Maďarsko – J. Korea 5:1 (kon.) | Slovinsko – Litva 4:2 (kon.)
konec
Slovinsko
4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Litva
Úterý 03.05.2022, 19:00 • Hala Tivoli, Ljubljana, Slovinsko • Mistrovství světa - I. A Divize
Partner:
     
    S konstatováním, že zápas sledovalo 2500 diváků, se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek večera! (21:32:59)
     
    Střely na branku – 48:20 (18:6, 16:6, 16:8)
     
    Slovinci vstoupili do turnaje očekávanou výhrou, byť skóre asi mělo být výraznější. Domácí tým měl totiž většinu zápasu výraznou převahu, ovšem Litvu držel nad vodou brankář Mantas Armalis, který ukazoval, proč stabilně chytá ve švédské nejvyšší soutěži.

    V první třetině si za jeho záda našla cestu jediná z 18 střel Slovinska, skóre otevřel zblízka Miha Verlič. Ve druhé části se pak Slovinci prosadili dvakrát. Nejprve parádně vymetl horní růžek Anže Kuralt a v polovině duelu zvýšil na 3:0 Blaž Tomaževič. Ve třetí části ještě navýšil domácí náskok Luka Maver, jehož nástřel si srazil do vlastní sítě obránce Alisauskas. V závěru si užili gólovou radost i Litevci. V přesilovce se prezentoval úspěšnou dorážkou Aivaras Bendžius a pouhých 9 sekund před koncem pak upravil na konečných 4:2 Emilijus Krakauskas.
     
    Nejlepším hráčem Litvy byl naprosto zaslouženě vyhlášen brankář Mantas Armalis. Především díky němu hosté prohráli jen o dva góly. Za Slovinsko je oceněn Luka Maver (1+1). Nyní už přijde na řadu hymna na počest vítězného týmu.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Emilijus KRAKAUSKAS - 4:2
     
    59:51
    Litva právě vstřelila branku!
    Litva nakonec prohraje přijatelným rozdílem! Tadas Kumeliauskas oslovil vtipnou zadovkou EMILIJUSE KRAKAUSKASE, který z mezikruží zamířil k pravé tyčce Pintaričovy branky. Tam se slovinský gólman natahoval marně – 4:2. Asistence: Tadas Kumeliauskas.
     
    59:00
    Pátý gól Slovinska mohl přidat Robert Sabolič. Ten zblízka nevymíchal výtečného Armalise!
     
    58:34
    Maver hledal před brankou Tomaževiče. Dobře se však vrátil Četvertak.
     
    57:45
    Mantas Armalis má na kontě už 45 zákroků!
     
    57:38
    Jan Urbas si na levé straně útočného pásma vyměnil puk s Verličem a jeho střelu zastavoval Armalis maskou. Gólman Litvy si potřebuje svou ochranu hlavy upravit.
     
    57:23
    Ugnius Cizas vystřelil z levé strany. Pro puk si sáhl lapačkou Pintarič.
     
    57:13
    Slovincům byl odpískán ofsajd.
     
    56:19
    Jako by Litevci teď trochu ožili a začali více forčekovat. V útočném pásmu tak získali puk a po ráně Tomase Krukovského srážela slovinská obrana hrací předmět do ochranné sítě.
    55:16 Aivaras BENDŽIUS - 4:1
     
    55:16
    Litva právě vstřelila branku!
    Litevci se dočkali gólu! Dokázali využít přesilovku při vyloučení Jegliče. Po ráně Arnoldase Bosase z levé strany vyrazil Pintarič puk k AIVARASOVI BENDŽIUSOVI, který ho dokázal bekhendem dostat přes natažený levý beton slovinského gólmana na místo určení – 4:1. Asistence: Arnoldas Bosas.
     
    54:29
    Kotouč vypadl z hrací plochy. Vhazovat se bude v útočném pásmu Litvy.
     
    53:47
    Vyloučení v týmu Slovinsko:
    Žiga Jeglič – 2 min., hákování.
    52:59 Luka MAVER - 4:0

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 14. Verlič (Jeglič, Urbas), 22. Kuralt (Podlipnik, Tičar), 31. Tomaževič (Koblar, Maver), 53. Maver (Koblar, Podlipnik) – 56. Bendžius (Bosas), 60. Krakauskas (Kumeliauskas)


    Slovinsko: Pintarič (Krošelj) – Gregorc, Pretnar, Robar (C), Podlipnik, Stebih, Magovac – Urbas (A), Jeglič, Verlič – Sabolič, Tičar (A), Kuralt – Pance, Čimžar, Ograjenšek – Koblar, Tomaževič, Maver.
    Trenér: Matjaž Kopitar

    Litva: Armalis (Pavliukov) – Alisauskas (C), Jasinevičius, Rumsevičius, Gusevas, Krukovski, Cypas, Stankius – Četvertak, Cizas (A), Gintautas – Kaleinikovas, Grinius, Krakauskas (A) – Bosas, Kumeliauskas, Noreika – Krasilnikovas, Kudrevičius, Bendžius – Binkulis.
    Trenér: Ron Pasco (CAN)

    Rozhodčí: Sternat (AUT), Wilk (USA) – Kis-Kiraly (HUN), Monnaie (BEL)

    Diváci: 2500
    bahis siteleri