IHC Přerov – Brno 6:2 (kon.) | Uh. Brod – Devils Zlín 4:15 (kon.) | IHC Prague Rats – Roller Storm 11:4 (kon.)
ILHK Hr. Králové – Černošice 7:6 (kon.) | IHC Přerov – HC Boskovice inline 9:1 (kon.) | ILHK Hr. Králové – HC Hořovice 6:3 (kon.)
konec
IHC Night Birds Přerov
6:2 (2:1, 4:1)
Mission Roller Brno
Sobota 14.05.2022, 11:00 • MEO Aréna, Přerov • STILMAT extraliga inline hokeje • 2. kolo
Partner:
     
    Utkání je u konce. Brno sice ve druhé půli dokázalo srovnat zásluhou utěšené dělovky Lukáše Kaukiče, dál už se ale prosazovali pouze Přerované. Vedení jim vrátil Daniel Indrák, poté se z úniku prosadil kapitán Night Birds Pavel Hanák. Podruhé následně skóroval Aleš Jergl a v závěru ještě trefil prázdnou brněnskou bránu Filip Hrbatý. Přerov tak poráží Brno 6:2, vítězí ve svém úvodním duelu sezony a zapisuje první body do tabulky. (12:05:15)
     
    Konec zápasu.
     
    39:09
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Přichází definitiva na přerovské vítězství, kotouč do prázdné brněnské brány poslal z vlastní obranné poloviny FILIP HRBATÝ. Asistence: Aleš Jergl.
     
    38:53
    Brno kombinovalo v útočném pásmu, ránu Kaukiče z první z pravé strany ale Postava vyrážečkou usměrnil nad bránu.
     
    38:23
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    38:15
    Konec oddechového času.
     
    38:15
    Oddechový čas pro tým Mission Roller Brno.
     
    38:15
    Holíkovi chyběl kousek, aby centr z levé strany usměrnil na bránu. Na druhé straně zamíchal s pukem na pravé straně Kaukič, ale Postavu střelou do vzdálenějšího horního rohu branky nepřelstil.
     
    37:08
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Přerov v ponechané výhodě přidává pátý gól. Indrák posunul puk na ALEŠE JERGLA, který přesprintoval Dominika Hrachovinu, natlačil se před bránu a poté prostřelil padajícího gólmana. Asistence: Daniel Indrák.
     
    36:34
    Před Postavu se protáhl z levé strany Strýček, ale beton domácího brankáře přehodit nedokázal.
     
    35:18
    Navrátil s Hanákem mohli jít dva na jediného bránícího soupeře. Přerované ale útočnou akci zpomalili a Navrátil už pak musel zakončovat z levé strany sám. Hrachovina si ve spolupráci s vracejícími se obránci poradil.
     
    34:33
    Kaukič si všiml, že před Postavou je slušný provoz, a tak z pravé strany vypálil. Křížný pokus šel mimo domácí branku.
     
    33:57
    Puk na přerovskou bránu nasměroval Drobný a domácímu týmu pomohla tyčka!
     
    32:55
    Jergl uháněl na Hrachovinu, tísněn soupeřem se před něj nakonec protáhl z levé strany. Hostující brankář padl k zemi a puk svým tělem dokázal zastavit. Neméně dobrým zákrokem se vzápětí blýskl i Postava, jenž pro změnu zlikvidoval možnost osamoceného Kubici.
     
    31:42
    Navrátil nezištnou nahrávkou uvolnil Holíka, který se vydal dopředu. Jeho rána příklepem ale k Hrachovinovi nedoletěla, brněnští hráči ji zablokovali. Na druhé straně hřiště Postava vytěsnil ostrý pokus, kterým se prezentoval najetý Kaukič.
     
    30:50
    Kotouč se zastavil přesně na středovém kruhu, čehož využili Jergl a Indrák. Dva přerovští útočníci si vyměnili puk, Jergl se ale nakonec dostal až do moc ostrého úhlu. Z něj ale přesto vystřelil, Hrachovina u levé tyče zakročil vkleče betony.
     
    29:52
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Ferenc vyslal do úniku PAVLA HANÁKA a domácí kapitán už si věděl rady. Tváří v tvář brankáři zvolil zakončení nad lapačku, kterým dává domácím dvougólový náskok. Asistence: Jakub Ferenc.
     
    28:29
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Husák předal kotouč DANIELU INDRÁKOVI a ten vrací domácímu celku vedení. Kotouč skončil po střele přerovského útočníka z pravé strany ve vzdálenějším koutě Hrachovinovy branky. Asistence: Stanislav Husák.
     
    27:48
    Z pravé strany vystřelil nad kruhem Jergl, Hrachovinu ale u bližší tyče nenachytal.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 14. Jergl (Holík), 16. Navrátil (Hanák), 29. Indrák (Husák), 30. Hanák (Ferenc), 38. Jergl (Indrák), 40. Hrbatý (Jergl) – 19. Kazlepka (D. Hrachovina), 25. Kaukič (Sedláček)


    IHC Night Birds Přerov: Postava (Kocák) – Husák, Ferenc (A), Zbořil, Holík – Hanák (C), Hrbatý, Indrák, Jergl, Navrátil
    Trenér: Jakub Ferenc

    Mission Roller Brno: P. Hrachovina – Strýček, Sedláček, Rosendorf, Kubica (C), D. Hrachovina, Kučeřík – Ondráček, Kazlepka (A), Kaukič, Boček, Dufek, Drobný
    Trenér: Petr Hrachovina

    Rozhodčí: Šiška, Blaha

    Diváci: 108
    thejrc.org