Manchester Utd. – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Manchester United
1:1 (0:0)
Chelsea FC
Čtvrtek 28.04.2022, 20:45 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Předehrávka 37. kola mezi Manchesterem United a Chelsea vítěze nepoznala, utkání na Old Trafford skončilo nerozhodným výsledkem 1:1.

    Góly padaly až ve druhém poločase. Výrazně aktivnější Chelsea se dočkala v 60. minutě, kdy se po Jamesově prodlouženém centru Havertzem trefil povedenou ránou z voleje na zadní tyč Marcos Alonso. Rudí ďáblové ovšem odpověděli za pouhé dvě minuty, po obloučku Matiće za obranu si Cristiano Ronaldo míč jedním dotekem zpracoval a druhým poslal balón nad padajícího Mendyho. I po inkasované brance byli The Blues aktivnější, avšak vítězného gólu se nedočkali, v největší příležitosti Reece James nasměroval technický obstřel do pravé tyčky.

    Pokud chce hrát Manchester United příští rok Ligu mistrů, musí vyhrávat, proto je dnešní výsledek ztrátou, přestože změřil síly s těžkým soupeřem. Chelsea zatím může být poměrně klidná, neboť zůstává třetí a náskok na čtvrtý Arsenal navýšila na šest bodů. (22:42:05)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:9. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí hráči mohli rozhodnout o třech bodech po rohovém kopu. Victor Lindelöf se sice dostal k hlavičce, ale k hodně slabé, Edouard Mendy snadno zachytil balón do rukavic.
     
    90+2
    Po faulu na Bruna Fernandese měl Manchester United k dispozici volný přímý kop od levé lajny. Odražený balón si našel Juan Mata, houf fotbalistů před Mendym neprostřelil.
     
    90+1
    Střídání v týmu Manchester United:
    ze hřiště odchází Anthony Elanga, přichází Alejandro Garnacho.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    V poutovém území si César Azpilicueta poradil na jedničku. Nevymýšlel nic složitého a poskakující balón odvrátil před dotírajícím Fernandesem až na útočnou polovinu.
     
    88
    No a nechybělo moc, aby se Antonio Rüdiger během jedné minuty nechal vykartovat. Podle všeho vysokou nohou lehce zasáhl hlavu Anthonyho Elangy, arbitr Dean nechal tento zákrok k nelibosti většiny fanoušků na stadiónu bez povšimnutí.
     
    87
    První žlutá karta střetnutí přichází až v závěrečných minutách. Vykoledoval si ji Antonio Rüdiger, jenž zastavil Juana Matu jen za cenu dlouhého držení protihráče kolem těla.
     
    86
    Jorginho vystál Cristiana Ronalda do poslední vteřiny. A zvládl i přečíst pas portugalského útočníka na jeho krajana Fernandese, hru pak posunul směrem dozadu na Rüdigera.
     
    85
    Za pískotu domácích fanoušků Romelu Lukaku zkusil kličku po lajně proti Alexi Tellesovi. Jaká najednou vypukla radost, když belgickému forvardovi úmysl nevyšel.
     
    84
    Šikovně si pod tlakem počínal Anthony Elanga. Dokonce proti třem protihráčům chytře pokryl balón, proti švédskému reprezentantovi hrál Thiago Silva nedovoleným způsobem.
     
    83
    Romalu Lukaku využil svých předností a tělem odmítl Phila Jonese. Následně si zkusil narazit s Masonem Mountem, zpětný pas ve skluzu zastavil Scott McTominay.
     
    82
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází N'Golo Kanté, přichází Ruben Loftus-Cheek.
     
    81
    Marcos Alonso měl políčeno na druhý gól, tvrdou ránu ovšem nasměroval do clonícího Dalota. Následné zakončení Jamese zblokoval pro změnu Telles.
    80. James orazítkoval pravou tyč
     
    80
    Brilantní výkon mohl Reece James korunovat gólem. Mason Mount posunul míč za sebe na spoluhráče patičkou, po technickém obstřelu z hranice velkého vápna zachránila jako sochu stojícího de Geu pravá tyč.

    Milan Huppert

    Branky: 62. Ronaldo (Matić) – 60. Alonso (Havertz)

    Karty:   87. Rüdiger (CHE)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:9. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:12.
    Manchester United: de Gea – Dalot, Lindelöf, Varane, Telles – McTominay, Matić (79. P. Jones) – Elanga (90+1. Garnacho), Fernandes (C), Rashford (79. Mata) – Ronaldo.
    Náhradníci: Heaton, D. Henderson – Bailly, Medžbrí, Shoretire, Fernández III.

    Trenér: Ralf Rangnick

    Chelsea FC: E. Mendy – R. James, T. Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C), Kanté (82. Loftus-Cheek), Jorginho, Alonso – Mount, Werner (71. Pulisic) – Havertz (70. Lukaku).
    Náhradníci: Arrizabalaga – T. Chalobah, Kenedy, Saúl, M. Sarr, Zíjáš.

    Trenér: Thomas Tuchel

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Cann

    Diváci: 73 564
    bahis siteleri