Vegas – Anaheim 4:0 (kon.) | Columbus – Boston 0:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 1:0 (kon.)
Carolina – NY Islanders 2:6 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:3 (po pr.)
Dallas – NY Rangers 3:6 (kon.) | Florida – Ottawa 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 3:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:6 (0:1, 2:2, 0:3)
New York Islanders
Sobota 29.10.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a New Yorkem Islanders.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni vstoupili do sezóny velmi dobře. V šesti utkáních doposud nasbírali devět bodů a v tabulce Východní konference jim náleží třetí příčka, lépe na tom jsou pouze Boston s Philadelphií. Carolina doma hrála jenom první utkání, v němž porazila Columbus, posléze odehrála pět střetnutí na venkovní půdě. Ve Vancouveru ukončila sérii dvou porážek v řadě, na ledě Kosatek zvítězila 3:2. Týmové produktivitě vévodí dvojice Andrej Svečnikov, Sebastian Aho s devíti body.
     
    New York Islanders

    Newyorští Islanders odehráli oproti dnešnímu soupeři o jedno utkání více, zatím disponují mírně negativní bilancí tří vítězství a čtyř porážek. V posledním střetnutí ukončili sérii tří porážek v řadě, když zvítězili 3:0 v derby o New York nad Rangers. Ostrované mají co zlepšovat, protože loni nepostoupili do play-off, z devátého místa Východní konference ztratili na osmý Washington šestnáct bodů. Nejproduktivnějšími hráči týmu jsou sedmibodoví Anders Lee s Mathewem Barzalem.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Coghlan – Jarvis, Aho, Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Stepan, Stastny, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Aho – Wahlstrom, Barzal, Bailey (A) – Beauvillier, Nelson, Lee (C) – Palmieri, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: L'Ecuyer, O'Donnell – Deschamps, Fournier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Carolinou a New Yorkem Islanders odstartovalo! Domácí se po pěti zápasech konečně představují doma a plní roli favorita.
     
    00:41
    Od modré čáry nahazoval Jaccob Slavin. Drobnou tečí se prezentoval Seth Jarvis, puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    01:23
    Tlak domácích hokejistů pokračuje. Od levého mantinelu vystřelil Jesperi Kotkaniemi, kus černé gumy prosvištěl vedle přední, pravé tyče.
     
    01:55
    V situaci dvou proti dvěma Martin Nečas hledal na pravé straně Andreje Svečnikova, tomu ovšem vůbec nevyšlo zpracování.
     
    02:18
    Pod tlakem vyhodil Jaccb Slavin pouze na zakázané uvolnění. Sebastian Aho nestihl dojet Mayfielda.
     
    02:57
    Cal Clutterbuck nabral velkou rychlost po levé straně. Před bránou hledal Kylea Palmieriho, ten na kotouč těsně nedosáhl.
     
    03:22
    Frederika Andersena se pokusil zaskočit Jean-Gabriel Pageau. Zakončení z velkého úhlu bez problémů podržel v lapačce.
     
    03:44
    A znovu Jean-Gabriel Pageau. Tentokráte nahrával, avšak Brady Skjei bruslí nasměroval puk směrem na vlastní bránu, naštěstí přímo do výstroje gólmana.
     
    04:09
    Mathew Barzal na sebe navázal dva konkurenty, aby potom posunul touš do středu na Olivera Wahlstroma, ten střelou zápěstím trefil blokujícího Pesceho.
     
    04:50
    Za bránou soupeře sebral kus černé gumy Jordan Martinook. Posílal touš do předbrankového prostoru, kde newyorský Sebastian Aho přetlačil Andreje Svečnikova.
     
    05:01
    Po vyhraném buly Jespera Fasta pálil z první Jalen Chatfield. Pozorný Ilja Sorokin vyrazil kotouč levým betonem za bránu.
     
    05:09
    První přesilovou hru si zahrají Ostrované. Na trestnou lavici usedl Jordan Martinook, jenž ve středním pásmu podrazil Anderse Leeho.
     
    06:10
    Minuta z početní převahy je pryč a hosté se ještě k ničemu nedostali. Domácí hokejisté dokázali v mezičas třikrát vyhodit.
     
    06:38
    Nahrávku Olivera Wahlstroma po mantinelu zastavil Jaccob Slavin. Po pravém mantinelu vyhodit touš až za Sorokinovu svatyni.
     
