RB Lipsko – Rangers 1:0 (kon.) | West Ham – Frankfurt 1:2 (kon.)
konec
RB Lipsko
1:0 (0:0)
Glasgow Rangers
Čtvrtek 28.04.2022, 21:00 • Red Bull Arena, Lipsko • Evropská liga • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:04:05)
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:1.
    Střely mimo: 2:4.
    Rohy: 1:2.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 12:5.
     
    Úvodní semifinálový duel Evropské ligy mezi Lipskem a Rangers tak končí nejtěsnější možnou výhrou Red Bullu v poměru 1:0. Německý celek byl po celý zápas lepším mužstvem na trávníku a tak lze jeho vítězství hodnotit jako zasloužené. Glasgow toho na trávníku svého protivníka příliš mnoho nepředvedl a většinu času pouze bránil. A 85 minut se mu to dařilo na výbornou, jenže pak se k odraženému míči dostal před šestnáctkou skotského týmu Angeliño, nejlepší hráč utkání, který nádherným volejem trefil přesně k zadní tyči těsnou výhru svého mančaftu.

    Lipsko si tak do odvety na horkou skotskou půdu veze jednobrankový náskok a pokud dovolí svému soupeři stejný počet šancí jako v dnešním utkání, bude mít velkou šanci postoupit.

    Rangers potřebují na Ibrox Stadium podat úplně jiný výkon, protože s tím dnešním by na postup pomýšlet rozhodně nemohli.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Emil Forsberg na levé straně ze standardky rovnou střílel, ale jeho pokus sráží James Tavernier na rohový kop. Ten už se ale zahrávat nebude, sudí Bastien právě ukončil tento duel!
     
    90+3
    A následně se žlutí podruhé a to zcela zaslouženě, James Tavernier na levém křídle doslova sestřelil skluzem k zemi Yussufa Poulsena a Lipsko bude zahrávat v samotném závěru standardku ze zajímavé pozice.
     
    90+2
    Vidíme první žlutou kartu utkání, kterou dostal Connor Goldson, jenž ve středovém kruhu srazil k zemi Andrého Silvu.
     
    90+1
    Sudí Bastien nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby. Emil Forsberg nyní v hlavičkovém souboji fauloval Bornu Barišiće a arbitr utkání píská faul.
     
    90
    James Tavernier opět posílá balon na pravé straně autovým hodem zpět do hry. Před vlastním pokutovým územím zpracoval merunu Calvin Bassey, jenž rozehrává doleva.
     
    89
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Yussuf Poulsen.
    ze hřiště odchází Benjamin Henrichs, přichází Nordi Mukiele.
     
    88
    Hráči Rangers se snaží probít po pravém křídle, jejich kapitán James Tavernier opět hází aut, ale jeho spoluhráči mičudu příliš dlouho neudrželi.
     
    87
    Red Bull jeho úvodní zásah povzbudil. Sám střelec první branky, Angeliño, se opět hnal vpřed po levém křídle, nyní však fauloval Jamese Taverniera.
    86. ANGELIÑO - 1:0
     
    86
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen uvidíme v tomhle utkání branku! Centr z pravého rohového kopu v podání Christophera Nkunkua našel na malém čtverci jen obranu Rangers. Calvin Bassey odhlavičkoval balon před velké vápno, kde se však do míče z voleje nádherně opřel ANGELINO a jeho oblouček k zadní tyči byl razantní i nádherně umístěný! Red Bull vede po zásluze po nejkrásnějším zakončením utkání 1:0! Allan McGregor se po téhle pumelici natahoval zcela marně.
    85. Adamsovu střelu vyškrábl McGregor
     
    85
    Tyler Adams si nyní krásně navedl balon na hranici velkého vápna a z ní pálil pod břevno svatyně Rangers. Allan McGregor však jeho pokus parádním reflexivním zákrokem vyráží nad horní tyč na roh!
     
    85
    Následně dostal Emil Forsberg pěkný centr z pravé strany na penaltu a snažil se o zakončení nůžkami, jenže trefil jen za sebou stojícího soupeře.
     
    84
    Christopher Nkunku dobře zalepil vysoký pas do vápna Glasgowa, následně chtěl míč posunout na Emila Forsberga, kterého ale defenziva Rangers uhlídala.
     
    83
    Střídání v týmu Rangers FC:
    ze hřiště odchází Joe Aribo, přichází Scott Arfield.
    ze hřiště odchází Ryan Jack, přichází James Hoban Sands.

    Petr Šatalík

    Branky: 86. Angeliño

    Karty:   90+2. Goldson (RFC), 90+3. Tavernier (RFC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:5.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Gvardiol, Henrichs (89. Mukiele), Halstenberg – Laimer, Adams, Klostermann, Angeliño – Olmo (71. An. Silva), Nkunku (89. Poulsen), Szoboszlai (71. Forsberg).
    Náhradníci: Tschauner, J. Martínez – Raebiger, Novoa, Lelle.

    Trenér: Domenico Tedesco.

    Glasgow Rangers: A. McGregor – Tavernier (C), Goldson, Bassey, Barišić – Jack (83. Sands), Lundstram – Aribo (83. Arfield), G. Kamara, Kent – Wright (69. Sakala).
    Náhradníci: McCrorie, McLaughlin – Diallo Traoré, Davis, Balogun, King, Lowry, McKinnon, Devine.

    Trenér: Giovanni Van Bronckhorst.

    Rozhodčí: B. Bastien – H. Zakrani, A. Berthomieu – C. Turpin (všichni FRA).
    Čtvrtek 05.05.2022
    Rangers - RB Lipsko 3:1

    Branky: 19. Tavernier (Kent), 25. G. Kamara (Wright), 81. Lundstram – 71. Nkunku (Angeliño)

    Karty:   27. Bassey (RFC), 32. Goldson (RFC), 44. Barišić (RFC) – 54. Kampl (RBL)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:9.
    bahis siteleri