Real Madrid – Celtic 5:1 (kon.) | Šachtar – RB Lipsko 0:4 (kon.) | Chelsea – Dinamo Záhřeb 2:1 (kon.)
AC Milán – Salzburg 4:0 (kon.) | Manchester City – Sevilla 3:1 (kon.) | Kodaň – Dortmund 1:1 (kon.)
Juventus – PSG 1:2 (kon.) | Maccabi Haifa – Benfica 1:6 (kon.)
konec
FC Kodaň
1:1 (1:1)
Borussia Dortmund
Středa 02.11.2022, 21:00 • Telia Parken, Kodaň • Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:08:41)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 9 – 1
    Střely mimo: 9 – 7
    Držení míče: 41 % – 59 %
    Rohové kopy: 3 – 6
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 9 – 7
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Na postavení v tabulce tento zápas nic změnit nemohl. Kodaň je s jediným vstřeleným gólem čtvrtá. Dortmund skončil druhý a v příštím roce bude v Lize mistrů absolvovat přinejmenším osmifinále.
     
    Po remízách se Sevillou a Manchesterem City Kodaň na svém hřišti zabodovala i v konfrontaci s Dortmundem. Z části mohou být domácí smutní. Byli o trochu lepším týmem a gól inkasovali z jediné střely na Grabarovu bránu. Na druhou stranu vyhrát mohla i Borussia, střídající hráči její ofenzivu oživili a Moukoko v tom nejnebezpečnějším případě zasáhl tyč.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Gól se neurodil ani na protější straně. Tentokrát měla otevřenou obranu Kodaň, ovšem Donyell Malen z hranice vápna jenom rozšířil přehlídku nepřesných střel.
     
    90+2
    Lerager na půlce vystihl špatné přenesení přes šířku hřiště. Ke smůle domácího týmu ale nenašel síly potřebné k provedení dalšího protiútoku.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
    90. Falk nemířil přesně
     
    90
    Znovu šli domácí v pěti lidech do rozhozené obrany. Z pravé strany Lerager distribuoval míč na Falka, jenž vypustil střelu z patnácti metrů. Meyer moc šancí neměl, ale ve finále ani zasahovat nemusel.
     
    89
    Rychlý protiútok vedli Kodaňští v dostatečném počtu. Rozvinula ho diagonála na Johannessona, který neobjevil způsob k překonání Meyera.
     
    88
    Modeste to zkusil bez přípravy, dokud byl v použitelném úhlu. Polskému brankáři Grabarovi pomohl obětavý blok Denise Vavra.
     
    87
    Lund Jensen srazil Brandtův centr na roh. Domácí se s ním popasovali a pak přečetli také narážečku mezi Brandtem a Moukokem.
     
    86
    Moukoko to přehnal s důrazem ve středním pásmu. Naběhl si do stojícího Clema, což bylo Aghajevem posouzeno jako nedovolené počínání.
     
    85
    O přímý kop zhruba z třiatřiceti metrů se postaral Denis Vavro. Pravděpodobně mělo jít o střílenou přihrávku do mlýnice ve vápně. Žádné drama nedovolil Modeste.
     
    84
    Trochu obezřetnější ve zbývajících minutách bude muset být Emre Can. Zkušený středopolař BVB pyká za zastavení Haraldssonova rychlého postupu.
     
    82
    S bráněním rohového kopu pomohl Modeste. Kodaň neúspěšně orodovala za další rohový kop. Bude se jenom kopat od Alexandera Meyera.
     
    81
    Orri Óskarsson se zničehonic ocitl v přečíslení dvou na jednoho. Snažil se přihrát svému krajanu Haraldssonovi, leč tento úmysl přečetl Niklas Süle.

    Michal Břuchanský

    Branky: 41. Haraldsson (Claesson) – 23. T. Hazard (Passlack)

    Karty:   47. Vavro (KOD), 66. Lerager (KOD) – 45+2. Modeste (DOR), 84. Can (DOR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 9:7. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:7.
    FC Kodaň: Grabara – Diks (79. Jelert), Vavro, Lund Jensen, Sörensen (58. Kristiansen) – Lerager, Clem, Claesson (C) (70. Falk) – Bardghji (70. Jóhannesson), Haraldsson, Daramy (79. Óskarsson).
    Náhradníci: Johnsson, Ryan – Mukairu, Ankersen, Karamoko, Stamenic.

    Trenér: Jacob Neestrup

    Borussia Dortmund: Kobel (46. Meyer) – Passlack, Hummels (C) (46. Süle), Schlotterbeck, T. Hazard (72. Coulibaly) – Can, Özcan (63. Moukoko) – Adeyemi, Reyna (63. Brandt), Malen – Modeste.
    Náhradníci: Unbehaun – Bellingham, Papadopoulos.

    Trenér: Edin Terzić

    Rozhodčí: Aghajev – Zejnalov, Amirali (AZE)

    Diváci: 31 900
    bahis siteleri