    07:10
    Jordan Martinook je zpátky na ledě, za jásotu fanoušků je Carolina zpět v plném počtu a opět může pomýšlet i na ofenzivu.
     
    07:49
    Hostující zadák Noah Dobson hrál puk vysokou holí. A protože se jako další dotkl hracího předmětu jeho spoluhráč Zach Parise, byl rozhodčí nucen přerušit hru.
     
    08:13
    Frederik Andersen se zapojil do rozehrávky, ale po levém mantinelu našel jenom protihráče. Následně zaváhání odčinil, když z bezprostřední blízkosti vychytal zakončení Clutterbacka.
     
    08:44
    Zasahovat musel rovněž Ilja Sorokin. Ofenzivu podpořil Brett Pesce, jenž střílel hned po najetí do útočného pásma. Ruský gólman puk schoval do výstroje.
     
    09:12
    Od modré čáry nahazoval Jesperi Kotkaniemi. Za Sorokina v tomto případě odvedl práci dobře blokující Adam Pelech.
     
    09:35
    Tlak druhé útočné formace Canes gólem neskončil. Křižný pas Martina Nečase vystihl Anthony Beauvillier a vyslal oblouček do střední třetiny.
     
    10:11
    Také čtvrtá formace Caroliny umí pořádně zatopit. Stefan Noesen posunul puk mezi kruhy na Paula Stastnyho, ten ovšem nedokázal seřídit mířidla.
     
    10:50
    Nahození Scotta Mayfielda nebylo vůbec přesné. Zadák Islanders nasměroval puk výrazně vedle levé části brankové konstrukce domácích.
     
    11:12
    Defenzivní povinnosti si Jaccob Slavin splnil na jedničku. Odrazil atak Anderse Leeho a po mantinelu rozjel akci přes Jesperiho Kotkaniemiho.
     
    11:47
    V bráně neskončil puk, nýbrž Jordan Martinook po střetu s Ryanem Pulockem. Podrazil překvapeného Ilju Sorokina, i ten je naštěstí v pořádku.
     
    12:28
    Jesperi Kotkaniemi si hledal prostor pro střelu mezi třemi protihráči. Trefil Adama Pelecha, který bez přemýšlení odpálil puk na zakázané uvolnění.
     
    12:46
    Sám proti dvěma vystartoval Oliver Wahlstrom. Dlouhá klička mu vůbec nevyšla, bez větších problémů ji vystihl Brent Burns.
     
    13:13
    Opět o sobě dal vědět Olivr Wahlstrom, který vypálil z pravé strany z velkého úhlu. Andersen vyrazil touš lapačkou nad břevno.
     
    13:45
    Po levém mantinelu nabral rychlost Seth Jarvis. Cestu mu zatarasil Scott Mayfield, kanadský forvard proto jen nahazoval za bránu soupeře a odjel střídat.
     
    14:16
    Jacob Slavin vymyslel příliš dlouhou nahrávku na Stefana Noesena, místo něj se stal novým majitelem kotouče Ryan Pulock.
     
    14:46
    Od modré čáry nahazoval Dylan Coghlan. Ilja Sorokin toho moc neviděl, kus černé gumy proletěl vedle jeho pravé tyčky.
     
    15:20
    Brent Burns zpomalil až příliš okatě, rozhodčí proto neodpískali zakázané uvolnění. Po Leem sražené nahrávce po pravém mantinelu skončil kotouč mimo hrací plochu a stal se suvenýrem jednoho z fanoušků.
     
    15:43
    Z levého kruhu střílel Andrej Svečnikov. Jeho krajan v dresu soupeře Ilja Sorokin puk vyrážečkou odpálil nad bránu.
     
    15:53
    Andrej Svečnikov umí zahrát i směrem dozadu. Výborně se stáhl spolu s Ryanem Pulockem, jehož odstavil od puku tvrdým, ale čistým hitem.
     
    16:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    První gól střílí hosté! Burns propadl na pravé straně obrany a do přečíslení ujel Mathew Barzal. Přesnou bekhendovou nahrávkou našel OLIVERA WAHLSTROMA, který ze zápěstí pověsil touš do levé šibenice nad Andersenovu lapačku. Asistence: Mathew Barzal a Scott Mayfield.
    16:29 Oliver WAHLSTROM - 0:1
     
    17:02
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Teuvo Teräväinen, dlouho očekáváná klička na střed ovšem neměla proti Adamu Pelechovi moc šancí na úspěch.
     
