Carolina – Boston 5:2 (kon.) | Toronto – Tampa 3:5 (kon.) | Minnesota – St. Louis 6:2 (kon.)
Edmonton – Los Angeles 6:0 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:5 (0:1, 1:2, 2:2) Stav série: 1:1
Tampa Bay Lightning
Čtvrtek 05.05.2022, 01:40 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem příznivcům ledního hokeje. NHL dnes v noci pokračuje druhými zápasy jednotlivých čtvrtfinálových sérií, my se v textovém přenosu detailně zaměříme na duel Toronta Maple Leafs s Tampou Bay Lightning.
     
    Toronto Maple Leafs

    Javorové listy skončily po základní části na 3. místě Východní konference, když na své konto dokázali nastřádat parádních sto patnáct bodů. Toronto vynikalo především ofenzivní stránkou hry, nasázelo za osmdesát dva duelů 315 branek a v tomto ohledu bylo druhým nejlepším týmem soutěže.

    Forma Toronta nebyla ke konci základní části úplně dobrá, ale Maple Leafs nakonec zvládli poslední tři duely vyhrát a na play-off se tak řádně naladit. Nejprve zdolali Washington na jeho ledě 4:3 po nájezdech a následně dvakrát vyhráli před svými fandy, 3:0 přemohli Detroit a 5:2 Boston.

    Javorové listy pochopitelně nejvíc spoléhají na svého lídra, Austona Matthewse, který v základní části nasbíral 106 (60+46) kanadských bodů. Neméně skvěle si však vedl také Mitchell Marner (35+62). Zlými muži Toronta jsou Wayne Simmonds a Michael Bunting, kteří dohromady posbírali již 176 trestných minut. V brankovišti dostává prostor Jack Campbell, jenž měl v základní části úspěšnost 91,4 % a v prvním čtvrtfinále vychytal čisté konto.
     
    Tampa Bay Lightning

    Blesky ukončily základní část na 5. příčce Východní konference, svůj účet přitom zatížily více než solidními sto deseti body. Ani Tampa Bay nebyla směrem kupředu vůbec špatná, když za dvaaosmdesát duelů nastřílela 287 branek a v defenzivě byla o něco lepší než Toronto, inkasovala jen 233 gólů.

    Forma Lightning nebyla na konci základní části vůbec špatná. Tampa Bay vyhrála čtyři z předchozích pěti duelů. V posledních dvou vystřídala porážku s výhrou. Nejprve padla na ledě Columbusu 2:5, ale následně přemohla New York Islanders na jejich kluzišti 6:4.

    Tahounem Blesků byl v letošní sezóně Steven Stamkos, který zaznamenal 106 (42+64) kanadských bodů. Výborně si však vedl také Nikita Kučerov, který za 47 utkání stihl 69 (25+44) bodů. Hru pořádně přiostřoval zejména Patrick Maroon, který zaznamenal 134 trestných minut! Jasnou jedničkou Tampy je s úspěšností zákroků 91,5 % Andrej Vasilevskij.
     
    Vzájemné zápasy ze základní části

    22.04.2022 Tampa Bay Lightning- Toronto Maple Leafs 8:1
    05.04.2022 Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 2:6
    10.12.2021 Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 3:5
    05.11.2021 Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 2:1p
     
    Československá stopa v utkání

    Petr Mrázek (Toronto)
    Ondřej Kaše (Toronto)
    David Kämpf (Toronto)
    Jan Rutta (Tampa)
    Erik Černák (Tampa)
    Ondřej Palát (Tampa)
     
    1. čtvrtfinále

    První souboj Maple Leafs s Lightning se stal jednoznačnou záležitostí, kterou režírovalo Toronto. To svému soupeři naložilo na cestu hned pět branek a samo neinkasovalo. Tampa Bay tak musela skousnout potupného bůra v plné parádě. Pod vítězství svého celku se nejvíc podepsal Auston Matthews, který vstřelil hned dvě branky.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Campbell (Källgren) – Ljubuškin, Rielly (A), Brodie, Muzzin, Liljegren, Giordano – Marner (A), Matthews, Bunting – Kerfoot, Tavares (C), Michejev – Engvall, Kämpf, Nylander – Simmonds, Blackwell, Kaše.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Černák, Hedman, Foote, McDonagh (A), Rutta, Sergačjov – Kučerov, Stamkos (C), Palát – Point, Cirelli, Killorn (A) – Colton, Paul, Hagel – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: F. St. Laurent, G. Dwyer – S. Barton, R. Daisy.
     
