Vegas – Anaheim 4:0 (kon.) | Columbus – Boston 0:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 1:0 (kon.)
Carolina – NY Islanders 2:6 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:3 (po pr.)
Dallas – NY Rangers 3:6 (kon.) | Florida – Ottawa 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 3:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:6 (0:1, 2:2, 0:3)
New York Islanders
Sobota 29.10.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
    58:06 Zach PARISE - 2:6
     
    58:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Trenér Brind'Amour se v přesilovce rozhodl pro powerplay, ta však rychle vzala za své. Domácí bleskově ztratili útočné pásmo a ve střední třetině navíc získal puk ZACH PARISE, jenž od levého mantinelu s přehledem poslal hrací předmět do prázdné brány. Bez asistence.
    51:06 Brock NELSON - 2:5
     
    51:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Zopakovala se spolupráce předcházející čtvrtému gólu, kdy Beauvillier z levého kruhu přenesl hru do pravého na BROCKA NELSONA, který zaznamenal svou druhou trefu v utkání střelou nad brankářův levý beton a zároveň pod ruku. Asistence: Anthony Beauvillier a Ryan Pulock.
    43:59 Brock NELSON - 2:4
     
    43:59
    Islanders právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Lamberta poprvé disponují dvoubrankovým náskokem! Nahrávku Beauvilliera od levého mantinelu Slavin pouze zpomalil. Za jeho zády číhal BROCK NELSON, jednatřicetiletý Američan trefil volný prostor u bližší tyčky. Asistence: Anthony Beauvillier a Anders Lee.
    36:26 Josh BAILEY - 2:3
     
    36:26
    Islanders právě vstřelili branku!
    S góly se nám roztrhl pytel, Ostrované strhávají i do třetice vedení na svou stranu! Barzal si počkal na správný okamžik k pasu mezi kruhy na JOSHE BAILEYHO, jenž prokázal skvělou techniku a pevné nervy. Bekhendovým blafákem si položil Andersena a podařilo se mu i zvednout touš pod břevno. Asistence: Mathew Barzal a Alexandr Romanov.
    35:35 Brent BURNS - 2:2
     
    35:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Dlouho se hosté ze znovuzískání vedení neradovali, je opět vyrovnáno! Martinook posunul puk na modrou čáru, odkud vypálil BRENT BURNS. Rána zkušeného beka směřovala mimo tři tyče, ale byl to newyorský Aho, kdo puk pravou bruslí nasměroval za záda vlastního brankáře. Asistence: Jordan Martinook a Brett Pesce.
    34:29 Matt MARTIN - 1:2
     
    34:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Isles jsou znovu o krok napřed! V obranném pásmu chyboval Chatfield, tuto skutečnost chtěl alespoň částečně napravit faulem na Cizikase. Padající útočník ovšem zvládl hrací předmět posunout za sebe na MATTA MARTINA a ten natáhl z mezikruží k nechytatelné ráně zápěstím do pravého horního růžku. Asistence: Casey Cizikas.
    28:57 Martin NEČAS - 1:1
     
    28:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    MARTIN NEČAS nabral v úvodu sezóny parádní formu, což opět potvrzuje! Před najetím do útočného pásma nahrál k levému mantinelu Bradymu Skjeiovi, načež si najel před bránu, kam dostal skvělý zpětný pas a forhendem usměrnil touš za záda bezmocného Sorokina. Asistence: Brady Skjei.
    16:29 Oliver WAHLSTROM - 0:1
     
    16:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    První gól střílí hosté! Burns propadl na pravé straně obrany a do přečíslení ujel Mathew Barzal. Přesnou bekhendovou nahrávkou našel OLIVERA WAHLSTROMA, který ze zápěstí pověsil touš do levé šibenice nad Andersenovu lapačku. Asistence: Mathew Barzal a Scott Mayfield.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 29. Nečas (Skjei), 36. Burns (Martinook, Pesce) – 17. Wahlstrom (Barzal, Mayfield), 35. M. Martin (Cizikas), 37. Bailey (Barzal, Romanov), 44. Nelson (Beauvillier, Lee), 52. Nelson (Beauvillier, Pulock), 59. Parise


    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Coghlan – Jarvis, Aho, Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Stepan, Stastny, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Aho – Wahlstrom, Barzal, Bailey (A) – Beauvillier, Nelson, Lee (C) – Palmieri, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: L'Ecuyer, O'Donnell – Deschamps, Fournier

    Diváci: 18 680
    thejrc.org