    17:40
    Velkou rychlost nabral Sebastian Aho, jenže spoluhráči jej nepodpořili. Domácí forvard byl sám proti třem konkurentům bez šance.
     
    18:06
    Střílenou přihrávku Caseyho Cizikase lehce tečoval Anthony Beauvillier, Frederik Andersen odpálil hrací předmět do bezpečí vyrážečkou.
     
    18:49
    Adam Pelech si splnil defenzivní povinnosti na jedničku. Odstavil tělem Svečnikova a kolem Nečase přenesl hru na Ryana Pulocka.
     
    19:07
    Šikovně Noah Dobson vyhodil tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Pod tlakem hrající Brent Burns zvládl přenést hru doprava na Dylana Coghlana.
     
    19:41
    Jesperi Kotkaniemi nepřesnou křižnou nahrávkou vyslal do brejku Olivera Wahlstroma, střele zatím jediného gólu neuspěl jeden na jednoho proti Slavinovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 9.
     
    První třetina zápasu mezi Carolinou a New Yorkem Islanders přinesla jediný gól, o který se postaralo hostující mužstvo. Stalo se tak v 17. minutě, kdy Barzal v přečíslení vybídl k zakončení Olivera Wahlstroma a ten vymetl levý růžek domácí svatyně. Oba celky vycházejí ze zabezpečených obran, o to důležitější se může úvodní gól zdát. Rozhodně bude zajímavé sledovat, co přinesou zbylé dvě dvacetiminutovky.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Co zlepšovat mají hlavně domácí, kteří do utkání nastupovali v rol favorita, tu ovšem zatím vůbec nenaplňují.
     
    20:42
    Z pravého kruhu střílel Andrej Svečnikov. Ilja Sorokin zasahovat nemusel, kus černé gumy zblokoval do ochranné sítě Alexandr Romanov.
     
    21:16
    Po ztrátě Martina Nečase vystartoval do brejku Jean-Gabriel Pageau, křížený Slavinem vypálil forhendem jenom do Andersena.
     
    21:55
    Od pravého mantinelu nahazoval Brett Pesce. Derek Stepan lehce puk tečoval, ale pouze vedle levé tyče Sorokinovy svatyně.
     
    22:08
    Brady Skjei rozjel útočnou akci, která neměla příliš dlouhého trvání. Po přejeté červené čáry nastřelil puk do útočného pásma a nejrychleji k němu dojel Mayfield.
     
    22:40
    Akce kapitána Jordana Staala už byla o poznání nebezpečnější. Kanadský forvard si sjel do pravého kruhu, odkud střílel na zadní tyč, Sorokin šel včas do pokleku a předvedl úspěšný zákrok.
     
    23:12
    Po buly střílel Dylan Coghlan, jeden z bránících hokejistů touš úspěšně zblokoval do ochranné sítě. Vhazování proběhne po pravici hostujícího brankáře.
     
    23:49
    Další zakončení Dylana Coghlana už prošlo až k Iljovi Sorokinovi, ruský gólman s přehledem skryl touš ve výstroji.
     
    24:13
    Středem nabral velkou rychlost Brady Skjei. Stáhl se na levou stranu, odkud pronikl do útočné třetiny, ránou ze zápěstí na gólmana nevyzrál.
     
    24:40
    Jordan Staal se uvolnil přes Scotta Mayfielda, načež před bránou hledal Dereka Stepana, toho příkladně pokryl Ryan Pulock.
     
    25:07
    Další příhra Jordana Staala byla ještě povedenější. Do předbrankového prostoru nabil Jordanu Martinookovi, ten z bezprostřední blízkosti vypálil vedle pravé tyče.
     
    25:56
    Noah Dobson ještě udržel útočné pásmo, z otočky ovšem nahazoval naslepo. Našel jenom hokejku Jalena Chatfielda, ten už hru dostal alespoň do střední třetiny.
     
    26:22
    Střelu Kotkaniemiho z pravého kruhu Ilja Sorokin vykopl pravým betonem, Martin Nečas se k forhendové dorážce neprocpal.
     
    26:55
    Ztráta Martina Nečase odstartovala brejk Isles. Mathew Barzal jej zpomalil u levého mantinelu, aby nakonec nepřesně zkoušel přenést hru na Mayfielda.
     