    Ještě jednou přeji krásnou hlubokou noc všem. Zápasy NHL pravidelně startují s mírným zpožděním. Nejinak tomu bude i u klání Toronta s Tampou Bay, které začne přibližně v 1:40.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše a nás čekají národní hymny. Martina Luiz Ortiz zazpívá státní hymny USA i Kanady.
     
    Úvodní ceremonie jsou za námi a na ledě už zůstaly jen zahajovací formace. Vše je připraveno k úvodnímu buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Maple Leafs vyhráli úvodní buly duelu a John Tavares se ihned tlačil po levé straně kupředu. S pukem se prodral až do rohu hrací plochy.
     
    00:38
    Mark Giordano vypálil na levé straně u modré čáry, jeho pokus však minul klec Tampy Bay přinejmenším o metr a půl.
     
    01:15
    Auston Matthews se snažil píchnout holí do puku tak, aby poslal kotouč přes obrannou modrou. To se mu však nepovedlo a hrát může Ryan McDonagh.
     
    01:57
    Mitchell Marner se snažil na pravé straně přejít přes soupeře, ale Patrick Maroon mu kotouč vypíchl, navíc může kupředu Corey Perry, jehož ostrý projektil z pravého kruhu krotí Jack Campbell na své hrudi.
     
    02:28
    Nikita Kučerov si na vrcholcích kruhů rozmyslel střelu a ještě přihrával doleva, kde byl Cal Foote, jeho pokus od modré čáry vyrazil Jack Campbell ramenem těsně vedle své svatyně.
     
    02:49
    Cal Foote nyní drží kotouč za vlastní svatyní a nechá oba celky vystřídat. Následně posílá puk prudkým pasem doprava na Nikitu Kučerova.
     
    03:28
    Jake Muzzin sebral kotouč v rohu kluziště za vlastní svatyní a okamžitě jej vyhodil téměř přes všechny čáry. Hrát může Erik Černák.
     
    03:58
    Tampa Bay se vydala kupředu po levé straně, Alex Killorn však nedokázal přejít přes útočnou modrou, kde ho zastavil Alexander Kerfoot.
     
    04:27
    William Nylander se dostal k ráně z pravého kruhu, jenže ta trefila jen mantinel za klecí Lightning, kteří nyní mohou založit svou akci.
     
    04:58
    Na pravém křídle vybojoval puk Wayne Simmonds, jenž si ho narazil o Jakea Muzzina a už mohl pálit z pravé strany, touš se mu ale zamotal pod brusle.
     
    05:17
    Colin Blackwell cpal z nulového úhlu kotouč do brankoviště Lightning, jenže tam byli důrazní beci Tampy Bay, kteří touš zametli do rohu.
     
    05:46
    Nyní však hrála Tampa se šesti bruslaři na hrací ploše a za to půjde poprvé do oslabení. Na lavici hanby usedá Corey Perry.
     
    05:50
    Buly před bránou Blesků vyhrálo Toroto a byl to snad Mitchell Marner, kdo ostře pálil z pravého kruhu. Andrej Vasilevskij však vytasil skvělý zákrok vyrážečkou.
     
    06:16
    Auston Matthews nyní napřáhl na levém kruhu a jeho pokus do bližšího horního rohu klece Tampy kryje Andrej Vasilevskij dalším parádním zákrokem vyrážečkou.
     
    06:48
    Přesilovka Maple Leafs se však už začíná krátit. Nyní má puk na levé straně útočného pásma Ilja Michejev, jenž se s pukem dostává do rohu hrací plochy.
     
    07:16
    Timothy Liljegren dostal přihrávku na levý kruh a okamžitě pálil z nápřahu, jeho rána na přední tyč však těsně minula zařízení Lightning.
     
    07:48
    David Kämpf si nyní šikovně najel na obranné modré, kde získal puk a nyní se sám vydává vstříc bráně Tampy Bay Lightning.
     
    08:05
    David Kämpf se hnal sám na klec Tampy Bay, jenže zezadu jej přitom krosčekoval celou dobu Ryan McDonagh, moc nechápu, jak sudí mohou ponechat tyto prohřešky bez povšimnutí. Na každý pád český útočník svou akci dobře zakončit nezvládl.
     
    08:54
    Steven Stamkos se na ose hřiště proháčkoval mezi soupeři až na zadní hrazení, kde předal kotouč na Braydena Pointa, který v rohu kluziště motá soupeři hlavu.
     
    09:18
    John Tavares zaváží kotouč až k obranné modré, nechá tak své unavené spoluhráče vystřídat a následně bekhendem rozehrává na Ilju Michejeva.
     
    09:51
    Mark Giordano se procpal na levém hrazení za útočnou modrou. Následně nahodil kotouč za klec Tampy Bay, kde je Ryan McDonagh.
     
