K. Vary – Třinec 2:6 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 5:2 (kon.)
Liberec – Litvínov 2:3 (po pr.) | Sparta – Olomouc 2:5 (kon.) | Pardubice – Plzeň 7:2 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 3:0 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 30.10.2022, 17:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou. (19:40:36)
     
    Je konec! České Budějovice si připisují výhru za tři body, takový počet bodů si připsaly naposledy ve třetím kole! Ve poslední části se Jihočeši trefili dvakrát, hned na jejím začátku využil Jan Štencel, který dodal domácímu celku potřebné sebevědomí. Fantastický výkon předvedl v domácí brance Jan Strmeň, který pochytal všechny střely soupeře a připisuje si nulu do svých statistik. Svou první trefu za Motor si připsal Tomáš Čachotský, jenž potvrdil výhru Budějovic střelou do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:35
    Lukáš Vopelka se ve hře pořádně objevuje až ve třetí třetině, avšak rozhodně přinesl svěží vítr do hry Motoru. Nyní se mu ale nepovedlo překonat soupeře.
     
    58:02
    Jihočeští hokejisté si jdou po měsíci a deseti dnes pro výhru za tři body! To se Motoru povedlo naposledy v domácím utkání s Litvínovem 20.9.
     
    57:03
    Hostující gólman se vrací do branky a už z ní neodchází. Tady je rozhodnuto!
    56:32 Tomáš ČACHOTSKÝ - 3:0
     
    56:32
    České Budějovice právě vstřelily branku! A pozor, v Budvar aréně je nejspíše rozhodnuto, Motor se totiž prosazuje do prázdné branky. TOMÁŠ ČACHOTSKÝ neměl zády k brance moc možností, tak se zkusil otočit, poslat puk bekhendem na branku, a ten končí v brance! Lukáš Vopelka a Lukáš Pech.
     
    56:00
    Filip Novotný je na střídačce!
     
    55:59
    Komerční přestávka.
     
    55:32
    Filip Přikryl se snažil obhodit si soupeře, ovšem ten mu jednoduše zastoupil cestu. Budějovický mladík se tak musí zase velmi rychle vracet do obrany.
     
    54:57
    Každopádně hokejisté v zelených dresech se drží v útočném pásmu a snaží se zde něco vymyslet.
     
    54:14
    Martin Pláněk dostal kotouč proti hokejce a vyslal projektil. Ten byl nakonec tečován nějakou hokejkou na cestě, takže gólman nemusel asi ani zasahovat.
     
    53:30
    Martin Hanzl dobře napadal rozehrávku soupeře, ale ke kotouči se nakonec nedokázal dostat.
     
    53:11
    Více jak minutu bojovaly týmy o kotouč u mantinelu nedaleko domácí střídačky. Nakonec sice puk získali právě domácí, jenže jej následně poslal na icing.
     
    52:09
    Bruslaři by potřebovali tlačit svého soupeře, jenže se jim to zatím moc nedaří. Mají velké problémy založit si vůbec nějakou kombinaci v útočné třetině.
     
    51:22
    Domácí se hnali do přečíslení dva na jednoho, ale rozhodnutí duelu ještě nepřišlo! Zdeněk Doležal poslal přihrávku vzduchem a od Matěje Tomana se kotouč odrazil těsně nad horní tyč!
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 38. Koláček (Štencel, Vráblík), 42. Štencel (Šenkeřík), 57. Čachotský (Vopelka, Pech)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Cinka) – Štencel, Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel – Čachotský, Pech, Doležal – Dzierkals, Hanzl, Karabáček – Přikryl, Koláček, Tomeček – Strnad, M. Toman, Valský – Vopelka.
    Trenér: Jaroslav Modrý.

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk, R. Jeřábek, Stříteský, Štich, Lintuniemi, Křepelka – Šmerha, Fořt, Åberg – J. Stránský, Kotala, P. Kousal – Šťastný, Bičevskis, Lunter – Eberle, Závora, Kantner.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Lhotský, Špůr

    Diváci: 5236
    ocianews.com