Liberec – Kometa Brno 2:3 (2:4 po s.n.) | Kladno – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 3:5 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
HC Škoda Plzeň
Neděle 25.09.2022, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (19:30:34)
     
    Máme dobojováno! Plzeňští hokejisté se sice v posledních vteřinách tlačili za vyrovnáním, ale sparťané celou situaci ustáli a nakonec zvládli utkání dovést do vítězného konce. Sparta vítězí na domácím ledě i ve druhém domácím utkání na svém ledě v nové sezoně. Pražané si tak připisují do tabulky cenné tři body, plzeňští hráči zůstávají po čtyřech odehraných kolech na nule.
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Jeden ze sparťanů ještě stíhal plzeňského obránce, který situaci zvládl. Následná střela Blomstranda našla pouze betony připraveného Kořenáře.
     
    58:30
    Pavlát zůstává na střídačce, hosté riskují s odkrytými zády! Zatím se však plzeňští hokejisté nedokáží na delší dobu usadit před brankářem Kořenářem.
     
    58:25
    V tom samém čase si plzeňští trenéři berou oddechový čas na poradu, aby sdělili poslední pokyny směrem ke svým svěřencům na závěr řádné hrací doby.
     
    58:25
    Plzeňští vyhráli vhazování ve středovém kruhu a okamžitě se přesouvají před sparťanskou branku. Domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
    58:02 Aleksi REKONEN - 3:2
     
    58:02
    Plzeň právě vstřelila branku! Tak pozor! Hosté odvolali brankáře a z krátkého pobytu v útočném pásmu těží! Za bezmocného Kořenáře dorazil kotouč připravený ALEKSI REKONEN, pro kterého se jedná o druhou branku v utkání. Srovná Plzeň? Asistence: Marek Baránek, Petr Kodýtek.
    57:43 Michal ŘEPÍK - 3:1
     
    57:43
    Sparta právě vstřelila branku! Máme zřejmě rozhodnuto! MICHAL ŘEPÍK obdržel přesnou přihrávku a sparťanský kapitán svou prudkou ranou nedal Pavlátovi šanci zasáhnout. Sparťané si berou zpět své dvoubrankové vedení. Asistence: Roman Horák, Vladimír Sobotka.
     
    57:30
    Roman Horák si najel před soupeřovu branku, ale sparťanský útočník střílel nepřesně. Kotouč končí až na zadním hrazení.
     
    56:47
    Sparťané poslali další svižnou střelu na branku soupeře, gólman Pavlát zasáhl a hra je přerušena. Utkání tady v O2 areně sleduje celkem 10 465 diváků.
     
    56:41
    Komplikace pro Plzeň! Na trestnou lavici usedl obránce Petr Zámorský (PLZ), který obdržel od sudích dvě minuty za nedovolené bránění a oslabuje svůj tým.
     
    56:17
    Rekonen bojoval o kotouč v útočném pásmu, kde však plzeňští hráči dlouho nezůstali a hra se pro změnu obrátila zpátky na druhou stranu kluziště k Pavlátovi.
     
    55:41
    David Tomášek si zpracoval kotouč ve středním pásmu, ale sparťanský útočník se už do další akce nepropracoval. Čas běží dál.
     
    55:14
    Hostům se čas na vyrovnání pomalu krátí. Nyní byli Západočeši příliš netrpěliví a rozhodčí píská postavení mimo hru. Následovat bude buly v neutrální zóně.
     
    54:30
    Filip Suchý se tlačil za nahozeným kotouč do útočného pásma a hosté udrželi pásmo. Horákova formace však poctivě brání a nepouští soupeře ke střele.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 17. Kaše (Tomášek, Graňák), 42. Safin (Forman), 58. Řepík (Horák, Sobotka) – 53. Rekonen (Kaňák, Schleiss), 59. Rekonen (Baránek, Kodýtek)


    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Graňák, Krejčík, Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – Safin, Tomášek, Kaše – E. Thorell, G. Thorell, Forman – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Lang – Hrabík, Bitten, Suchý – Sedlák, Malát, Adamec – A. Dvořák.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Malý, Ondráček

    Diváci: 10 465
    thejrc.org