    10:26
    Pierre Engvall neudržel kotouč na čepeli u hrazení ve středu hrací plochy. Z toho těžil o chvíli později Corey Perry, který střílel z pravé strany od hrazení. Jeho pokus z otočky však Jack Campbell tlumí ve své náruči.
     
    10:50
    Mark Giordano se nyní na levé straně vydal kupředu a nahazuje černou pryž za svatyni Andreje Vasilevského, jenž jde pro touš za svou bránu.
     
    11:00
    Uvidíme druhou přesilovku Toronta. Patrick Maroon po odpískání dohrál brankáře Maple Leafs Jacka Campbella a dostává za to dvě trestné minuty.
     
    11:35
    William Nylander vystřelil z levého kruhu na klec Tampy Bay. Andrej Vasilevskij však jeho pokus vyráží a poradil si i s dorážkou Johna Tavarese.
     
    11:48
    Auston Matthews dostal trochu místa na pravém křídle a z kruhu okamžitě pálil trefil však před sebou stojícího Ryana McDonagha.
     
    12:26
    William Nylander nyní dostal dobrou nahrávku do prostoru mezi kruhy, jenže svým projektilem tentokrát minul zařízení za Vasilevským.
     
    12:58
    Pierre Engvall pálil z levého kruhu na přední tyč, jenže Andrej Vasilevskij jeho pokus vykopl betonem do rohu hrací plochy.
     
    13:26
    Toronto má zatím jasně navrch a dokazuje to i nyní, kdy jde kupředu Mitchell Marner, jenž spěchá ke kleci soupeře po pravém křídle. Tampa je však už kompletní.
     
    13:50
    Nyní také Tampa svého soupeře na chvilku zamkla u jeho svatyně, Zach Bogosian vystřelil z nápřahu od modré čáry, Jack Campbell jeho ránu zastavil svým betonem.
     
    14:18
    Morgan Rielly se na pravé straně hrací plochy vydal vpřed a trefil svižným projektilem stojícího Alexe Killorna, který pohotově obrací hru.
     
    14:54
    Erik Černák se po pravé straně doslova protlačil do třetí Toronta, u hrazení ho zastavuje až důrazným dojezdem Auston Matthews.
     
    15:05
    Ross Colton se v předbrankovém prostoru dostal k bekhendovému zakončenou, ale jeho pokus minul klec soupeře o pár čísel.
     
    15:16
    Mark Giordano přidržel za svou klecí Brandona Hagela, za což bude muset odpykat dvě minuty na lavici hanby. Tampa má přesilovku.
     
    15:49
    Nikita Kučerov překvapivě vystřelil na pravém kruhu z ostrého úhlu. Jeho pokus však Jack Campbell kryje na své hrudi, kam přitiskl puk.
     
    16:16
    Brandon Hagel dostal přihrávku na pravý kruh a s ničím se nepáral, okamžitě vystřelil na bránu Toronta, Jack Campbell pozorný.
     
    16:58
    Maple Leafs se zatím bránili na jedničku a daří se jim to i nyní, kdy posílají puk přes všechny čáry za klec Vasilevského, který pomůže spoluhráčům s rozehrou.
     
    17:28
    Morgan Rielly nahodil kotouč od levého hrazení hlouběji do třetiny Tampy. Maple Leafs delší dobu svírají svého soupeře v jeho třetině.
     
    17:59
    Morgan Rielly pálil na vrcholu levého kruhu jen nad klec svatyně, kterou hájí Andrej Vasilevskij. Následně je však u puku první Auston Matthews.
     
    18:28
    Anthony Cirelli nyní u hrazení šikovně obral o kotouč Marka Giordana a Blesky mohou jít po levém hrazení kupředu. Puk má Steven Stamkos.
     
    18:58
    Nikita Kučerov vystřelil ostrou přízemní ránu na pravém kruhu, Jack Campbell se však proti jeho pokusu stihl přesunout a vyráží ho do rohu hrací plochy.
     
    19:15
    Tampa si opět zahraje přesilovku. Alexander Kerfoot přidržel na obranné modré Brandona Hagela a už sedí na trestné lavici.
     
    19:42
    Brayden Point se dostal v mezikruží ke střele z vynikající pozice, jenže neméně skvělý je také Jack Campbell, který jeho pokus vyráží.
     
