Tampa – Boston 3:5 (kon.) | Philadelphia – Calgary 2:5 (kon.) | New Jersey – Edmonton 5:2 (kon.)
Winnipeg – Carolina 4:3 (po pr.) | Toronto – NY Islanders 2:3 (po pr.) | St. Louis – Anaheim 3:1 (kon.)
Nashville – Arizona 4:3 (4:3 po s.n.) | Dallas – Colorado 2:3 (0:1 po s.n.) | San Jose – Ottawa 5:1 (kon.)
Vancouver – Vegas 4:5 (kon.)
po prodl.
Winnipeg Jets
4:3 (1:0, 1:0, 1:3 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Úterý 22.11.2022, 01:30 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:10 Josh MORRISSEY - 4:3
     
    62:10
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí, kteří v závěru řádné hrací doby promarnili třígólový náskok, přeci jen vítězí! Pierre-Luc Dubois si vzal puk za vlastní brankou a dlouhým pasem vysunul obránce JOSHE MORRISSEYHO, kterého Hurikáni nechali za svými zády. Zadák Jets se tak dostal do samostatného úniku a v nezvyklé pozici nezaváhal. Vyřešil to přesnou ranou k levé tyčce z pohledu brankáře Kočetkova – 4:3. Asistence: Pierre-Luc Dubois.
     
    60:50
    První šanci v prodloužení si vytvořili domácí! Mark Scheifele se individuálně dostal až před Kočetkova. Ještě potáhl puk do strany, ovšem gólman Canes kopíroval jeho pohyb a bekhendové zakončení vykryl!
    59:21 Martin NEČAS - 3:3
     
    59:21
    Carolina právě vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné! Hosté se potřetí prosazují při hře bez gólmana a srovnávají z 0:3 na 3:3. Od modré čáry nahodil puk na branku MARTIN NEČAS a ten zapadl za Rittichova záda. Výbornou práci odvedl Stefan Noesen, přes jehož clonu český brankář neviděl. Asistence: Seth Jarvis a Sebastian Aho .
     
    58:56
    Kyle Connor mohl rozhodnout. Jeho střelu ze středního pásma na prázdnou branku však zablokoval Slavin!
     
    58:15
    Střela Andreje Svečnikova z pravé strany trefila boční oblouk branky. Hosté opět v šesti!
     
    57:16
    Po další ráně Brenta Burnse zůstal puk ležet před Rittichem, ale nikdo z hostí ho po závaru nedokázal dostat za čáru!
    56:52 Andrej SVEČNIKOV - 3:2
     
    56:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak závěr bude ještě hodně zajímavý! Hosté se podruhé prosazují ve hře bez gólmana. Od modré střílel Brent Burns a ANDREJ SVEČNIKOV puk pohotově tečoval mimo Rittichův dosah – 3:2. Asistence: Brent Burns a Sebastian Aho.
     
    56:35
    Teď už je branka Caroliny opět prázdná!
    55:12 Jaccob SLAVIN - 3:1
     
    55:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hostům se brzké odvolání gólmana vyplatilo! Od modré čáry vypálil JACCOB SLAVIN a puk zapadl až za záda Ritticha, který nic neviděl přes clonícího Jarvise – 3:1. Asistence: Andrej Svečnikov a Sebastian Aho.
     
    54:20
    Hosté riskují s prázdnou brankou! Na ledě tedy mají šest hráčů do pole.
    43:56 Josh MORRISSEY - 3:0
     
    43:56
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí vedou už o tři góly! Blake Wheeler předal puk na osu JOSHOVI MORRISSEYMU, který měl před sebou otevřený prostor. Dobruslil tak až mezi kruhy a v situaci, kdy mohl i vracet Wheelerovi, volil střelu zápěstím. Udělal dobře. Trefil totiž mezírku mezi tělem a levou rukou brankáře Kočetkova – 3:0. Asistence: Blake Wheeler a Pierre-Luc Dubois.
     
    43:15
    Mark Scheifele výborně zapracoval za brankou. Poté nahrál na levý kruh Kyleovi Connorovi, jehož ránu z jedničky vyrazil levým ramenem Kočetkov!
     
