Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Olomouc – Kladno 3:0 (kon.)
Třinec – Litvínov 4:1 (kon.) | Motor ČB – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Pardubice – K. Vary 2:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 09.10.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezkou neděli z Třince. Hokejová Tipsport extraliga pokračuje devátým kolem, úřadující, avšak trápící se, mistr na svém ledě přivítá Litvínov. Utkání mezi Oceláři a Vervou startuje v 17 hodin.
     
    HC Oceláři Třinec

    Třinec dlouho nedokázal zvítězit, Ocelářům se to povedlo až v pátém kole. Největší bolístkou slezského celku ale i nadále zůstávají výkony na domácím ledě. Hráči s drakem na prsou ve WERK ARENĚ zatím získali jen jeden bod za prohru v prodloužení s Libercem, dalších jedenáct pak svěřenci trenéra Zdeňka Motáka přenechali soupeřům.

    Oceláři se navíc v poslední době potýkali s rozsáhlejší marodkou. Mimo je dlouhodobě zraněný kapitán Petr Vrána, kanonýr Erik Hrňa pak pomalu začíná s tréninkem na ledě. Minulá kola pak vynechali také obránci Martin Marinčin, Milan Doudera a Marian Adámek.

    Poslední zápas Ocelářů

    4. 10. 2022 (CHL): HC Davos – HC Oceláři Třinec 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    8. Paschoud (Knak), 10. Corvi (Nordstrom), 25. Schmutz (Fora), 31. Wieser (Rasmussen, Bristedt)

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Mazanec (od 33. minuty Kacetl) – Jeřábek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček, Zeleňák, Ročák – Voženílek, Marcinko, Růžička, Nestrašil, Roman, Hrehorčák, Daňo, Hudáček, Kurovský, Chmilewski, Dravecký, Svačina.
     
    HC Verva Litvínov

    Litvínov prošel v létě generační obměnou, nově složený tým ale zatím svým fanouškům mnoho radosti nenabídl. Verva v osmi odehraných kolech získala jen osm bodů a v tabulce ji patří předposlední příčka. Rozšířit své bodové konto mohl Litvínov v pátek na ledě Brna, kde na začátku třetí třetiny ještě hosté vedli. Divoké utkání ale nakonec přineslo výhru Kometě v poměru 4:5.

    Ofenzivu Vervy zatím táhne dvojice Giorgio Estephan a Andrej Kudrna. První jmenovaný posbíral již sedm kanadských bodů, Kudrna pak šestkrát skóroval.

    Poslední utkání Vervy

    7. 10. 2022: HC Kometa Brno – HC Verva Litvínov 5:4 (1:0, 1:3, 3:1)
    Branky a nahrávky:
    10. Horký (Holík), 33. Vincour (Kratochvíl), 42. Šalé (Kollár, Zbořil), 43. Strömberg (Koblížek), 45. Kollár (Zbořil) – 12. Sukeľ (Š. Stránský, Demel), 38. Hlava (Berka), 39. Estephan, 44. Gut (Hlava).

    Sestava Litvínova v posledním utkání: Zajíček (45. Godla) – Jaks, Zile, Šalda, Freibergs, Wesley, Demel, Zeman – Zdráhal, Estephan, Kudrna – Š. Stránský, Sukeľ, Abdul – Hlava, Gut, Berka – Havelka, Helt, Straka.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, Jaks, Freibergs, Šalda, Demel (A), Wesley, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Abdul, Sukeľ, Š. Stránský – Berka, Gut, Hlava – Straka (C), Helt, Havelka.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek.
     
    Hráči jsou na ledové ploše, utkání začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Úvodní buly pro Oceláře. Třinečtí se hned pokusili dostat do útočného pásma, akce první formace ale skončila u modré čáry. Podobně se však vedlo také Vervě.
     
    01:05
    Litvínovské nahození ze středního pásma u vlastní branky sebral Jeřábek, třinecký bek pak rychle rozehrál na útočnou modrou, Třinec se pak dostal do útočného pásma.
     