    19:58
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa využívá přesilovku a v závěrečných vteřinách úvodního dějství se ujímá vedení! Alex Killorn posunul kotouč v mezikruží bekhendem za sebe a VICTOR HEDMAN už neměl nejmenší problém ho poslat na přední tyči kolem Campbella do sítě z bezprostřední blízkosti! Lightning tak jdou do vedení 1:0! Asistence: Alex Killorn.
    19:58 Victor HEDMAN - 0:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství souboje Toronta s Tampou Bay přineslo zajímavý hokej, ve kterém si oba celky dokázaly připravit své šance. Dlouhou dobu se však nikomu z nich nedařilo vytvořit si v pásmu soupeře souvislejší tlak, z kterého by plynuly nebezpečnější okamžiky pro protivníka. Na branku se čekalo do času 19:58, kdy z bezprostřední blízkosti skóroval Victor Hedman, takže Lightning vstoupí do druhého dějství s těsným vedením.
     
    Střely na bránu v 1. třetině:

    Toronto Maple Leafs – 13
    Tampa BayLightning – 9
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:36.
     
    Oba celky jsou na ledě, startuje druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Toronto drží kotouč na obranné modré, kde ho má Alexander Kerfoot, ten předává doprava, kde je Ilja Ljubuškin, jenž už je v pásmu Tampy Bay.
     
    20:58
    O černou pryž bojoval Timothy Liljegren na levém hrazení, kde však kotouč nakonec nevyšťouchl soupeři z čepele a musí se stahovat k vlastní kleci.
     
    21:16
    Timothy Liljegren měl nyní tutovku, když dostal kotouč do mezikruží a už pálil do poloprázdné svatyně Tampy Bay. Andrej Vasilevskij však vytasil parádní semafor, nádherný zákrok!
     
    21:58
    Corey Perry odevzdává kotouč svým bekům, Pierre-Édouard Bellemare se s pukem ještě trochu pomazlí na levé straně u hrazení.
     
    22:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa zdvojnásobuje své vedení! Victor Hedman přihrál z obranné modré krásným dlouhým pasem na útočnou, kde si puk zpracoval COREY PERRY, jenž sjel s kotoučem na osu hřiště a poté přízemním projektilem propálil Jacka Campbella mezi betony! Lightning vedou 2:0! Asistence: Victor Hedman.
    22:21 Corey PERRY - 0:2
     
    22:58
    Brandon Hagel a Ilja Ljubuškin bojovali o kotouč za klecí Toronta, úspěšnější byl obránce Maple Leafs, jenž vyhazuje puk do středu hrací plochy.
     
    23:18
    Mark Giordano střílel z mezikruží, jenže přehuštěný prostor před klecí Tampy nepropálil. Do rány mu obětavě padl Cal Foote.
     
    23:49
    Cal Foote se nyní na druhé straně hrací plochy prodral k ráně z vrcholu pravého kruhu, jenže klec Toronta vůbec netrefil.
     
    24:13
    Pierre Engvall a Victor Hedman se přetlačovali před svatyní Lightning Andrej Vasilevskij ale zasahovat nemusel a tak se oba borci rozjíždějí s klidem, dorážet na brankovišti nebo jej bránit není třeba.
     
    24:45
    Mitchell Marner střílel na levém kruhu pouze do Victora Hedmana, který se mu obětavě postavil do střely a nenechal pro svého gólmana žádnou práci.
     
    25:27
    Brayden Point nyní ostře vypálil z levého kruhu a Jack Campbell kryje jeho pokus v lapačce. Následně se bude vhazovat po pravici brankáře Maple Leafs.
     
    25:56
    Erik Černák se prodral ke střele od pravého hrazení, jenže Jack Campbell na jeho ránu dobře viděl a neměl problém ji chytit.
     
    26:18
    Ilja Ljubuškin vybojoval kotouč na pravém hrazení v obranném pásmu a po pravé straně vysouvá kupředu Johna Tavarese.
     
    26:48
    Erik Černák tentokrát jen nahodil puk z poloviny hřiště na klec Maple Leafs, ale Jack Campbell radši podrží kotouč pod lapačkou před dojíždějícími soupeři.
     
    27:23
    Auston Matthews zaváží puk do třetiny soupeře, po šikovné kličce se dostává do rohu hrací plochy, odkud nachází přihrávkou Morgana Riellyho.
     
    27:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto koriguje na 1:2! Mitchell Marner dostal od padajícího Matthewse kotouč na pravý kruh a posunul jej do mezikruží, kam si zkušeně sjel MICHAL BUNTING, jenž tvrdou přízemní ranou k zadní tyči snižuje náskok Tampy Bay na pouhopouhou jednu branku! Asistence: Mitchell Marner, Auston Matthews.
    27:47 Michael BUNTING - 1:2
     
    28:18
    Pierre-Édouard Bellemare má puk na levé straně hrací plochy, táhne jej po hrazení kupředu a už je v třetině protivníka. Přihrávkou za jeho klec nachází Anthonyho Cirelliho.
     
