženílek, J. Novotný, Valský – Abdul, Pech, Vondrka – M. Beránek, M. Hanzl, Chlubna – Holec, Koláček, J. Ondráček.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek, T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka, M. Řepík – D. Kaše, Tomášek, Chlapík – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – Buchtele, Vitouch, Dvořáček.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6 421
    Motor ČB 1 4 Sparta
    #1 Neděle 03.04.2022 • 14:30
    Sparta - Motor ČB 2:1
    #2 Pondělí 04.04.2022 • 19:00
    Sparta - Motor ČB 5:1
    #3 Čtvrtek 07.04.2022 • 19:00
    Motor ČB - Sparta 2:3 po prodl.
    #4 Pátek 08.04.2022 • 19:00
    Motor ČB - Sparta 3:1
    #5 Pondělí 11.04.2022 • 18:30
    Sparta - Motor ČB 3:2
    thejrc.org