Osasuna – Sevilla 2:1 (kon.)
konec
CA Osasuna
2:1 (1:1)
Sevilla FC
Pátek 12.08.2022, 21:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:04:37)
     
    Úvodní klání nové sezóny španělské nejvyšší soutěže opanovala Osasuna Pamplona, která na domácím stadiónu porazila favorizovanou Sevillu 2:1.

    Domácí poslal v 9. minutě do vedení Ezequiel Ávila, na tento zásah zareagoval o dvě minuty později Rafa Mir. Rozhodující úder přišel v 74. minutě, kdy debutant Aimar Oroz střelou doprostřed brány proměnil penaltu nařízenou po faulu Gómeze na Moncayolu. Sevilla byla v závěrečné čtvrthodinovce aktivnějším týmem, ale kýženého vyrovnání se nedočkala.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 16:9.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Nákop Nemanji Gudelje spíše z nouze lapil do rukavic Sergio Herrera. Nikým neatakovaný si míč pustil na zem, po odkopu lze očekávat poslední hvizd arbitra do píšťalky.
     
    90+5
    Tak ještě jedna žlutá karta, jež směřuje za Ivánem Romerem. Střídající hráč sejmul Brašanace s jasným cílem zasáhnout konkurenta, nikoliv hrát míč.
     
    90+5
    S domácími to vypadá velmi dobře! Poté, co centr Navase odvrátil do bezpečí Juan Cruz, zbývá z nastaveného času ukrojit posledních pár vteřin.
     
    90+3
    Počet fotbalistů potrestaných žlutou kartou se rozšířil o Moisése Gómeze, ten příliš dlouho protestoval ve snaze zabránit odkopu od brány a přesvědčit arbitra del Cerra, že se má kopat roh.
     
    90+3
    Jásín Búnú neriskoval a místo zachycení vysoko letící míč vyboxoval pravou rukou k lajně, kde kulatý nesmysl udržel ve hře Marcos Acuňa.
     
    90+2
    Příliš dlouho otálel s rozehrávkou odkopu od brány Sergio Herrera. Rozhodčímu pohárek trpělivosti přetekl, brankáři ukázal žlutý kartónek.
     
    90+2
    Brazilská posila Svilly, Alex Telles, měl dost času na nahrávku, přesto selhal. Balón nasměroval mimo dosah běžícího Rakitiće.
     
    90+1
    Lucas Torró zbytečným faulem nabídl Seville standardní situaci ze slibné vzdálenosti od brány. Marcos Acuňa ale napálil jenom zeď.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Krajní obránce Marcos Acuňa sáhl k zajímavému centru od levé lajny. Júsuf Nasírí v hlavičkovém souboji nepřetlačil zapřeného Juana Cruze.
     
    88
    Jon Moncayola si zajímavě vytvořil prostor, jenže střelecký pokus mu vůbec nevyšel. Pomalu letící balón skončil v náruči Búnúa.
     
    87
    Přímý kop se neujal, následoval rohový kop. Centroval Moisés Gómez, do bezpečí odvracel marocký útočník Júsuf Nasírí.
     
    86
    Nepříjemný úder do obličeje inkasoval Darko Brašanac. Provinil se Karim Rekik, Osasuna má k dispozici standardní situaci.
     
    85
    Aby toho nebylo málo, tak žlutou kartu obdržel i hostující kouč Julen Lopetegui. Velká frustrace je vidět nejen ve tvářích hráčů Sevilly, ale právě i mezi členy realizačního týmu.
     
    84
    S malou domů si Jásín Búnú poradil na jedničku. Zvládl nelehké zpracování, načež hru přenesl k levé lajně na Alexe Tellese.

    Milan Huppert

    Branky: 9. Ávila (R. Peña), 74. Oroz (pen.) – 11. Mir (Al. Gómez)

    Karty:   34. García VIII (OSS), 50. García V (OSS), 68. Ávila (OSS), 90+2. S. Herrera (OSS), 90+3. Mo. Gómez (OSS) – 72. Al. Gómez (SEV), 83. Fernando (SEV), 90+5. Romero (SEV)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 16:9.
    CA Osasuna: S. Herrera – R. Peña (62. Brašanac), García V (79. M. Sánchez), García VIII (C), Cruz – Moncayola, Torró, Oroz (81. Ibáñez) – Barja (56. N. Vidal), Ávila (81. García II), Mo. Gómez.
    Náhradníci: J. Pérez, A. Fernández – J. Martínez, R. Torres, Herrando, Budimir, Benito.

    Trenér: Jagoba Arrasate

    Sevilla FC: Búnú – Navas (C), Gudelj, Rekik, Acuňa – Fernando, Delaney (80. Rakitić) – Corona (63. Lamela), Al. Gómez (80. Romero), Ocampos (80. Telles) – Mir (63. Nasírí).
    Náhradníci: Dmitrović, Flores – Montiel, Carmona, Salas, Jordán, Ó. Torres.

    Trenér: Julen Lopetegui

    Rozhodčí: del Cerro – G. García, Sobrino

    Diváci: 18 536
    bahis siteleri