    28:39
    Patrick Maroon měl nyní kotouč v mezikruží a poté, co ho navezl do brankoviště Maple Leafs, se snažil dorážet Corey Perry, Jack Campbell však touš zalehl.
     
    29:15
    Nick Paul ztratil touš ve středu hrací plochy a musí se rychle vracet k vlastní kleci, na kterou se žene Auston Matthews.
     
    29:28
    Po zákroku Jacka Campbella se strhla před svatyní Toronta mela. V ní si sudí našli faul Wayna Simmondse na Pierra-Édouarda Bellemara a dávají mu dvě minuty za hrubost. Přesilovka pro Tampu.
     
    29:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning si berou svůj dvoubrankový náskok zpět! NIKITA KUČEROV obdržel přihrávku na pravý kruh, sjel s pukem trochu víc na osu hřiště a pak prudkou ranou překonal Jacka Campbella na přední tyči, když trefil přesně pravý horní roh svatyně Blesků! Tampa Bay tak již znovu třímá bezpečný dvoubrankový náskok nad svým dnešním soupeřem! Asistence: Victor Hedman, Steven Stamkos.
    29:57 Nikita KUČEROV - 1:3
     
    30:27
    Brandon Hagel vypálil na pravém křídle z hodně ostrého úhlu, jenže Jack Campbell měl přední tyč pokrytou a puk projít nenechal.
     
    30:53
    Kupředu se znovu tlačí hokejisté Toronta, Ilja Ljubuškin se na levé straně útočného pásma dostává v rohu kluziště k puku.
     
    31:00
    Ilja Ljubuškin je vyloučen za zákrok, který předvedl před chvíli. Za svou klecí zahákoval Braydena Pointa a dostává za to dvě trestní minuty.
     
    31:26
    Brayden Point se nyní dostal do dobré pozice v mezikruží, jenže z ní pálil do ještě lépe postaveného gólmana Jacka Campbella!
     
    31:58
    Nyní se přesilovka Tampě nedaří, Toronto vyhodilo kotouč přes všechny čáry a s akcí musí u vlastní svatyně začít Michail Sergačjov.
     
    32:26
    Ilja Michejev se prodral na levém hrazení ke střele na Andreje Vasilevského, jenže brankář Tampy byl pozorný a pokus soupeře vyráží do rohu hrací plochy.
     
    32:55
    Ilja Michejev byl na levé straně v hodně ostrém úhlu, přesto se pokusil Vasilevského v kleci Tampy zaskočit nečekanou ranou. Ten však byl pozorný.
     
    33:18
    Ross Colton se procpal na pravém křídle ke střele, ale Jack Campbell ji poměrně pohodlně vyrazil, protože neměla potřebnou razanci.
     
    33:42
    Auston Matthews nyní předvedl, co umí, když ve středu hřiště přešel přes dva soupeře a s pukem se dostává až zabránu Lightning.
     
    34:18
    Timothy Liljegren obdržel zpětný pas na modrou čáru, jeho rána však postrádala potřebnou přesnost, šla dva metry nad svatyni soupeře.
     
    34:48
    Nikita Kučerov se procpal do zakončení po levé straně, ale svým pokusem trefil jen před sebou stojícího Jakea Muzzina.
     
    35:26
    Morgan Rielly pálil z levé strany od modré čáry na klec Tampy Bay. Jeho projektil však nebyl přesný, šel nad horní tyč klece Lightning, Andrej Vasilevskij mohl zůstat v klidu.
     
    35:59
    Bude se vylučovat, Toronto si zahraje přesilovku. Mitchell Marner se hnal na levém křídle ke kecli Tampy, Pierre-Édouard Bellemare ho stáhl za dres k ledu a dostává dvě minuty za držení.
     
    36:26
    Lightning se osvobozují a navíc jde Ryan McDonagh po levém křídle do velké šance! Po střele k bližší tyči se však ramenem ohnal Jack Campbell, který pokus vytlačil na zadní hrazení!
     
    36:49
    Anthony Cirelli se dostal ke kotouči a znovu ho posílá hodně daleko od třetiny Tampy. Brankář Andrej Vasilevskij zatím může zůstat v klidu.
     
    37:15
    Brandon Hagel tentorárt sám pálil na pravé straně útočného pásma, Jack Campbell však jeho pokus vyráží na zadní hrazení.
     
    37:47
    TJ Brodie zpracoval puk za vlastní klecí a chvilku otálel s rozehrávkou, což se mu málem vymstilo, k puku se téměř dostal Brayden Point.
     