    27:26
    Sebastian Aho naznačil zakončení, ale nakonec jenom nahazoval na teč, Teuvo Teräväinen tečoval puk vedle pravé tyče.
     
    27:53
    Nebezpečí pro domácí bránu způsobil Brock Nelson. V rychlosti obtočil soupeřovu bránu a zkusil puk zasunout k levé tyči, avšak narazil na Andersenův beton.
     
    28:08
    Jaccob Slavin vyzkoušel dlouhým obloučkem vyslat do úniku Stefana Noesena. Výsledkem je icing, protože pas byl příliš dlouhý a útočníka v rychlostním souboji porazil Noah Dobson.
     
    28:36
    Vyrovnání se nekoná! Derek Stepan v přečíslení propasíroval puk před bránu na Stefana Noesena, který ale hledal mezeru mezi Sorokinovými betony marně.
    28:36 Noesen na Sorokina nevyzrál
     
    28:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    MARTIN NEČAS nabral v úvodu sezóny parádní formu, což opět potvrzuje! Před najetím do útočného pásma nahrál k levému mantinelu Bradymu Skjeiovi, načež si najel před bránu, kam dostal skvělý zpětný pas a forhendem usměrnil touš za záda bezmocného Sorokina. Asistence: Brady Skjei.
    28:57 Martin NEČAS - 1:1
     
    29:50
    Psychická výhoda je teď bezpochyby na straně Canes. Bleskový obrat chtěl dokonat Jordan Martinook, střelu přes obránce poslal vysoko nad břevno.
     
    30:27
    O zklidnění se postaral Jaccob Slavin. Před dotírajícím Wahlstromem odjel do obranného pásma, odkud přenesl hru na Brenta Burnse.
     
    30:58
    Dlouhé nahození Jalena Chatfielda zastavil za vlastní bránou Ilja Sorokin a přes Nečase rozehrál přesně na hokejku Pulocka.
     
    31:26
    Derek Stepan tečoval vyhození Slavina, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč. Noah Dobson před Staalem odehrál na Mayfielda.
     
    31:49
    Od modré čáry střílel Brady Skjei. Mířil od pravého mantinelu zajímavě na přední tyč, Sorokin podržel touš pod levým betonem.
     
    32:22
    Dlouho hledal Brett Pesce na modré čáře prostor ke střele. Nakonec přeci jen vystřelil, ale trefil jenom dobře clonícího Palmieriho.
     
    32:47
    Teuvo Teräväinen na malém prostoru posunul puk do pravého kruhu na Sebastiana Aha, křižná střela zamířila těsně vedle pravé tyčky.
     
    33:16
    Na gól měl políčeno Seth Jarvis. Od mantinelu si povyjel do levého kruhu, odkud vypálil křižně nepřesně, Sorokin zasahovat nemusel.
     
    33:48
    Po zakončení Wahlstroma od levého mantinelu čekal na vypadnuvší puk z Andersenovy výstroje Mathew Barzal. Marně, dánský gólman touš udržel.
     
    34:07
    Dylan Coghlan zachytil hrací předmět rukavicí v útočné třetině, načež bez rozmýšlení vypálil, Ilja Sorokin skryl kus černé gumy ve výstroji.
     
    34:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Isles jsou znovu o krok napřed! V obranném pásmu chyboval Chatfield, tuto skutečnost chtěl alespoň částečně napravit faulem na Cizikase. Padající útočník ovšem zvládl hrací předmět posunout za sebe na MATTA MARTINA a ten natáhl z mezikruží k nechytatelné ráně zápěstím do pravého horního růžku. Asistence: Casey Cizikas.
    34:29 Matt MARTIN - 1:2
     
    35:03
    S nahozením Scotta Mayfielda od modré čáry neměl Frederik Andersen vážnější starosti, puk bezpečně podržel v lapačce.
     