    01:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Devadesát vteřin a Oceláři vedou! Hráči s drakem na prsou se drželi v útočné třetině, po rychlé předávce kotouče od Jana Jaroměřského se kousek od modré do puku opřel MARKO DAŇO, jehož bomba z první se odrazila od horní tyče za záda bezmocného Zajíčka. Asistence: Jan Jaroměřský.
    01:30 Marko DAŇO - 1:0
     
    01:46
    Oceláři navíc dostávají příležitost své vedení navýšit. Hostující bek Roberts Zile ve středním pásmu zašlápl kotouč a je vyloučen za zdržování hry.
     
    02:26
    Jeřábek po kombinaci s Daněm předával kotouč na Růžičku, který mohl pálit z první. Třinecký kanonýr ale trefil jen prvního bránícího hráče, kotouč se pak odrazil do středního pásma.
     
    03:03
    Třinec je zpět před Zajíčkem. Zleva to opět zkoušel Růžička, puk tentokráte proletěl těsně kolem litvínovské branky. Domácí pokračují v tlaku.
     
    03:32
    Daňo u modré neudržel puk v souboji s dvěma protihráči, Třinec musí zpět do vlastního pásma.
     
    03:50
    Zile je na ledě, Verva hraje v plném počtu. V samotném závěru přesilovky ještě Hudáček zpoza Zajíčkovy branky hledal Chmielewského, ten ale pouze promáchl.
     
    04:33
    Hosté chvíli drželi kotouč v útočném pásmu, Mazanec ale nemusel nijak zasahovat. Na druhé straně pak byl aktivní Dravecký, který ale nevyužil ani jednu ze svých příležitostí.
     
    05:00
    Prvních pět minut zatím nabídlo velmi svižný hokej. Třinec po Draveckého akci zůstal v útočné třetině, na modrou dostal nabito Jeřábek, který ale napálil jen připraveného Zajíčka.
     
    05:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Chyba v hostující rozehrávce přináší druhou branku Třince. Roberts Zile si u modré zkomplikovat situaci, když se mu kotouč zamotal mezi nohami, toho dokázal využít napadající MARKO DAŇO, který si sebral kotouč a výstavní střelou o pravou tyč z mezikruží podruhé v utkání překonal Zajíčka! Bez asistence.
    05:39 Marko DAŇO - 2:0
     
    06:15
    Po icingu Litvínova se bude vhazovat v útočném pásmu Třince.
     
    06:15
    Hra bude na chvíli pozastavena, vypadá to na nějaké technické potíže s tvrzeným sklem v rohu litvínovského pásma.
     
    06:15
    Plexi je opraveno, hra bude pokračovat vhazováním před Zajíčkem.
     
    06:27
    Oceláře čeká druhá přesilovka, Marek Berka se u střídaček provinil krosčekem, Třinec tak po komerční přestávce bude hrát s výhodou jednoho muže v poli.
     
    06:47
    Jeřábkovo nahození od modré bylo sraženo do rohu kluziště, Daňo pak hledal Růžičku, přihrávka se ale odrazila k Zajíčkovi, který raději kotouč pokryl.
     
    07:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sedm minut a sedmnáct vteřin stačilo MARKU DAŇOVI ke zkompletování čistého hattricku! Jeřábek poslal puk od modré na Nestrašila, ten jej chvíli podržel a předal MARKU DAŇOVI, který procedil puk skrz Zajíčka z téměř nulového úhlu! Asistence: Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek.
    07:17 Marko DAŇO - 3:0
     
    07:17
    Litvínovská lavička na nepříznivý vývoj reaguje střídáním brankářů, Šimona Zajíčka nahradil Denis Godla.
     
    07:44
    Litvínov se po třetí inkasované brance vydal do útoku, Demelovu střelu z vrcholku kruhu pro vhazování ale Mazanec dokázal vykopnout. Sudí ale následně trestají třineckého brankáře Marka Mazance za zdržování hry, trest odpyká Vladimír Svačina.
     
    08:54
    Litvínov se drží v utočném pásmu, na Mazance pálil Abdul, dvakrát Estephan, třinecký gólman ale všechny střelecké pokusy Vervy zlikvidoval.
     
    10:00
    Druhá polovina přesilovky už Litvínovu tolik nevyšla, Verva se nemohla dostat do útočné třetiny. Svačina se mezitím vrátil z trestné lavice a oba soupeři tak hrají v plném počtu.
     
