Carolina – Boston 5:2 (kon.) | Toronto – Tampa 3:5 (kon.) | Minnesota – St. Louis 6:2 (kon.)
Edmonton – Los Angeles 6:0 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:5 (0:1, 1:2, 2:2) Stav série: 1:1
Tampa Bay Lightning
Čtvrtek 05.05.2022, 01:40 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:18
    Jack Campbell už nemá na co čekat a vyráží z brány Toronta na střídačku, Maple Leafs zkusí v závěru risk bez gólmana s šesti bruslaři v poli.
     
    57:25
    Brayden Point se nyní provinil faulem proti Austonu Matthewsovi, kterého přidržel u své klece a odchází na trestnou lavici.
    55:43 Alexander KERFOOT - 3:5
     
    55:43
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jenže chyba lávky! Javorové listy to v oslabení umí! TJ Brodie unikl defenzivě Tampy a když byl dostižen Hedmanem, udělal otočku a poslal kotouč zpět na osu hřiště, kam mezitím najel ALEXANDER KERFOOT, jenž přízemním projektilem propálil Andreje Vasilevského mezi betony a Toronto rázem prohrává už jenom 3:5! Asistnece: TJ Brodie.
     
    54:54
    Michael Bunting nyní před klecí Toronta sekl Erika Černáka přes ruce a sudí jej posílají na trestnou lavici s menším trestem na dvě minuty. To pro Maple Leafs nevypadá dobře.
     
    54:32
    John Tavares dostal přihrávku na levý kruh a ostře vypálil na přední tyč, Andrej Vasilevskij však jeho pokus dokázal vyrazit do bezpečí.
    51:53 Mitchell MARNER - 2:5
     
    51:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto koriguje na 2:5! MITCHELL MARNER obdržel od Muzzina puk, se kterým si sjel na levý kruh. Jeho rána se otřela o brusli bránícího Stevena Stamkose, načež zapadla do sítě Lightning! Maple Leafs díky této trefě ztrácí na svého protivníka zase už jen tři góly a mohou se pokusit duel ještě víc zdramatizovat. Asistence: Jake Muzzin, Auston Matthews.
    45:38 Brayden POINT - 1:5
     
    45:38
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky přidávají pátý zásah, využívají přesilovou hru! Nádherně to nyní sehráli hráči Tampy až do kuchyně. Hedman z modré čáry našel napravo Kučerova, který ihned cpal kotouč zpět před bránu, kde ho z bezprostřední blízkosti šikovně do sítě Maple Leafs uklidil BRAYDEN POINT! Tampa tak vede o čtyři góly a je na nejlepší cestě za výhrou! Asistence: Nikita Kučerov, Victor Hedman.
     
    45:01
    Wayne Simmonds nyní krosčekem poslal k zemi Corey Perryho u levého hrazení a dostává dvě trestné minuty. Další početní výhoda pro Tampu.
     
    44:24
    Nikita Kučerov šel nyní už od půlící čáry úplně sám na klec Toronta! Campbellovi udělal forhendovou kličku, ale puk nacpal jen do betonu gólmana Maple Leafs! Javorové listy jsou kompletní.
     
    42:08
    William Nylander podrazil za klecí soupeře bránícího Pierra-Édouarda Bellemara, čehož si sudí museli všimnout a dávají hříšníkovi dvouminutový trest.
    41:33 Brandon HAGEL - 1:4
     
    41:33
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning zvyšují již na 4:1! Krásně nyní sehráli přečíslení 3 na 2. Nikita Kučerov posunul kotouč z pravé strany na levou, odkud vypálil Nick Paul. Jack Campbell jeho pokus zastavil betonem, jenže na brankovišti už byl připraven BRANDON HAGEL, který touš dotlačil do sítě Toronta a Tampa Bay tak vede už o tři zásahy! Asistence: Nick Paul, Nikita Kučerov.
     
    35:59
    Bude se vylučovat, Toronto si zahraje přesilovku. Mitchell Marner se hnal na levém křídle ke kecli Tampy, Pierre-Édouard Bellemare ho stáhl za dres k ledu a dostává dvě minuty za držení.
     
    31:26
    Brayden Point se nyní dostal do dobré pozice v mezikruží, jenže z ní pálil do ještě lépe postaveného gólmana Jacka Campbella!
     
    31:00
    Ilja Ljubuškin je vyloučen za zákrok, který předvedl před chvíli. Za svou klecí zahákoval Braydena Pointa a dostává za to dvě trestní minuty.
    29:57 Nikita KUČEROV - 1:3
     
    29:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning si berou svůj dvoubrankový náskok zpět! NIKITA KUČEROV obdržel přihrávku na pravý kruh, sjel s pukem trochu víc na osu hřiště a pak prudkou ranou překonal Jacka Campbella na přední tyči, když trefil přesně pravý horní roh svatyně Blesků! Tampa Bay tak již znovu třímá bezpečný dvoubrankový náskok nad svým dnešním soupeřem! Asistence: Victor Hedman, Steven Stamkos.
     
    29:28
    Po zákroku Jacka Campbella se strhla před svatyní Toronta mela. V ní si sudí našli faul Wayna Simmondse na Pierra-Édouarda Bellemara a dávají mu dvě minuty za hrubost. Přesilovka pro Tampu.
     
    28:39
    Patrick Maroon měl nyní kotouč v mezikruží a poté, co ho navezl do brankoviště Maple Leafs, se snažil dorážet Corey Perry, Jack Campbell však touš zalehl.
    27:47 Michael BUNTING - 1:2
     
    27:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto koriguje na 1:2! Mitchell Marner dostal od padajícího Matthewse kotouč na pravý kruh a posunul jej do mezikruží, kam si zkušeně sjel MICHAL BUNTING, jenž tvrdou přízemní ranou k zadní tyči snižuje náskok Tampy Bay na pouhopouhou jednu branku! Asistence: Mitchell Marner, Auston Matthews.
     
