Florida – Philadelphia 4:3 (kon.) | Colorado – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Seattle – St. Louis 3:4 (po pr.)
konec
Florida Panthers
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Philadelphia Flyers
Čtvrtek 20.10.2022, 01:30 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 35 – 34 | Přesilová hra: 0/3 – 1/6 | Trestné minuty: 12 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2 %, odchytal 60:00
    Felix Sandström (PHI) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6 %, odchytal 55:35

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (FLA) – 0+1, +3 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 25:11

    Tři hvězdy utkání
    1. Carter Verhaeghe (FLA) – 2+0
    2. Rudolfs Balcers (FLA) – 1+0
    3. Matthew Tkachuk (FLA) – 0+2 (04:28:56)
     
    Flyers potřetí v řadě dokázali smazat dvoubrankové manko z úvodu zápasu, jenže tentokrát to na dobrý výsledek nestačilo. Carter Verhaeghe vstřelil dva góly a zaznamenal dva body stejně jako jeho spoluhráči Sam Bennett, Matthew Tkachuk a Aleksander Barkov. Všichni tři poslední jmenovaní hráči připsali dvě asistence a Aleksander Barkov navíc jubilejní 600. utkání v NHL. Josh Mahura vstřelil první gól v dresu Panthers a byl to gól vítězný. Kevin Hayes si připsal v dresu hostující Philadelphie jubilejní 200. asistenci a tři sekundy před koncem zápasu přidal ještě jednu navíc. Konečný výsledek. Florida Panthers 4 Philadelphia Flyers 3.
     
    Konec zápasu.
    59:57 Travis KONECNY - 4:3
     
    59:57
    Philadelphia právě vstřelila branku! Kevin Hayes přenesl hru doprava a TRAVIS KONECNYpoté skóroval tři sekundy před koncem zápasu střelou z pravého kruhu pro vhazování do prázdné sítě! Asistence: Kevin Hayes a Anthony DeAngelo.
     
    59:20
    Nahození Flyers skončilo v ochranné síti a hostující střídačka si vzala oddechový čas. Florida vede 4:2.
     
    59:11
    Ryan Lomberg mohl skórovat z obranného pásma do prázdné brány, jenže Panthers ji podruhé v řadě těsně minuli. Tentokrát puk minul o vlásek pravou tyč brány.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:05
    Anthony DeAngelo vypálil na ose útočného pásma bez přípravy a jeho rána od modré čáry minula levý horní roh brány. Sergej Bobrovskij situaci jistil vyrážečkou.
     
    57:29
    Gustav Forsling fauloval v levém rohu obranného pásma Panthers a dostal dvě minuty za hákování. Síť prázdná.
     
    57:19
    Florida se ocitla pod obrovským tlakem a Sergej Bobrovskij musel vytáhnout v rychlém sledu dva zákroky, oba ale zvládl, a tak puk zůstal ve hře. Stále je to o dva góly.
     
    56:40
    Matthew Tkachuk mohl skórovat ze středového kruhu do prázdné brány, jenže rychle k němu přistoupil jeden z protihráčů, který puk usměrnil vedle levé tyče.
     
    55:32
    Sergej Bobrovskij ukryl nahození Flyers z levého křídla v lapačce a Felix Sandström naskočil na střídačku! Hosté zkouší vykřesat naději na zvrat.
     
    55:14
    Travis Konecny se snažil dostat do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže byl rychle zdvojen a jeden z protihráčů mu skvěle zablokoval hokejku. Zakončení nikde.
     
    54:16
    Flyers se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a v závěru zápasu prohrávají stále o dva góly. Zda se jim podaří snížit se dozvíme po reklamní přestávka.
     
    54:16
    Čtyři hráči Floridy mají na kontě v dnešním zápase dva body. Carter Verhaeghe vstřelil dva góly, zatímco Aleksander Barkov, Sam Bennett a Matthew Tkachuk u dvou shodně asistovali.
     
    53:23
    Rudolfs Balcers opustil trestnou lavici v momentě, kdy bylo vyhození Panthers přizvednuto mimo ledovou plochu. Florida vede o dvě branky a je blízko výhry.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Verhaeghe (Barkov, Gudas), 9. Verhaeghe (Forsling, Barkov), 44. Balcers (Bennett, M. Tkachuk), 50. Mahura (Bennett, M. Tkachuk) – 17. Seeler (Hayes, MacEwen), 36. J. van Riemsdyk (Konecny, Provorov), 60. Konecny (Hayes, DeAngelo)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Kiersted, Forsling, Gudas, Mahura, M. Staal, Carlsson – Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – Balcers, Bennett, M. Tkachuk (A) – White, Lundell, Luostarinen – Hörnqvist (A), Cousins, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Philadelphia Flyers: Sandström (Hart) – DeAngelo, Provorov, Braun, Sanheim, Seeler, Zamula – Konecny, Hayes, Laughton (A) – Laczynski, Frost, J. van Riemsdyk – Allison, Cates N., Farabee – MacEwen, Cates J., Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Steve Kozari, Brandon Schrader. Čároví: David Brisebois, Kilian McNamara

    Diváci: 17421
    thejrc.org