    10:34
    Daňo míchal s kotoučem v útočném pásmu, tentokráte ale místo střely ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, což Ocelářům další branku nepřineslo.
     
    11:09
    Hudáček nahodil puk za litvínovskou branku, v pozici útočícího beka se pak k zakončení natlačil Marinčin. Godla vyrazil puk betonem.
     
    11:48
    Oceláři po ubráněném oslabení přidali na otáčkách a drželi kotouč v útočné třetině, Litvínov se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    12:19
    První formace domácích drží útočné pásmo. Nejprve to zkoušel Voženílek, následně Marcinko a Růžička, Godla zatím zůstává nepřekonán.
     
    12:31
    Tlak domácích vyvrcholil střelou Zahradníčka od modré čáry, kotouč ale byl sražen do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    12:52
    Hostům je pískána hra vysokou holí, vhazovat se bude před Godlou.
     
    13:43
    Litvínovu se povedlo dostat hru do blízkosti Mazancovy branky, Kurovský pak v souboji u mantinelu neudržel puk, což dalo dost času a prostoru Wesleymu. Hostující bek ale místo střely zvolil zpětnou přihrávku, což třinecká obrana zastavila.
     
    14:14
    Další akci hostí zastavuje ofsajd.
     
    14:37
    Hostům se povedl rychlý návrat do útočné třetiny, skrytá střela Nicolase Hlavy ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    15:19
    Ocelářům se povedlo ustát další atak Vervy, Voženílek pak dlouhým pasem chtěl na zteč vyslat Růžičku, hosté ale přihrávku zastavili.
     
    16:00
    Abdul nadvakrát dostal kotouč do útočného pásma, poslal jej však tak nepřesně, že se puku zmocnil Jaroměřský, který uklidnil hru a čeká na dostřídání svých spoluhráčů.
     
    16:55
    Hosté se ve třech vydali do útočné třetiny, akci Vervy pak ještě z druhé vlny podporoval Demel, k žádné střele na branku se ale hosté nedostali.
     
    17:24
    U trestných lavic zůstal ležet jeden z čárových rozhodčích hra je přerušená a k arbitrovi spěchá třinecký lékař.
     
    17:24
    Vypadá to, že sudí je v pořádku, hra tak může pokračovat.
     
    17:56
    Třinečtí přesunuli hru do své útočné třetiny, Douderovo nahození od modré ale Godlovi žádné starosti nenadělalo. Po odpískání se pak ještě strhla menší šarvátka před hostující brankou, sudí ale celou situaci rychle uklidnili.
     
    18:48
    Marko Daňo kouzlil s kotoučem v útočném pásmu, třígólový střelec pak k zakončení vybídl Libora Hudáčka, který stál mezi kruhy. Slovenský forvard pálil z první, Godla vykopl střelu betonem.
     
    18:53
    Po icingu Litvínova se vhazovalo před Godlou, po vyhraném buly hned střílel Hrehorčák, hostující brankář zasáhl.
     
    19:32
    Třinec je opět v útočném pásmu a mále přidal čtvrtou branku! Miloš Roman si od hrazení vyjel do prostoru mezi kruhy, svižnou střelou ale trefil jen horní tyč Godlovy klece!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce, s tříbrankovým náskokem do kabiny jdou domácí Oceláři. Domácím, konkrétně Marku Daňovi, stačilo osm minut ke vstřelení všech tří branek, Třinec ale měl i další příležitosti, kdy především nadějně vypadaly pokusy Hudáčka a Romana v závěru třetiny. Litvínov hrozil především v přesilovce, domácí ale zatím drží bezchybný Mazanec.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:03.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 12:4,
    střely mimo: 6:4,
    zblokované střely: 9:5,
    hity: 3:2,
    vhazování: 14:10,
    vyloučení: 1:2,
    využití: 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Marcinko s Voženílkem v útočném pásmu napadali hostující rozehrávku, Třineckým se ale nepovedlo získat kotouč. Hrát tak mohl Litvínov, první formace hostí ale kotouč v útočném pásmu neudržela.
     