    38:26
    David Kämpf nastřelil puk za klec Tampy Bay a spěchá napadat rozehrávku soupeře, první u kotouče je však bránící Cal Foote.
     
    38:58
    Pierre Engvall se po levém křídle protloukal do šance tak dlouho, až jednu měl. Z osrého úhlu však Andreje Vasilevského nepřekvapil.
     
    39:26
    Victor Hedman mohl ještě zvýšit náskok Blesků, jenže jeho pokusu z levého kruhu scházela tolik potřebná přesnost.
     
    39:40
    Anthony Cirelli získal kotouč, který se odrazil po střele Hedmana od zadního hrazení a sám o chvíli později také vypálil. Bohužel pro Tampu i on minul.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá dvacetiminutovka souboje Maple Leafs s Lightning patří dějinám. Přinesla znovu poměrně dramatický průběh a především nám poskytla víc branek. V čase 22:21 Tampa zdvojnásobila svůj náskok po úspěšném úniku, jenž zakončil Corey Perry. O pět minut později však Toronto korigovalo na 1:2 po brance Michaela Buntinga. Současný prozatímní stav určil v 30. minutě Nikita Kučerov, když tvrdou ranou trefil pravý horní roh klece Toronta. Blesky tak vstoupí do třetí třetiny s dvoubrankovým náskokem.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Toronta Maple Leafs – 8 (21)
    Tampa Bay Lightning – 14 (23)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Tampa se drží na kotouči, za klec Jacka Campbella nahazuje touš po levém hrazení Ondřej Palát. Po něm může hrát obránce Maple Leafs Jake Muzzin.
     
    40:48
    Auston Matthews dostal kotouč na levý kruh a ve vysoké rychlosti pálil na přední tyč, jenže Andrej Vasilevskij jeho pokus vykopl betonem do rohu hrací plochy.
     
    41:33
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning zvyšují již na 4:1! Krásně nyní sehráli přečíslení 3 na 2. Nikita Kučerov posunul kotouč z pravé strany na levou, odkud vypálil Nick Paul. Jack Campbell jeho pokus zastavil betonem, jenže na brankovišti už byl připraven BRANDON HAGEL, který touš dotlačil do sítě Toronta a Tampa Bay tak vede už o tři zásahy! Asistence: Nick Paul, Nikita Kučerov.
    41:33 Brandon HAGEL - 1:4
     
    41:49
    Ross Colton vyrazil po pravém křídle kupředu a touš zavezl za útočnou modrou, kde mu však aktuálně chybí podporu spoluhráčů.
     
    42:08
    William Nylander podrazil za klecí soupeře bránícího Pierra-Édouarda Bellemara, čehož si sudí museli všimnout a dávají hříšníkovi dvouminutový trest.
     
    42:37
    Oslabení zatím zvládají hokejisté Toronta dobře, David Kämpf vyhazuje kotouč z obranného pásma Maple Leafs až k Vasilevskému.
     
    43:15
    Alexander Kerfoot se nyní cpal po pravé straně do třetiny soupeře, kam se i dostal, jenže mu chyběla rychlost na to, aby zvládl přejít přes bránícího McDonagha.
     
    43:48
    Dlouho si hokejisté Tampy přihrávali podél hrazení v pásmu soupeře. Alexander Kerfoot jim nakonec zvládl vypíchnout puk do středu hrací plochy.
     
    44:24
    Nikita Kučerov šel nyní už od půlící čáry úplně sám na klec Toronta! Campbellovi udělal forhendovou kličku, ale puk nacpal jen do betonu gólmana Maple Leafs! Javorové listy jsou kompletní.
     
    44:58
    Pierre-Édouard Bellemare se vydal kupředu na levé straně, jenže z ostrého úhlu klec Maple Leafs absolutně netrefil.
     
    45:01
    Wayne Simmonds nyní krosčekem poslal k zemi Corey Perryho u levého hrazení a dostává dvě trestné minuty. Další početní výhoda pro Tampu.
     
    45:38
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky přidávají pátý zásah, využívají přesilovou hru! Nádherně to nyní sehráli hráči Tampy až do kuchyně. Hedman z modré čáry našel napravo Kučerova, který ihned cpal kotouč zpět před bránu, kde ho z bezprostřední blízkosti šikovně do sítě Maple Leafs uklidil BRAYDEN POINT! Tampa tak vede o čtyři góly a je na nejlepší cestě za výhrou! Asistence: Nikita Kučerov, Victor Hedman.
    45:38 Brayden POINT - 1:5
     
    46:26
    Alexander Kerfoot vystřelil na ose hřiště od modré čáry, ale Andrej Vasilevskij viděl jeho ránu po celou dobu letu a snadno ji vyráží.
     
