Zlín – Sparta 5:6 (kon.) | Olomouc – Plzeň 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 2:3 (2:3 po s.n.)
Kometa Brno – Jihlava 1:6 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Litvínov 3:4 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:1 (po pr.)
Liberec – K. Vary 3:4 (po pr.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
3:4 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 24.09.2022, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 8. kolo
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (20:13:29)
     
    Je konec, Bílí Tygři téměř celé prodloužení tlačili, ale nakonec slaví hosté. Tadeáš Tůma totiž z pozice obránce zkompletoval hattrick a rozhodl bitvu o druhou příčku tabulky ve prospěch energetiků.

    Nutno říct, že jsme sledovali nádherné juniorské utkání. Oba týmy naplno ukázaly, že oprávněně mají vysoké ambice. Remíza po základní hrací době byla zasloužená a přestože Liberec bere jen bod, předvedený výkon musel domácí trenéry potěšit.
     
    Konec zápasu.
     
    63:43
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Karlovarskou akci dvou na jednoho skvěle vyřešil Sapoušek, který z otočky našel TADEÁŠE TŮMU. Obránce Energie už před sebou měl téměř prázdnou bránu a dokonal hattrick. Asistence: Robin Sapoušek, Samuel Šmajda.
     
    63:29
    Dominik Brouček dlouho držel kotouč. Nakonec se vydal sám až do brankoviště, z ostrého úhlu už ale nebylo kudy. Adam Ebenstreit znovu zasahuje.
     
    62:40
    Plos vysunul do šance Šedivého, který to vzal přímo na branku. Z pravé strany minul jen o kousíček.
     
    62:13
    Jeden z trenérů si bere oddechový čas.
     
    62:13
    Vodlan hezky přenesl hru na Patzelta, jeho střele ale scházela potřebná razance. Ebenstreit má kotouč ve svém držení, bude se vhazovat.
     
    61:28
    Na puk si sáhli také Západočeši. Zatím ale nikam nespěchají a spíše nabírají síly po krušném úvodu nastavené pětiminutovky.
     
    61:00
    V prodloužení mají zatím kotouč na hokejkách celou dobu liberečtí hokejisté, kteří to teď zkoušejí po pravém křídle.
     
    60:36
    Prostor se otevřel před Mikulášem Jenčovským, který si s pukem najel mezi kruhy. Za zády brankáře Ebenstreita zazvonila tyčka, tady měli hosté velké štěstí!
     
    60:14
    Plos nikam nespěchá, vyjel z útočného pásma a rozjíždí novou akci Liberce.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Zatímco druhá třetina patřila Karlovým Varům, třetí se hrála jasně v režii Liberce. Po základní hrací době je utkání zaslouženě vyrovnané na ledě i ve skóre. Za stavu 3:3 půjdeme do prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Ani jeden tým se nechce smířit s nerozhodným skóre a poslední minuta se hraje nahoru – dolů. Oba gólmani se musejí mít na pozoru.
     
    59:05
    Zakázané uvolnění Západočechů.
     
    58:42
    Hezkou křižnou přihrávku dostal Lukáš Plos, který těžký puk netrefil podle představ. I skákavá střela ale v klíčové fázi zápasu nebyla pro Ebenstreita ničím jednoduchým.
     
    58:18
    Na modrou čáru dostal nabito střelecky aktivní Koštoval, jehož bomba prolétla těsně nad.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 7. Plos (Hladík, Jenčovský), 31. Brouček, 55. Koštoval (Kříž) – 35. Tůma (Sapoušek, Šmajda), 39. Tůma (Anton), 42. Šmajda (Dorot, Bulka), 64. Tůma (Sapoušek, Šmajda)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Krátký) – Šedivý, Hladík (A), Koštoval, Patzelt, Duschka, Rybář, J. Ehrenberger – Przybyla, Jenčovský (C), Plos – Kříž, Vodlan, Brouček – Lysoněk, Fiala, Janata – Jansa, Kofroň, Bačkovský.
    HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Dybal) – Tůma, Dorot (A), Bulka, Krajčík, Zolnaj, Anton – Adámek, Varvařovský, Sapoušek (C), Šlechta, Handl, Šmajda, Váňa, Šmíd, Menc, Kusak.
    ocianews.com