    21:04
    Estephan s Kudrnou se ještě jednou vrátili do třinecké třetiny, Mazance ale nijak neohrozili.
     
    21:32
    Litvínov převzal iniciativu a zakládal další útok, Zdráhalovo nahození ze středního pásma si ale do lapačky sebral Mazanec a raději kotouč podržel.
     
    22:03
    Hrehorčákova útočná snaha zůstala nevyslyšena, když hosté zastavili přihrávku na Chmielewského. Na druhé straně pak Mazanec zastavil střelu Straky.
     
    22:31
    Na led se vrátila první formace Třince, Oceláři se rychle dostali do útočné třetiny, Marcinkovo skryté nahození ale zaplachtilo jen do připravené Godlovy lapačky.
     
    23:06
    Svačina s Marinčinem neúspěšně napadali hostující rozehrávku, na druhé straně pak Mazancovu pozornost tvrdou střelou od modré vyzkoušel Stránský, Mazanec vyrazil kotouč do rohu.
     
    23:39
    Hodně aktivní byl v útočné třetině Hudáček. Slovenský forvard nejprve netrefil ideální pas Zahradníčka, Hudáček pak chtěl propasírovat kotouč z brankové čáry kolem klečícího Godly, hostující brankář ale všechna místečka utěsnil.
     
    24:25
    Nestrašil ještě chvíli držel puk v útočné třetině, jeho pobídka na Hudáčka ale byla nepřesná a hosté poslali kotouč do středního pásma. Třinec je ale velmi rychle zpět v blízkosti Godlovy klece.
     
    24:54
    Romanova formace si vytvořila dobrý tlak, Godla musel vyrážet střelu Zahradníčka a následně také dorážky Hrehorčáka. Hostující gólman dokázal vyrazit všechny pokusy domácích, Litvínov se brání jen za cenu icingu.
     
    25:35
    Třinec pokračuje v aktivní hře. Čuksteho nahození od modré chtěl před Godlou usměrnit Růžička, třinecký kapitán ale kotouč netrefil a hostující brankář tak měl jednoduchou práci.
     
    26:17
    Nestrašil si ve vlastním pásmu nejprve nerozuměl s Čukstem, aby následně dlouhým pasem do akce vyslal Hudáčka. Slovenský forvard zkusil střelu na vyrážečku, ani tento pokus ale v Hudáčkově podání brankou neskončil.
     
    27:15
    Litvínov se na chvíli podíval před Mazance, třineckého brankáře ale hosté nijak neohrozili. Třinec je zpět v útočném pásmu.
     
    27:36
    Kurovský chtěl z rohu litvínovské třetiny najít Chmielewského, přihrávku ale hosté vytěsnili do středního pásma. Domácím se poté sice nepovedla rozehrávka a Třinec pouze odevzdal puk soupeři, Godla ale situaci vyhodnotil velice nepřesně a rozehrál na zakázané uvolnění.
     
    28:06
    Litvínovu se sice daří pomalu otupovat třinecké výpady, Oceláři jsou ale stále aktivnější a dostávají se do útočné třetiny. Verva odehrála na další icing.
     
    28:42
    Voženílek se chtěl vymotat s kotoučem na holi z rohu hostujícího pásma, litvínovská defenzíva ale urostlého útočníka Třince k zakončení nepustila.
     
    28:56
    Vervě se následně povedlo sebrat kotouč a přenést hru na opačnou stranu kluziště. Freibergsovo nahození od modré však Mazanec vyrazil do ochranné sítě. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    29:39
    Hudáček se snažil natlačit k dalšímu zakončení, slovenský útočník ale nebyl úspěšný ani tentokráte. Na druhou stranu se pak chtěl vydat Helt, domácí jeho postup zastavili u modré čáry.
     
    30:34
    Litvínov drží kotouč v útočném pásmu, Mazanec musel vyrážet střelu Jakse od modré čáry, následně pak i zakončení Straky z levé strany pásma. Třinec pak získal kotouč a uklidnil hru.
     
    31:08
    Domácí se dlouhou přihrávkou chtěli rychle dostat do útočné třetiny, Kurovský ale na levé straně přejel modrou čáru příliš rychle a vystavil se do ofsajdu.
     