    35:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Dlouho se hosté ze znovuzískání vedení neradovali, je opět vyrovnáno! Martinook posunul puk na modrou čáru, odkud vypálil BRENT BURNS. Rána zkušeného beka směřovala mimo tři tyče, ale byl to newyorský Aho, kdo puk pravou bruslí nasměroval za záda vlastního brankáře. Asistence: Jordan Martinook a Brett Pesce.
    35:35 Brent BURNS - 2:2
     
    36:26
    Islanders právě vstřelili branku!
    S góly se nám roztrhl pytel, Ostrované strhávají i do třetice vedení na svou stranu! Barzal si počkal na správný okamžik k pasu mezi kruhy na JOSHE BAILEYHO, jenž prokázal skvělou techniku a pevné nervy. Bekhendovým blafákem si položil Andersena a podařilo se mu i zvednout touš pod břevno. Asistence: Mathew Barzal a Alexandr Romanov.
    36:26 Josh BAILEY - 2:3
     
    37:20
    Premiérová početní převaha čeká na Hurikány. Po levém mantinelu rozjetého Andreje Svečnikova zastavil Zach Parise pouze za cenu nedovoleného bránění.
     
    37:57
    Tak pozor, početní převaha bude dvojnásobná! Ryan Pulock ve snaze o vyhození poslal puk mimo hrací plochu, dvě minuty za zdržování hry jsou neoddiskutovatelné.
     
    38:19
    Blízko srovnání byl Dylan Coghlan. Za levým kruhem natáhl k forhendové ráně z první, Sorokina zachránila pravá tyč!
     
    38:44
    Jeden z hostujících hokejistů ztratil hokejku, Hurikáni měli o to větší šanci skórovat. Zodpovědnost na sebe vzal znovu Coghlan, trefil ale pouze blokujícího soka.
     
    39:25
    Už při hře pěti proti čtyřem střílel z levého kruhu Martin Nečas, jeho forhendové zakončení zamířilo těsně vedle pravé tyčky.
     
    39:53
    Domácí hokejisté vytvořili v útočném pásmu obrovský tlak na soupeře, ale kýženého srovnání se nedočkali. Zakončení Martina Nečase podržel Ilja Sorokin ve výstroji.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 22.
     
    Prostřední dějství bylo gólově o poznání bohatší. Padly hned čtyři góly, po dvou na každé straně, takže ve vedení zůstávají Ostrované. Na vyrovnání Martina Nečase odpověděl Matt Martin, na trefu Brenta Burnse zase Josh Bailey. Hurikáni dostali v závěru druhé třetiny k dispozici minutu a půl dlouhou přesilovku pěti proti třem, kterou ale nevyužili, Dylan Coghlan v největší příležitosti orazítkoval pravou tyčku. Domácí hráči přesto zůstávají ve hře o bodový zisk, třetí část slibuje dramatickou podívanou.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Stejně jako do té druhé do ní vstupuje domácí Carolina s jednobrankovým mankem.
     
    40:42
    Martin Nečas vymýšlel zajímavou nahrávku na Jesperiho Kotkaniemiho, finský forvard ovšem kotouč úplně promáchl.
     
    41:13
    Individuálně zkusil štěstí Sebastian Aho. Osobního strážce se zbavil, na Scotta Mayfielda už ale nevyzrál.
     
    41:39
    Anders Lee v přečíslení propasíroval puk bekhendem na Anthonyho Beauvilliera. Frederik Andersen včas doklouzal k levé tyči a ucpal prostor mezi levou rukou a tělem, kam kotouč směřoval.
     
    42:08
    Směrem dozadu výborně zafungoval Derek Stepan. Udržel rychlost Cala Clutterbacka, jemuž nakonec vypíchl touš ukázkovým způsobem.
     
    42:38
    K asistenci chtěl přidat vstřelený gól Casey Cizikas. Obtočil soupeřovu bránu, jenže ztratil stabilitu a zakončoval příliš brzy a nepřesně.
     
    43:16
    Kyle Palmieri se vlastní nerozvážností dostal do početní nevýhody proti třem protihráčům, z které nenašel úniku.
     
    43:29
    Od modré čáry pokusil střelecké štěstí Alexandr Romanov. Frederik Andersen na jeho zakončení velmi dobře viděl a s přehledem puk schoval do výstroje.
     
    43:40
    Oliver Wahlstrom tvrdým hitem na Jaccoba Slavina vybojoval útočné pásmo. Na modré natáhl ke střele Adam Pelech, mezi betony Andersena mezeru nenašel.
     