    25:27
    Brayden Point nyní ostře vypálil z levého kruhu a Jack Campbell kryje jeho pokus v lapačce. Následně se bude vhazovat po pravici brankáře Maple Leafs.
    22:21 Corey PERRY - 0:2
     
    22:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa zdvojnásobuje své vedení! Victor Hedman přihrál z obranné modré krásným dlouhým pasem na útočnou, kde si puk zpracoval COREY PERRY, jenž sjel s kotoučem na osu hřiště a poté přízemním projektilem propálil Jacka Campbella mezi betony! Lightning vedou 2:0! Asistence: Victor Hedman.
     
    21:16
    Timothy Liljegren měl nyní tutovku, když dostal kotouč do mezikruží a už pálil do poloprázdné svatyně Tampy Bay. Andrej Vasilevskij však vytasil parádní semafor, nádherný zákrok!
    19:58 Victor HEDMAN - 0:1
     
    19:58
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa využívá přesilovku a v závěrečných vteřinách úvodního dějství se ujímá vedení! Alex Killorn posunul kotouč v mezikruží bekhendem za sebe a VICTOR HEDMAN už neměl nejmenší problém ho poslat na přední tyči kolem Campbella do sítě z bezprostřední blízkosti! Lightning tak jdou do vedení 1:0! Asistence: Alex Killorn.
     
    19:42
    Brayden Point se dostal v mezikruží ke střele z vynikající pozice, jenže neméně skvělý je také Jack Campbell, který jeho pokus vyráží.
     
    19:15
    Tampa si opět zahraje přesilovku. Alexander Kerfoot přidržel na obranné modré Brandona Hagela a už sedí na trestné lavici.
     
    18:58
    Nikita Kučerov vystřelil ostrou přízemní ránu na pravém kruhu, Jack Campbell se však proti jeho pokusu stihl přesunout a vyráží ho do rohu hrací plochy.
     
    15:16
    Mark Giordano přidržel za svou klecí Brandona Hagela, za což bude muset odpykat dvě minuty na lavici hanby. Tampa má přesilovku.
     
    12:26
    William Nylander nyní dostal dobrou nahrávku do prostoru mezi kruhy, jenže svým projektilem tentokrát minul zařízení za Vasilevským.
     
    11:00
    Uvidíme druhou přesilovku Toronta. Patrick Maroon po odpískání dohrál brankáře Maple Leafs Jacka Campbella a dostává za to dvě trestné minuty.
     
    10:26
    Pierre Engvall neudržel kotouč na čepeli u hrazení ve středu hrací plochy. Z toho těžil o chvíli později Corey Perry, který střílel z pravé strany od hrazení. Jeho pokus z otočky však Jack Campbell tlumí ve své náruči.
     
    08:05
    David Kämpf se hnal sám na klec Tampy Bay, jenže zezadu jej přitom krosčekoval celou dobu Ryan McDonagh, moc nechápu, jak sudí mohou ponechat tyto prohřešky bez povšimnutí. Na každý pád český útočník svou akci dobře zakončit nezvládl.
     
    06:16
    Auston Matthews nyní napřáhl na levém kruhu a jeho pokus do bližšího horního rohu klece Tampy kryje Andrej Vasilevskij dalším parádním zákrokem vyrážečkou.
     
    05:50
    Buly před bránou Blesků vyhrálo Toroto a byl to snad Mitchell Marner, kdo ostře pálil z pravého kruhu. Andrej Vasilevskij však vytasil skvělý zákrok vyrážečkou.
     
    05:46
    Nyní však hrála Tampa se šesti bruslaři na hrací ploše a za to půjde poprvé do oslabení. Na lavici hanby usedá Corey Perry.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 28. Bunting (Marner, Matthews), 52. Marner (Muzzin, Matthews), 56. Kerfoot (Brodie) – 20. Hedman (Killorn), 23. Perry (Hedman), 30. Kučerov (Hedman, Stamkos), 42. Hagel (Paul, Kučerov), 46. Point (Kučerov, Hedman)


    Toronto Maple Leafs: Campbell (Källgren) – Ljubuškin, Rielly (A), Brodie, Muzzin, Liljegren, Giordano – Marner (A), Matthews, Bunting – Kerfoot, Tavares (C), Michejev – Engvall, Kämpf, Nylander – Simmonds, Blackwell, Kaše.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Černák, Hedman, Foote, McDonagh (A), Sergačjov, Bogosian – Kučerov, Stamkos (C), Palát – Point, Cirelli, Killorn (A) – Colton, Paul, Hagel – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: F. St. Laurent, G. Dwyer – S. Barton, R. Daisy.

    Diváci: 19 135
    Toronto 3 4 Tampa
    #1 Úterý 03.05.2022 • 01:30
    Toronto - Tampa 5:0
    #2 Čtvrtek 05.05.2022 • 01:40
    Toronto - Tampa 3:5
    #3 Sobota 07.05.2022 • 01:30
    Tampa - Toronto 2:5
    #4 Pondělí 09.05.2022 • 01:00
    Tampa - Toronto 7:3
    #5 Středa 11.05.2022 • 01:30
    Toronto - Tampa 4:3
    #6 Pátek 13.05.2022 • 01:40
    Tampa - Toronto 4:3 po prodl.
    #7 Neděle 15.05.2022 • 01:00
    Toronto - Tampa 1:2
    thejrc.org