    32:00
    Litvínov je v tlaku. Šimon Stránský dlouho držel kotouč v útočném pásmu, následně hostující útočník narýsoval křižnou přihrávku na sjíždějícího Zileho, ten ale na puk před odkrytou brankou nedosáhl!
     
    32:45
    Domácím se povedlo zastavil útočnou snahu hostí a Oceláři se mohli vydat do útočného pásma. Godla zastavil pokusy Růžičky a Voženílka.
     
    33:17
    Taktovku teď převzali domácí. Marcinko přihrávkou od levého mantinelu jke střele vyzval Zahradníčka, ten ale z první branku netrefil.
     
    34:00
    Nestrašil musel na útočné modré udělat jednu kličku navíc, tohle vystavilo do ofsajdu rozjetého Hudáčka. Komerční přestávka.
     
    34:26
    Litvínovští se překvapivou přihrávkou přes střední pásmo dostali do útočného pásma, střílející Straka ale napálil jen připravenou Mazancovu lapačku.
     
    34:40
    Další pokus hostí o překonání modré čáry zastavuje ofsajd.
     
    35:37
    Růžička si nejprve nevšiml rozjetého Voženílka, třinecký kanonýr pak ale zkusil dlouhou přihrávku, kterou však hosté zastavili. Domácím pak byl pískán ofsajd.
     
    36:08
    Třinečtí se rychlou kombinací dostali do útočné třetiny, Voženílek pak za brankou vybojoval kotouč pro Růžičku, který zpětným pasem hledal mezi kruhy hlídkujícího Marcinka. Kotouč šel slovenskému útočníkovi přesně na hůl, Marcinko ale nedokázal zakončit.
     
    36:48
    Třinec chvíli hrál ve výhodě, když Hudáčka v útočném pásmu vysokou holí zasáhl Michal Gut. Růžička ale pokazil přihrávku na Daňa, po Gutově vyloučení tak budou domácí hrát přesilovku.
     
    37:16
    Jeřábkova bomba od modré proskákala kole hostující branky, Třinec pokračuje v tlaku.
     
    37:35
    Růžička střílel z levé strany, jeho pokus ale nebyl přesný a puk se navíc odrazil až do středního pásma.
     
    38:00
    Třinečtí další akci trochu překombinovali, kdy Růžičkova zpětná přihrávka na Nestrašila byla už příliš a hosté se osvobodili.
     
    38:38
    Chmielewski dostal kotouč do mezikruží, odkud z první střílel Roman, ani on ale nebyl úspěšný. Hosté se pak opět osvobodili.
     
    39:09
    Litvínov již hraje v plném počtu. Godlu po návratu Guta z trestné lavice dvakrát ohrožoval Dravecký, hostující brankář i nadále zůstává nepřekonán.
     
    39:50
    Hosté se v závěrečných vteřinách třetiny dostali do útočného pásma, Mazance pak z ostrého úhlu ohrožoval Sukeľ, Litvínov je i nadále bezbrankový.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dvě třetiny jsou minulostí, skóre se v prostřední části hry neposunulo. Třinec byl i ve druhé periodě aktivnější a častěji se dostával k zakončení, Denis Godla, který po třech inkasovaných brankář nahradil Zajíčka, ale zatím kotouč za svá záda nepustil. Do velkých příležitostí se přitom dostali Roman, Hrehorčák, Hudáček nebo Marcinko. Na druhé straně pak Mazanec musel likvidovat především pokusy ze střední vzdálenosti.

    Třetí třetině začne přibližně v 18:56.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 23:15,
    střely mimo: 11:7,
    zblokované střely: 10:9,
    hity: 4:5,
    vhazování: 30:17,
    vyloučení: 1:3,
    využití: 1:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Třetí třetina začala útočným výpadem Litvínova, který zakončoval Abdul. Mazanec kryje kotouč do lapačky.
     
    41:05
    Třinečtí se pokusili odpovědět svou útočnou akcí, Litvínov se sice ubránil, ale následná rozehrávka skončila na icingu.
     