    43:59
    Islanders právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Lamberta poprvé disponují dvoubrankovým náskokem! Nahrávku Beauvilliera od levého mantinelu Slavin pouze zpomalil. Za jeho zády číhal BROCK NELSON, jednatřicetiletý Američan trefil volný prostor u bližší tyčky. Asistence: Anthony Beauvillier a Anders Lee.
    43:59 Brock NELSON - 2:4
     
    44:30
    Domácí hokejisté si určitě jsou vědomi, že není nač čekat. Potřebují všechny zbytky sil vrhnout do ofenzivy, času není nazbyt.
     
    45:00
    Na teč nahazoval od pravého mantinelu Brett Pesce. Andrej Svečnikov jeho pobídku nevyslyšel, Ilja Sorokin tak měl se zákrokem snadnou práci.
     
    45:46
    Zmatky v předbrankovém prostoru hostujícího mužstva gólem neskončily. Ilja Sorokin nejprve vyrazil střelu Pesceho, Svečnikovovi zabránila v dorážce dvojice bránících hokejistů.
     
    46:11
    Kontaktní gól chtěl vstřelit Jesperi Kotkaniemi. Ze zápěstí zacílil pouze do boční sítě, hostující gólman měl nyní i štěstí.
     
    46:47
    Jordan Staal tělem odmítl Alexandra Romanova a po mantinelu přihrál Brentu Burnsovi, jeho zakončení z úhlu Sorokin pokryl pravým betonem.
     
    47:23
    Vyhození se Noahu Dobsonovi nepovedlo. Stejně tak ale Bradymu Skjeiovi zakončení, forhendový pokus proletěl o kus vedle pravé tyče.
     
    47:48
    Seth Jarvis nahrál zprava do mezikruží Sebastianu Ahovi, forhendová rána z první zamířila vedle pravé části brankové konstrukce Isles.
     
    48:01
    Po buly vypálil Dylan Coghlan, obránce srazil puk mimo tři tyče. Vzápětí neuspěl ani dorážkou z velkého úhlu Sebastian Aho.
     
    48:40
    Jesperi Kotkaniemi dokázal alespoň protečovat vyhození Jaccoba Slavina, takže icing se nepískal. Zpoza vlastní brány rozehrává Adam Pelech.
     
    49:12
    Po ose Jaccob Slavin – Andrej Svečnikov se ke kotouči dostal v pravém kruhu Jordan Staal, forhendová střela na zadní tyč byla z kategorie nepřesných.
     
    49:53
    Potlesk fanoušků si vysloužil Brady Skjei. Za vlastní bránou si počíhal na Jeana-Gabriela Pageaua, jehož poslal k ledu ukázkovým hitem.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Carolina ztrácí dva góly a je blízko první domácí porážce v sezóně, Islanders mají namířeno k druhému vítězství v řadě.
     
    50:45
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Ilja Sorokin. Poradil si velmi dobře, když kolem forčekujícího Nečas našel u levého mantinelu volného Pulocka.
     
    51:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Zopakovala se spolupráce předcházející čtvrtému gólu, kdy Beauvillier z levého kruhu přenesl hru do pravého na BROCKA NELSONA, který zaznamenal svou druhou trefu v utkání střelou nad brankářův levý beton a zároveň pod ruku. Asistence: Anthony Beauvillier a Ryan Pulock.
    51:06 Brock NELSON - 2:5
     
    51:34
    Hurikáni ještě bojují, nechtějí odevzdat body z domácí půdy bez boje. Po nedorozumění mezi Ahem a Teräväinenem čárový rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    52:13
    Snížení měl na hokejce Andrej Svečnikov, k němuž Ilja Sorokin vyrazil puk po zákroku pravým betonem. Ruský forvard ovšem zakončil slabě po ledě jenom do brusle Pulocka.
     
    52:39
    Scott Mayfield si nekomplikoval situaci a pod tlakem dvojice dotírajících hokejistů vyhodil bekhendem takovým způsobem, aby nemohla být řeč o icingu.
     
    53:20
    Hostující gólman Sorokin si rozmyslel výjezd za bránu a trvalo mu než se v bráně srovnal. Stefan Noesen této skutečnosti nevyužil, z úhlu minul odkrytou část brány.
     
    53:51
    Po levé straně získal útočné pásmo Jordan Staal. Mezi kruhy přihrával Jesperu Fastovi, pasu zabránil v úspěšném provedení Noah Dobson.
     
    54:17
    Tentokráte už se Jesper Fast k puku dostal. Tělem odstavil Dobsona a nahrál mezi kruhy Teuvu Teräväinenovi, jehož ránu Sorokin vyrazil vyrážečkou.
     