    46:52
    Na středovém kruhu má kotouč Morgan Rielly, jenž si s pukem sjel na levé hrazení a nastřeluje touš za klec Tampy.
     
    47:16
    Ondřej Kaše se snažil na levém hrazení uvolnit do zakončení, jenže hned dva bránící hráči mu zastoupili cestu a kotouč mu uzmuli.
     
    47:37
    Anthony Cirelli se na pravém křídle dostal do ostrého úhlu, přesto pálil na klec Toronta k přední tyči. Jack Campbell pozorný.
     
    48:26
    Alexander Kerfoot nyní přetlačil na buly před vlastní svatyní Pierra-Édouarda Bellemara a následně mohl Jake Muzzin poslat kotouč do středního pásma.
     
    48:48
    Corey Perry se nyní snažil protlačit třetinou Tampy kupředu, jenže si ho vyhlédl Wayne Simmonds, jenž ho hitem přišpendlil na hrazení.
     
    49:26
    Patrick Maroon se na levém křídle uvolnil, jenže následně chtěl situaci ještě vyšperkovat přihrávkou, kterou ale zachytil Morgan Rielly.
     
    49:51
    Ross Colton se nyní šikovně protáhl kolem dvou soupeřů, jenže následně mu kotouč utekl z čepele a útočník Tampy pro něj musí do rohu hrací plochy.
     
    50:28
    Kupředu se nyní hnal po pravé straně Pierre Engvall, jenž však na křídle neměl volný prostor pro postup vpřed a tak hraje za sebe na Morgana Riellyho.
     
    50:51
    Alex Killorn měl nyní možnost pálit na levém křídle z ostrého úhlu, místo toho však zatahuje hru za klec Toronta a vymýšlí, co s pukem.
     
    51:14
    William Nylander nyní dostal puk na pravý kruh a rychle vystřelil, Andrej Vasilevskij si však připisuje další dobrý zákrok lapačkou.
     
    51:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto koriguje na 2:5! MITCHELL MARNER obdržel od Muzzina puk, se kterým si sjel na levý kruh. Jeho rána se otřela o brusli bránícího Stevena Stamkose, načež zapadla do sítě Lightning! Maple Leafs díky této trefě ztrácí na svého protivníka zase už jen tři góly a mohou se pokusit duel ještě víc zdramatizovat. Asistence: Jake Muzzin, Auston Matthews.
    51:53 Mitchell MARNER - 2:5
     
    52:16
    Victor Hedman se dostal na vrcholu levého kruhu k přízemní střele, kterou však Jack Campbell bez větších potíží chytá do lapačky.
     
    52:48
    Andrej Vasilevskij nyní vyjel ze své klece a vydal se za ni, aby zastavil kotouč nahozený za jeho bránu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    53:21
    Morgan Rielly se dostal na pravé straně za útočnou modrou, jenže následně nepřesně přihrál na najíždějícího Austona Matthewse.
     
    53:48
    Ondřej Kaše a Ondřej Palát se potkali v rohu hrací plochy, kde se utkali v malém souboji, ale hned se zase oba ženou za pukem, nikomu se nic závažného nestalo.
     
    54:32
    John Tavares dostal přihrávku na levý kruh a ostře vypálil na přední tyč, Andrej Vasilevskij však jeho pokus dokázal vyrazit do bezpečí.
     
    54:54
    Michael Bunting nyní před klecí Toronta sekl Erika Černáka přes ruce a sudí jej posílají na trestnou lavici s menším trestem na dvě minuty. To pro Maple Leafs nevypadá dobře.
     
    55:43
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jenže chyba lávky! Javorové listy to v oslabení umí! TJ Brodie unikl defenzivě Tampy a když byl dostižen Hedmanem, udělal otočku a poslal kotouč zpět na osu hřiště, kam mezitím najel ALEXANDER KERFOOT, jenž přízemním projektilem propálil Andreje Vasilevského mezi betony a Toronto rázem prohrává už jenom 3:5! Asistnece: TJ Brodie.
    55:43 Alexander KERFOOT - 3:5
     
    56:20
    Ondřej Palát se dostal k ráně na vrcholu levého kruhu, jenže svým ostrým projektilem minul vzdálenější tyčku svatyně Toronta.
     
    56:36
    Ross Colton měl nyní trochu prostoru na pravé straně a okamžitě pálil na klec Toronta, jenže Jack Campbell měl lapačku připravenou a jeho pokus chytá.
     