    41:57
    Třetí třinecká formace se marně pokoušela dobýt útočné pásmo. Na druhou stranu si to pak namířil hostující Berka, jeho střelu od modré betonem vyrazil Mazanec.
     
    42:39
    Dravecký ve středním pásmu protečoval kotouč pro Kurovského, ten si ale nepohlídal postavení na modré čáře a sudí mu odpískal ofsajd.
     
    43:06
    Nestrašil držel kotouč v útočném pásmu, pak ale nepřesně předával na Marinčina, který na puk nedosáhl a Oceláři musí zpět do střední třetiny.
     
    43:47
    Litvínovské nahození ze střední třetiny Mazanec svou holí přizvedl do ochranné sítě, vhazovat se tak bude po levé ruce třineckého brankáře.
     
    44:07
    Godla raději přikryl nahození Třince ze středního pásma, když na něj nepříjemně dotírala dvojice protihráčů.
     
    44:53
    Marinčin dostal kotouč od Hudáčka na útočnou modrou, jeho skryté nahození nadělalo Godlovi nemalé problémy, když hostující brankář nevěděl kam kotouč vyrazil. Domácí však této příležitosti využít nedokázali.
     
    45:18
    Nepřesná rozehrávka Třince z vlastního pásma končí na zakázaném uvolnění.
     
    45:54
    Litvínov si v útočném pásmu vytvořil slibnou střeleckou pozici, když z vrcholku kruhu pro vhazování střílel Berka, Mazanec ale ani po této střele nebyl překonán.
     
    46:36
    Hrehorčák ve středním pásmu předal kotouč do jízdy Chmielewskému, polský forvard zkusil vystřelit kolem nohou bránícího hráče, jeho pokus ale byl tečován do rohu kluziště.
     
    47:19
    Hra se nyní přelévá z jedné strany kluziště na druhou, žádné větší šance ke skórování ale k vidění nejsou.
     
    47:46
    Třinec bude mít po komerční přestávce příležitost navýšit své vedení, když Denis Zeman za vlastní brankou nedovoleně držel Marcinka. Přesilovka pro Třinec.
     
    48:00
    Litvínovu se povedlo zastavit úvodní přesilovkovou kombinaci domácích, hosty ale pak při útočné akci zastavil ofsajd.
     
    48:41
    Třinci se v početní výhodě zatím vůbec nedaří. Oceláři se nemohou dostat do útočné třetiny, Litvínov ale teď z vlastního pásma poslal kotouč mezi obě střídačky, vhazovat se tak bude před Godlou.
     
    48:56
    Chmielewského vyražená střela se dostala mezi kruhy, odkud mohl dorážet Hudáček, slovenský forvard ale pouze promáchl a hosté se následně osvobodili.
     
    49:16
    Po Marinčinově nahození od modré se snažil na brankovišti dorážet Voženílek, Godla se ale v nepřehledné situaci dobře zorientoval a ukryl puk pod svou lapačku.
     
    50:00
    Litvínov hraje v plném počtu. V závěru přesilovky ještě od modré střílel Marinčin, Godla nemusel zasahovat.
     
    50:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Početní výhodu sice Třinec nevyužil, v rovnovážném stavu hráčů na obou stranách už se však raduje. Daniel Voženílek s kotoučem na holi objel hostující brankou, krásným zpětným pasem přes brankoviště pak našel zcela nehlídaného LIBORA HUDÁČKA, který se před odkrytou brankou nemýlil! Asistence: Daniel Voženílek, Aron Chmielewski.
    50:07 Libor HUDÁČEK - 4:0
     
    51:40
    Po mezihře ve středním pásmu se do útočné třetiny nacpal Straka, který to zkoušel bekhendem na dlouhou ruku. Mazanec byl připraven. Domácí po získaní kotouče chtěli do protiakce vyslat Růžičku, tomu ale byl odpískán ofsajd.
     
    52:12
    Abdul se ve středním pásmu ladně vyhnul atakujícímu Hudáčkovi a zamířil si to do třinecké třetiny. Jeho spoluhráči ale byli příliš nedočkaví, čímž Abdula vystavili do ofsajdu. Komerční přestávka.
     
