Vítkovice – Sparta 3:2 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 2:1 (kon.) | K. Vary – Plzeň 4:5 (po pr.)
Kladno – Litvínov 3:2 (po pr.) | Liberec – Mladá Boleslav 6:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:2 (1:1, 1:1, 4:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 04.11.2022, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Derby, které nabídlo plno zajímavých momentů. Ten zlomový nakonec přišel ve druhé třetině, když za stavu 1:2 vyhrál Jaroslav Vlach bitku s Radkem Jeřábkem. Od té doby Tygři na ledě dominovali a nakonec si po obratu došli pro tři body za výhru 6:2. Hattrickem se v utkání prezentoval Adam Najman. Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:36:20)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Zápas už se jen dohrává.
    59:00 Adam NAJMAN - 6:2
     
    59:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Střela T.J. Melancona se od zadního mantinelu odrazila k ADAMU NAJMANOVI, který ho dorazil do odkryté klece a završil tak svůj první hattrick v extraligové kariéře! Asistence: T.J. Melancon, Michal Birner.
     
    58:09
    Probíhají dvě poslední minuty třetí třetiny a pravděpodobně i celého zápasu. Jeho zbytek už Bruslaři odehrají v oslabení.
     
    56:21
    David Štich (MBL) vzteky praštil na trestné lavici do plexiskla a poté ještě pokračoval slovním vyjadřováním. Rozhodčí ho tak poslali za nesportovní chování do sprch.
    56:21 Uvis Janis Balinskis - 5:2
     
    56:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Liberci stačilo k brance pouhých třináct vteřin. Tomáš Filippi našel křížnou přihrávkou na pravém kruhu UVISE JANISE BALINSKISE a ten svou ranou z první vsítil pátý gól svého týmu. Asistence: Tomáš Filippi.
     
    56:08
    A na straně Boleslavi už je znát frustrace. David Štich (MBL) se ohnal po Vlachovi a poté po něm ještě cosi křičel. Jeho trest činí 2 minuty za krosček a 2 minuty za hrubost. Tygři budou hrát více jak minutu v pěti proti třem a poté ještě tři minuty klasickou přesilovku.
     
    55:49
    Tygři už jsou kompletní.
     
    55:18
    Počet hráčů na ledě se srovná. Jan Stránský (MBL) dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Po půl minutě ve čtyřech bude následovat početní výhoda Liberce.
     
    55:12
    Martin Pláněk se napřáhl na modré a vystřelil bez přípravy, Petr Kváča měl ale dobrý výhled a zasáhl svou lapačkou.
     
    54:32
    Petr Jelínek vyslal na steč Adama Najmana, který v souboji jeden na jednoho udělal kličku a vypálil. Jeho projektil ovšem hostující bránu minul.
     
    53:55
    Tygři ale vyhrávají vhazování a posílají kotouč na druhou stranu hřiště.
     
    53:47
    A pozor! Jaroslava Vlacha (LIB) trestají rozhodčí za podrážení a Bruslaři mají zhruba šest minut před koncem šanci na snížení a zdramatizování zápasu.
     
    53:24
    Tygři už se soustředí především na obranu. Mladá Boleslav se nicméně nevzdává a neustále se pokouší o kontaktní trefu.
     
    51:43
    Pontus Åberg nabral rychlost v obranném pásmu a přes několik hráčů se prokličkoval až do bekhendového zakončení, kterým orazítkoval horní tyč!
     
    50:34
    Hra už se nyní hodně kouskuje ofsajdy a zakázanými uvolněními, což pochopitelně svědčí více Severočechům.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 2. A. Najman (Vlach, Frolík), 32. A. Najman (Melancon, Birner), 44. Šír, 45. Flynn (Ordoš), 57. Balinskis (Filippi), 59. A. Najman (Melancon, Birner) – 18. M. Beránek (P. Kousal, Závora), 24. Eberle (Lunter)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Štibingr, Rosandić, Melancon, Derner, J. Dvořák, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Vlach, A. Najman, Frolík – Ordoš, Jelínek (C), Flynn – Dlouhý, Šír (A), Rychlovský.
    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), R. Jeřábek, Stříteský, Štich, Lintuniemi, Hanousek – Åberg, J. Stránský (C), Šťastný (A) – M. Beránek, Závora, P. Kousal – Šmerha, Kotala, Kantner – Lunter, Bičevskis, Eberle.

    Rozhodčí: Šír, Úlehla – Komárek, Zíka
    ocianews.com