Třinec – Motor ČB 0:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 1:2 (po pr.) | Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 16.09.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z WERK ARENY to je pro dnešek vše, přeji hezký páteční večer. Na shledanou. (19:25:53)
     
    Úřadující mistři tak do nové sezony vstupují porážkou, Třinec navíc nedokázal vsítit ani jednu branku, byť měl spoustu střeleckých pokusů. Nutno ale podotknout, že defenzíva Motoru fungovala na jedničku, Slezané se do velkých příležitostí dostávali jen sporadicky.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Daniel Voženílek (0+0) – Dominik Hrachovina (43 zákroků, 0 OG)
     
    Utkání končí, z vítězství 2:0 se raduje hostující Motor České Budějovice. Hlavním hrdinou zápasu byl brankář Jihočechů Dominik Hrachovina, který zastavil všech třiačtyřicet střeleckých pokusů domácích hráčů a vychytal první čisté konto v letošní sezoně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Nestrašil našel na levé straně volného Růžičku, ten střílenou přihrávkou hledal hůl Marcinka, Hrachovina má další zákrok.
     
    59:14
    Pech získal spoustu času, když podržel kotouč v soupeřově pásmu. Marinčin pak při návratu do útočného pásma trefil prvního bránícího hráče, od něhož se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    58:45
    Marinčinovy dvě sražené střely od modré k Hrachovinovi nedoputovaly. Pech pak získal kotouč a vysokým lobem jej poslal na icing.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Marinčin nepřesně pálil od modré, Růžička pak přes Romana nenašel Nestrašila a domácí musí do středního pásma.
     
    57:33
    Mazanec je na střídačce, Oceláři to zkouší se šesti hráči v poli.
     
    57:28
    Oddechový čas pro tým HC Oceláři Třinec.
     
    57:28
    Slezanům se nepovedl pokus o rychlý návrat do útočné třetiny, hostům je pak pískán ofsajd i přes Gulašovu snahu přesprintovat Jaroměřského.
     
    57:05
    Hrehorčák za hostující brankou neudržel kotouč v souboji se dvěma protihráči, hosté pak posunuli puk do třinecké třetiny.
     
    56:27
    Růžička z rohu kluziště našel tísněného Daňa, slovenský útočník ale i tak dokázal zakončit, jeho pokus ale neměl gólové parametry a Hrachovina opět zasáhl.
     
    55:48
    Nejvíce prostoru na ledě teď dostává druhá formace domácích, která je v dnešním utkání nejaktivnější. Voženílek to zkoušel z ostrého úhlu, puk ale k Hrachovinovi nedoputoval. Hostující protiakci pak zastavil ofsajd.
     
    55:05
    Hudáček, Nestrašil, ani Adámek od modré nenašli způsob, jakým by odčarovali Hrachovinovo kouzlo. Motoru tak schází pět minut k první výhře v letošní sezoně. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    54:45
    3 530 diváků sledovalo snahu Růžičky s Hudáčkem o vstřelení kontaktní branky, ani tato akce Ocelářů ale úspěch nenabídla.
     
    54:04
    Hrehorčák v útočném pásmu nedokázal dojet volný kotouč, Gulaš jej tak mohl poslat do třinecké třetiny, tam ale kapitán Jihočechů neuspěl proti Douderovi.
     
    53:03
    Třinec je opět v útočném pásmu. Jaroměřského skryté nahození Hrachovinu trochu vylekalo, hostující brankář ale nakonec zasahovat nemusel. Mimo branku mířil i pokus Hudáčka.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Hovorka (Vráblík, Toman), 11. Hanzl (Gulaš, Šenkeřík)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, Jaroměřský, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Roman, M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Marcinko (A), Svačina – Hrehorčák, Lyszczarczyk, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Štencel (A), Vráblík, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Strnad, Toman, Valský – Karabáček, Koláček, Doležal.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 3 530
    thejrc.org