    53:00
    Litvínov se ještě nevzdává a chce něco s výsledkem udělat. Ke dvěma střelám se dostal Kudrna, v obou případech ale hostující útočník trefil prvního bránícího hráče.
     
    53:53
    Zdráhal dlouho kombinoval s kotoučem na levé straně třinecké třetiny, své dva střelecké pokusy z mezikruží ale k Mazancovi neposlal. Kotouč pak do své moci získal Hrehorčák, který jej zavezl do soupeřova pásma, střelu ze zápěstí však poslal jen do Godlova betonu.
     
    54:57
    Třinec se na chvíli usadil v útočném pásmu, Milan Doudera si pak ale nepohlídal svou hůl a zasáhl jednoho z protihráčů do obličeje. Dvouminutová přesilovka pro Vervu.
     
    55:25
    Zile tvrdě vypálil od modré, Mazancovi kotouč proklouzl ve výstroji, naštěstí pro domácí se však odkutálel vedle branky. Hosté pokračují v tlaku.
     
    55:59
    Abdul zpoza třinecké branky vyzýval k zakončení Guta, ten ale z brankoviště trestuhodně neproměnil. Další dva střelecké pokusy od modré pak vyrazil Mazanec.
     
    56:20
    3 668 diváků sledovalo obětavost domácích, kdy Marcinko lehl do střely Zileho a následné osvobození Třince. Godla se pokusil o rychlou rozehrávku na útočnou modrou, hostům ale je pískán ofsajd a vhazovat se bude před jejich brankou.
     
    56:50
    Marko Daňo ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, tříbrankový střelec večera se pak vydal do protiakce, v útočném pásmu ladně obešel bránícího hráče, svůj bekhendový blafák ale pak nezakončil. Kotouč se však odrazil zpět k Daňovi, slovenský forvard rychle obkroužil branku, Godla ale tygřím skokem zastavil puk na brankové čáře!
     
    57:16
    Třinec je v plném počtu, Litvínov zpět v útočném pásmu. Sraženou střelu od modré si Mazanec bez obtíží sebral ze vzduchu.
     
    57:58
    Snahu domácích o průnik do útočné třetiny zastavil ofsajd.
     
    58:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jen dočkali branky a korigují stav utkání. Rozjetý PATRIK ZDRÁHAL dostal kotouč do jízdy ve středním pásmu, hostující útočník se pak prosmýkl kolem bránící dvojice Doudera – Marinčin, aby následně po kličce do forhendu překonal brankáře Mazance! Asistence: Janis Jaks, Roberts Zile.
    58:16 Patrik ZDRÁHAL - 4:1
     
    58:36
    U třinecké branky zůstal ležet Filip Helt, sudí raději přerušili hru. Helt se ale již zvedl a odjel na střídačku.
     
    58:56
    Hudáček v útočném pásmu našel Nestrašila, ten chtěl střílet z první, jeho střelu ale hosté zablokovali. Kotouč se nicméně odrazil zpět k Nestrašilovi, jeho další pokus ale branku netrefil.
     
    59:34
    Třinec je v útočném pásmu. Nepřesně pálil Růžička, Marinčinova střela od modré pak byla zablokována.
     
    Konec zápasu.
     
    Až na pátý pokus se úřadujícím mistrům z Třince povedlo zvítězit na vlastním ledě. Oceláři o svém vítězství rozhodli již v prvních osmi minutách hry, kdy se hattrickem blýskl Marko Daňo. Druhá dvacetiminutovka branky nenabídla, ve třetí třetině pak skóre na konečných 4:1 upravili Libor Hudáček a Patrik Zdráhal.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Marko Daňo (3+0) – Denis Godla (27 zásahů, 1 OG, 96,43 %)
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek nedělního večera. Na shledanou. (19:37:22)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Daňo (Jaroměřský), 6. Daňo, 8. Daňo (Nestrašil, J. Jeřábek), 51. Hudáček (Voženílek, Chmielewski) – 59. Zdráhal (Jaks, Zile)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (8. Godla) – Zile, Jaks, Freibergs, Šalda, Demel (A), Wesley, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Abdul, Sukeľ, Š. Stránský – Berka, Gut, Hlava – Straka (C), Helt, Havelka.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek
    bahis siteleri