    57:25
    Brayden Point se nyní provinil faulem proti Austonu Matthewsovi, kterého přidržel u své klece a odchází na trestnou lavici.
     
    57:49
    Mitchell Marner dostal kotouč na levý kruh a ihned vypálil, do jeho rány však obětavě zaklekl Erik Černák a zblokoval ji.
     
    58:18
    Jack Campbell už nemá na co čekat a vyráží z brány Toronta na střídačku, Maple Leafs zkusí v závěru risk bez gólmana s šesti bruslaři v poli.
     
    58:48
    Auston Matthews má kotouč na levé straně v pásmu soupeře, jenže ten se houževnatě brání a nedá mu ani půl metru prostoru ke střele.
     
    59:14
    Tampě se podařilo vyhodit kotouč přes půlící čáru a její vyčerpaní hráči spěchají na střídačku. Z druhé strany musí rozehrát Morgan Rielly.
     
    59:41
    Tampa už je kompletní, ale Toronto se ještě stále snaží snížit náskok soupeře, Mitchell Marner se snažil prohodit kotouč k Matthewsovi, ten však zachytil Victor Hedman a posílá jej pryč z třetiny Lightning.
     
    Konec zápasu.
     
    Druhý souboj čtvrtfinálové série Toronta s Tampou Bay tak končí výhrou Lightning v poměru 5:3! Ve třetím dějství to ještě byla divočina. Když se na jeho začátku trefili Brandon Hagel a Brayden Point, vedly Blesky již 5:1 a o osudu klání bylo jasno. Maple Leafs však předvedli tvář bojovníka, což se cení, nedali kůži lacino a brankami Mitchella Marnera a Alexandera Kerfoota ještě snížili na 3:5. Za to jim patří všechna čest. Víc už toho ale nestihli a tak tento duel právem padá do náruče Lightning.

    Tampa Bay tak srovnává stav čtvrtfinálové série s Torontem na 1:1.
     
    Statistiky utkání

    Střely na bránu: 34 – 34
    Bloky: 17 – 8
    Úspěšnost na buly: 55 % – 45 %
    Využití přesilovek: 0/4 – 3/7
    Hity: 36 – 39
    Trestné minuty: 14 – 8
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (TOR) – 0+0, účast – 1, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 10:59
    David Kämpf (TOR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, 0TM, čas na ledě 16:43
    Erik Černák (TBL) – 0+0, účast +2, 4 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 21:59
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, účast -1, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 16:03
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Jack Campbell (TOR) – 29 zákroků, 5 OG, úspěšnost zákroků 85,3 %, odchytal 57:21
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 91,2 %, odchytal 60:00
     
    3 hvězdy utkání

    1. Victor Hedman TBL) – 1+3
    2. Nikita Kučerov (TBL) – 1+2
    3. Mitchell Marner (TOR) – 1+1
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 135 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji za pozornost a mějte se pěkně. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:47:38)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 28. Bunting (Marner, Matthews), 52. Marner (Muzzin, Matthews), 56. Kerfoot (Brodie) – 20. Hedman (Killorn), 23. Perry (Hedman), 30. Kučerov (Hedman, Stamkos), 42. Hagel (Paul, Kučerov), 46. Point (Kučerov, Hedman)


    Toronto Maple Leafs: Campbell (Källgren) – Ljubuškin, Rielly (A), Brodie, Muzzin, Liljegren, Giordano – Marner (A), Matthews, Bunting – Kerfoot, Tavares (C), Michejev – Engvall, Kämpf, Nylander – Simmonds, Blackwell, Kaše.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Černák, Hedman, Foote, McDonagh (A), Sergačjov, Bogosian – Kučerov, Stamkos (C), Palát – Point, Cirelli, Killorn (A) – Colton, Paul, Hagel – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: F. St. Laurent, G. Dwyer – S. Barton, R. Daisy.

    Diváci: 19 135
    Toronto 3 4 Tampa
    #1 Úterý 03.05.2022 • 01:30
    Toronto - Tampa 5:0
    #2 Čtvrtek 05.05.2022 • 01:40
    Toronto - Tampa 3:5
    #3 Sobota 07.05.2022 • 01:30
    Tampa - Toronto 2:5
    #4 Pondělí 09.05.2022 • 01:00
    Tampa - Toronto 7:3
    #5 Středa 11.05.2022 • 01:30
    Toronto - Tampa 4:3
    #6 Pátek 13.05.2022 • 01:40
    Tampa - Toronto 4:3 po prodl.
    #7 Neděle 15.05.2022 • 01:00
    Toronto - Tampa 1:2
    thejrc.org