    54:42
    Teuvo Teräväinen pro změnu v roli asistenta, když do levého kruhu nahrál do palebné pozice Jaccobu Slavinovi, křižný pokus Sorokin pokryl betonem.
     
    55:10
    Druhý gól v utkání chtěl přidat Martin Nečas. Střílel forhendem do přehuštěného prostoru, puk prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    55:55
    Domácí přišli o útočné pásmo z důvodu špatného zpracování Dylana Coghlana, jemuž při zpracování projel kotouč mezi bruslemi.
     
    56:14
    Domácí Sebastian Aho vyzval k souboji jeden na jednoho Ryana Pulocka. Zkusil kličku směrem k mantinelu, protihráč mu kotouč zdárně vypíchl.
     
    56:49
    Anthony Beauvillier umí zahrát i směrem dozadu. Zachytil pohyb Andreje Svečnikova, jehož u mantinelu odzbrojil čistým způsobem.
     
    57:21
    Zápas se dohrává spíše z povinnosti. Domácí hráči přijali porážku, vstřelit tři góly během dvou a půl minut je prakticky nereálný úkol, navíc proti tak dobře hrající defenzivě.
     
    57:40
    Z pravého kruhu střílel Teuvo Teräväinen. Puk se zastavil v předbrankovém prostoru, odkud Alexandr Romanov odpálil puk těsně před Sebastianm Ahem.
     
    57:55
    Hosté míří do čtyř. Před vlastní bránou fauloval dnes už dvoubodový Mathew Barzal, krosčekem poslal na ledovou plochu Fasta.
     
    58:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Trenér Brind'Amour se v přesilovce rozhodl pro powerplay, ta však rychle vzala za své. Domácí bleskově ztratili útočné pásmo a ve střední třetině navíc získal puk ZACH PARISE, jenž od levého mantinelu s přehledem poslal hrací předmět do prázdné brány. Bez asistence.
    58:06 Zach PARISE - 2:6
     
    59:11
    V již probíhající poslední minutě utkání střílel z levého kruhu Seth Jarvis, úspěšným obranným blokem se prezentoval Alexandr Romanov.
     
    59:46
    Závěr střetnutí vyšperkoval fantastickým zákrokem Ilja Sorokin! Do poslední chvilky si počkal na zakončení Jesperiho Kotkaniemiho z mezikruží, ránu směřující pod břevno vyrazil lapačkou.
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina nepotvrdila roli favorita, na domácím stadionu podlehla newyorským Islanders vysoko 2:6.

    Hosté si v úvodní třetině vypracovali jednogólový náskok, který si v prostředním dějství udrželi. V závěrečné dvacetiminutovce Ostrovany poprvé poslal do dvoubrankového náskoku Brock Nelson ve 44. minutě, druhou trefu přidal o osm minut později. Hurikáni zkusili v závěru při přesilovce powerplay, ale snížení se nedočkali, naopak střelou do prázdné brány skóroval Zach Parise, čímž uzavřel gólový účet střetnutí.

    Svěřenci kouče Lamberta zvítězili podruhé v řadě a v tabulce Metropolitní divize si polepšili s osmi body na pátou příčku. Carolina se v téže divizi propadla na čtvrtou pozici za New Jersey, bodů má na kontě devět.
     
    Utkání přihlíželo 18 680 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 35 – 32 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (CAR) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 59:48
    Ilja Sorokin (NYI) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:50

    Tři hvězdy utkání

    1. Brock Nelson (NYI) – 2+0
    2. Martin Nečas (CAR) – 1+0
    3. Josh Bailey (NYI) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:53:12)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 29. Nečas (Skjei), 36. Burns (Martinook, Pesce) – 17. Wahlstrom (Barzal, Mayfield), 35. M. Martin (Cizikas), 37. Bailey (Barzal, Romanov), 44. Nelson (Beauvillier, Lee), 52. Nelson (Beauvillier, Pulock), 59. Parise


    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Coghlan – Jarvis, Aho, Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Stepan, Stastny, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Aho – Wahlstrom, Barzal, Bailey (A) – Beauvillier, Nelson, Lee (C) – Palmieri, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: L'Ecuyer, O'Donnell – Deschamps, Fournier

    Diváci: 18 680
    thejrc.org