Florida – Ottawa 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 3:4 (kon.) | Los Angeles – Toronto 4:2 (kon.)
St. Louis – Montreal 4:7 (kon.) | Philadelphia – Carolina 3:4 (po pr.) | Buffalo – Chicago 4:3 (po pr.)
Detroit – Minnesota 2:1 (kon.) | NY Islanders – Colorado 5:4 (kon.) | Nashville – Washington 0:3 (kon.)
Seattle – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 2:3 (kon.) | New Jersey – Columbus 7:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Edmonton Oilers
Neděle 30.10.2022, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:56:07)
    Bitva o Albertu tentokráte pro Edmonton
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 42 – 26 | Přesilová hra: 0/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 58:40
    Stuart Skinner (EDM) – 40 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,2%, odchytal 59:57

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Connor McDavid (EDM) – 1+2
    2. Stuart Skinner (EDM) – 40 zákroků
    3. Brett Ritchie (CGY) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 19 289 diváků.
     
    Edmonton v bitvě o Albertu vrátil soupeři dva týdny starou porážku, Calgary porazil na jeho vlastním ledě těsným výsledkem 3:2.

    Střetnutí se přitom pro hosty nevyvíjelo vůbec dobře, když na gól v oslabení v pokračující přesilovce sice dokázali zareagovat, ale po druhé třetině přesto odcházeli do kabin ve ztrátě z důvodu trefy Bretta Ritchieho. V 50. minutě ovšem vrátil stav do vyrovnané podoby Connor McDavid, který následně sehrál důležitou roli i při obratu o tři minuty později, když trefil pravou brusli Zacha Hymana, od níž se puk odrazil za brankovou čáru. Domácí ještě zabojovali, v závěru zkusili i hru bez gólmana, avšak kýženého srovnání se nedočkali.

    Svěřenci kouče Woodcrofta si polepšili na dvanáct bodů a vyšvihli se v Pacifické divizi na druhou příčku právě před dnešního konkurenta, který zůstává na deseti bodech.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Střelu Huberdeaua z velkého úhlu srazil Bouchard za bránu, posléze Evander Kane vyhodil do středního pásma. Je to jasné, Edmonton zvítězí!
     
    59:12
    Blízko hattricku byl Zach Hyman. Měl před sebou Rasmuse Anderssona, jehož ovšem neprostřelil, forhendem ho trefil do pravé nohy.
     
    58:44
    Jonathan Huberdeau nahodil puk za bránu soupeře a Jacob Markström odjel na střídačku. Domácí zkouší powerplay!
     
    58:15
    McDavidem podporovaný Ryan Nugent-Hopkins volil z pravého kruhu bekhendové zakončení, které Hanifin zblokoval do vzduchu, Markström potom vysoko letící puk skryl do lapačky.
     
    57:40
    Čas k vyrovnání se povážlivě krátí. Z levého kruhu střílel Mikael Backlund z otočky spíše z nouze, cílové zařízení výrazně minul.
     
    57:06
    Další pokus Michaela Stonea už byl o poznání přesnější. Stuart Skinner na něj ale velmi dobře viděl a s jistotou puk schoval v lapačce.
     
    56:49
    Na modrou dostal nabito Michael Stone. Obránce se nenechal dvakrát pobízet a vyslal ostrou dělovku, jež prosvištěla o kousek vedle pravé tyče.
     
    56:21
    Evander Kane posílal kotouč zadovkou za bránu soupeře, kde tušil Ryana Nugenta-Hopkinse, před něj však natlačil tělo Christopher Tanev.
     
    55:55
    Se slabým nahozením Noha Hanifina neměl Stuart Sinner žádné problémy. Kus černé gumy s velkou jistotou uschoval do lapačky.
     
    55:25
    Až ke střele se Andrew Mangiapane nedostal, ale akci výborně dohrál a zadovkou našel před bránu Dubého, který vypálil vedle pravé tyče.
     
    54:47
    Zach Hyman útočil na završení hattricku. V poslední chvíli mu hokejku zablokoval Brett Ritchie, takže k zakončení vůbec nedošlo.
    54:14 Pokus Zadorova skončil na levé tyči
     
    54:14
    Srovnání bylo blízko! Od modré čáry střílel zápěstím ruský zadák Nikita Zadorov, od pravé tyče se touš odrazil do rohu kluziště.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Backlund (E. Lindholm), 37. B. Ritchie (Lewis, Lucic) – 26. Hyman (McDavid, Draisaitl), 50. McDavid (Ceci, Holloway), 53. Hyman (McDavid)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – C. Tanev (A), Weegar, R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm, Huberdeau (A) – Mangiapane, Kadri, Dubé – Lewis, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, Rooney, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Kulak, Barrie, Niemeläinen – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Yamamoto, Draisaitl (A), E. Kane – Puljujärvi, R. McLeod, Foegele – Shore, Ryan, Holloway.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Rozhodčí: Pollock, Chmielewski – Toomey, Apperson

    Diváci: 19 289
    thejrc.org