Los Angeles – Anaheim 6:3 (kon.) | Tampa – Florida 5:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 5:1 (kon.)
Ottawa – Montreal 3:2 (po pr.) | Boston – New Jersey 3:5 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 3:1 (kon.)
Toronto – Detroit 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 4:3 (po pr.) | Vegas – Arizona 5:1 (kon.)
po prodl.
Washington Capitals
4:3 (2:2, 1:1, 0:0 - 1:0)
Columbus Blue Jackets
Neděle 09.10.2022, 01:08 • Capital One Arena, Washington • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:39 STROME - 4:3
     
    60:39
    Washington právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Po ztrátě Gaudreaua se domácí dostali do protiútoku, puk zavezl do útočného pásma Brown, který po najetí do pravého kruhu šikovně přenesl hru na DYLANA STROMEA, jenž zaklidil kotouč za záda Merzlikinse! Asistence: Connor Brown, John Carlson.
     
    45:10
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Laine – 2 min., hákování.
     
    44:40
    Velká šance domácích! Merzlikinse napřed zachránila tyč jeho brankové konstrukce a následná dorážka zasáhla jeho ležící tělo.
     
    39:25
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Carlson – 2 min., sekání.
     
    37:53
    Jensenovu střelu Merzlikins vyrazil do prostoru mezi kruhy, kam se hnal útočník Protas! Jeho dorážku z mezikruží dokázal Merzlikins rovněž vyrazit, když po střele doslova skočil a zachránil svůj tým od inkasování čtvrté branky.
     
    35:40
    Kuemper nevěděl, kde je puk, zmatení byli i někteří hráči Washingtonu, rána Činachova z pravého kruhu se ovšem odrazila od tyče zpět do hřiště a do branky nezapadla!
     
    33:50
    Hathaway vyrazil v oslabení do úniku, povedlo se mu útok zakončit z bekhendu, zároveň ale povalil brankáře Merzlikinse, a tak půjde na trestnou lavici.
     
    31:44
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Gustafsson – 2 min., držení.
     
    29:19
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Voráček – 2 min., sekání.
    28:34 DOWD - 3:3
     
    28:34
    Washington právě vstřelil branku!
    Teď už se ale Washingtonu povedlo vyrovnávací gól vsítit! Postaral se o to NIC DOWD, který po najetí do pravého kruhu pro vhazování vyslal střelu přímo na Merzlikinse, jemuž kotouč propadl mezi betony a proskákal až za brankovou čáru. Asistence: Garnet Hathaway, Nick Jensen.
     
    27:25
    Merzlikins za svou brankou přišel o puk, ale domácí toho nevyužili! Kuzněcov se sice dostal ke střele před brankovištěm, ale skoro to vypadalo, že chce puk zavést až do klece. A to se Merzlikins už stihl i díky skoku vrátit do brankoviště a zabránit vstřelení branky.
     
    24:03
    Nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno! Ve sprinterském souboji s obráncem Columbusu se Brown dostal ke kotouči jako první a povedlo se mu i vystřelit na Merzlikinse, který ovšem puk vytěsnil svým betonem na zadní mantinel.
    23:25 KURALY - 2:3
     
    23:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    SEAN KURALY se zmocnil kotouče na útočné modré čáře po rozehrání od mantinelu, pronikl před pravý kruh pro vhazování a výborně umístěnou střelou zápěstím překonal brankáře Kuempera. Columbus se vrací do vedení. Asistence: Adam Boqvist, Zach Werenski.
    19:47 OVEČKIN - 2:2
     
    19:47
    Washington právě vstřelil branku!
    ALEXANDER OVEČKIN dostal přihrávku před levý kruh, nebyl nikým bráněn, napřáhl se a propálil nejen bránícího protihráče před sebou, ale především brankáře Merzlikinse! Washington využívá přesilovou hru. Asistence:John Carlson, Jevgenij Kuzněcov.
     
    18:43
    Jen se Boone Jenner vrátil z trestné lavice, už tam míří zase. Tentokrát kvůli sekání, jehož se dopustil.
     
    17:53
    Obrovská šance Ovečkina, který z levého kruhu pálil z první a minul zčásti odkrytou klec! Merzlikins se nestačil přesunout, Ovečkin toho však nevyužil.
     
    16:23
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Jenner – 2 min., držení.
    14:58 ČINACHOV - 1:2
     
    14:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    A nakonec po dlouhé kombinaci před brankou Kuempera slaví úspěch! Boqvist přiťuknul puk k JEGOROVI ČINACHOVI, který se na hraně mezikruží dostal ke střele a svou šestou trefou v přípravném kempu otáčí skóre zápasu! Asistence: Adam Boqvist, Cole Sillinger.
     
    13:18
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Hathaway – 2 min., nedovolené bránění.
    10:37 LAINE - 1:1
     
    10:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně nečekaný úder ze strany Columbusu. PATRIK LAINE prošel až mezi kruhy, znovu si jej příliš hráči Capitals nevšímali, a vyslal hodně rychlou střelu, která propadla za záda Darcyho Kuempera. Asistence: Boone Jenner, Johnny Gaudreau.
    09:56 MANTHA - 1:0
     
    09:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu! Martin Feherváry na levé straně modré čáry dostal přihrávku od Carlsona a vypálil skrz chumel hráčů před brankou. Kotouč podle všeho protečoval ANTHONY MANTHA, po jehož zásahu propadl za záda Merzlikinse. Asistence: Martin Feherváry, John Carlson.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 10. Mantha (Feherváry, Carlson), 20. Ovečkin (Carlson, Kuzněcov), 29. Dowd (Hathaway, Jensen), 61. Strome (Brown, Carlson) – 11. Laine (Jenner, Gaudreau), 15. Činachov (Boqvist, Sillinger), 24. Kuraly (Boqvist, Werenski)


    Washington Capitals: Kuemper (Lindgren) – Jensen, Feherváry, Johansen, Gustafsson, van Riemsdyk (A), Carlson (A) – Ovečkin (C), Strome, Hathaway, McMichael, Dowd, Brown, Mantha, Protas, Sheary, Johansson, Snively, Kuzněcov.
    Trenér: Peter Laviolette

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Greaves) – Peeke, Gavrikov, Werenski (A), Bean, Boqvist, Blankenburg – Kuraly, Gaudreau, Foudy, Olivier, Laine, Sillinger, Jenner (C), Robinson, Činachov, Johnson, Voráček, Roslovic.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: McIsaac, L'Ecuyer – Suchánek, Tobias
    thejrc.org