K. Vary – Mountfield HK 2:1 (kon.) | HC Slovan – Sparta 1:6 (kon.) | Davos – Salzburg 2:1 (kon.)
Ukrajina – Vítkovice 4:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 5:0 (kon.) | HS Riga – HC Slovan 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Salzburg 0:5 (kon.) | Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.) | Třinec – Davos 1:3 (kon.)
HS Riga – Ukrajina 6:5 (2:0 po s.n.)
konec
HC SLOVAN Bratislava
1:6 (0:1, 0:1, 1:4)
HC Sparta Praha
Pátek 05.08.2022, 08:30 • Mini Werk Arena, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Zápas je u konce. Po dvou jednogólových třetinách se v poslední dvacetiminutovce strhly gólové hody. Těch padlo nakonec pět. Sparta hned z úvodu periody zvýšila na 3:0, poté přidala v rychlém sledu branky na 4:0 a 5:0. Od té v intervalu menším, než minuta a tři čtvrtě, padl ještě gól Slovanu a znovu gól Sparty. Skóre se tak zastavilo za stavu 1:6 z pohledu domácích. (10:34:38)
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Patrik Rusznyák za Slovan a Adam Marton za Spartu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Richard Žemlička – 2 min., vražení na hrazení.
     
    59:47
    V rohu kluziště se ještě třináct sekund před koncem strhla šarvátka. Tu ale sudí rychle rozdělili.
     
    59:27
    Miroslav Šatan si obhodil protivníka, ale nakonec nedokázal kotouč dojet, a tak ani nemohl zakončit.
     
    58:50
    Slovan chvíli zdržel protivníka za jeh brankou, ale nic kloudného nevymyslel. Sparta tak přebrala puk a přejela do protiútoku.
     
    58:17
    Matěj Čič to zkoušel z pravé strany, ale jen touš zasunul pod brankáře, který ho raději zalehl.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:43
    Zápas už se chýlí ke konci, oba týmy ale ještě makají naplno a jde na nich vidět, že se chtějí rvát až do posledních sekund.
     
    56:34
    Samuel Bohoš byl blízko druhého gólu Slovanu. Unikl, ale gólmana nepřekonal. Kotouč se mu do jízdy k pravé tyči odrazil, ale opět gólmana nepřekonal. A o sekundu později se o to pokoušel od tyčky znovu, což se mu ale ani na poslední pokus nepovedlo.
     
    56:20
    Nerozuměli si ale ani soupeři, kteří šli do akce dva na jednoho, ze které nakonec vznikla akce dva na jednoho na druhé straně.
     
    55:20
    Sparta zazdila další šanci poněkud nepřipravenou přihrávkou na střed, kde čekali pouze hráči Slovanu Bratislava.
     
    54:34
    Tadeáš Trachta protečoval kotouč do pásma a hnal se za ním. Jen o milisekundy ho nestihl před gólmanem Slovanu, takže nakonec branku neohrozil.
     
    53:49
    Šurlák znovu trápil gólmana Sparty, opět ze stejného místa. Nyní už připravil mnohem lepší ránu, která ale nakonec taky gólem neskončila.
     
    53:22
    Oliver Šurlák zase na druhé straně prověřil Tvrzníka. Jeho střela z levého kruhu ale mířila na brankářovu hruď a neměla moc šancí na úspěch.
     
    52:41
    Alex Marek byl nad kruhem úplně osamocen a měl hodně času. Připravil si střelu, mířil na šibenici a vyslal nakonec pěknou ránu, kterou ale gólman lapil do lapačky.
    51:53 Adam DVOŘÁK - 1:6
     
    51:53
    Sparta právě vstřelila branku! V Mini Werk Aréně se nyní strhl závod o krále střelců! ADAM DVOŘÁK přidává přesnou ránou do vinglu další branku a zvyšuje již na 6:1 pro Spartu.. Asistence: Daniel Novotný.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 52. Ruszynák (Saloň) – 11. Marton (Poláček), 31. Dufek (Poláček, Jakab), 42. Topol (Novotný), 49. Hrubý (Mack, Dufek), 51. Novotný (Novák, Topol), 52. Dvořák (Novotný)


    HC SLOVAN Bratislava: Henriquez, Panáček, Zrnčík, Ruszynák, Tomačkovič, Šramatý, Chalmovský, Fajnor, Milata, Hurtaj, Bohoš, Petráš, Slovák, Saloň, Čic, Taliga, Šatan, Bacigál, Vida, Antal, Šurlák, Jánošík
    HC Sparta Praha: Kogler, Tvrzník, Cichoň, Dufek, Novák, Hašek, Marton, Malinek, Janský, Byakov, Mack, Dvořák, Marek, Jakab, Netušil, Hrubý, Novotný, Poláček, Topol, Trachta, Adamec, Žemlička
    thejrc.org