    38:02
    Na druhé straně zvonila branková konstrukce po ráně Kylea Connora z levé strany!
     
    37:32
    Dillon prohrál souboj za brankou, odkud přišla přihrávka na levý kruh. Tam byl Andrej Svečnikov, který dobře mířil na vzdálenější tyčku, ale Rittich zasáhl levou rukou! Zatím velmi dobrý výkon brankáře Winnipegu, jenž chytá teprve čtvrtý zápas v tomto ročníku.
     
    30:36
    Jordan Staal podrazil soupeře a Hurikáni tak půjdou do tří! Chvíli z toho bude přesilovka domácích 4 na 3, poté dokonce 5 na 3! Velká možnost pro Jets navýšit náskok.
     
    30:07
    Síly na ledě se vyrovnají. Dvě minuty za hákování dostal Sebastian Aho.
     
    28:45
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Mark Scheifele – 2 min., sekání.
    26:44 Michael EYSSIMONT - 2:0
     
    26:44
    Na začátku všeho stála ztráta Andreje Svečnikova. David Gustafsson se tak dostal do samostatného úniku. Kočetkov jej ještě vychytal, odražený kotouč si však našel MICHAEL EYSSIMONT, který situaci výborně dobruslil a z pravého kruhu zamířil do odkryté klece. Mladý útočník Jets se raduje z premiérové trefy v NHL – 2:0. Asistence: David Gustafsson a Jensen Harkins.
     
    24:03
    Od modré čáry vypálil Josh Morrissey a za Kočetkovem zazvonila tyčka! Brankář Caroliny téměř nestihl ani hnout lapačkou.
    20:41 Rittich vyrazil střelu Burnse, dorážku Aha zablokoval Schmidt.
     
    20:41
    Výborně David Rittich! Domácí brankář vyrazil střelu Brenta Burnse od modré čáry a vzápětí dokázal tygřím skokem zneškodnit i bekhendovou dorážku Sebastiana Aha, který měl před sebou již odkrytou klec!

    Opakovaný záběr nakonec ukázal, že Ahovu dorážku přizvedl hokejkou nad obránce Schmidt, jenž tedy zachránil Tryskáče a hodně pomohl Rittichovi.
     
    20:16
    Domácí hned zahrozili i v oslabení! Po zmatcích v obraně Hurikánů se dostal k puku mezi kruhy Axel Jonsson Fjällby, který těsně minul branku!
     
    19:25
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Brenden Dillon – 2 min., podrážení.
    18:34 Pierre-Luc DUBOIS - 1:0
     
    18:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tryskáči jdou do vedení! Hosté se drželi v útočném pásmu, ovšem mezi kruhy vybojoval puk mladý útočník domácích Cole Perfetti. Blake Wheeler následně poslal přesným pasem do úniku PIERRA-LUCA DUBOISE, který situaci tváří v tvář Kočetkovovi vyřešil přesnou střelou k pravé tyčce branky Canes. Asistence: Blake Wheeler a Cole Perfetti.
     
    12:55
    Do úniku se dostal Sebastian Aho. Hostující útočník byl přeci jen tísněn, nemohl tedy nic vymýšlet a jeho rána minula horní růžek nad lapačkou Ritticha!
     
    08:55
    Pohotová teč Adama Lowryho těsně před Kočetkovem! Puk skončil pod betony brankáře Canes, následně se objevil v brankovišti, ale to už byla hra přerušena hvizdem sudího!
    07:40 Šance hostí v oslabení. Aha vychytal Rittich.
     
    07:40
    Velká šance Caroliny v oslabení! Hosté se dostali do přečíslení 2 na 1. Staal nahrál před branku Sebastianovi Ahovi, který zblízka zakončil jen do dobře postaveného Ritticha!
     
    07:09
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Brett Pesce – 2 min., hrubost.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 19. Dubois (Wheeler, Perfetti), 27. Eyssimont (D. Gustafsson, Harkins), 44. Morrissey (Wheeler, Dubois), 63. Morrissey (Dubois) – 56. Slavin (A. Svečnikov, Aho), 57. A. Svečnikov (Burns, Aho), 60. Nečas (Jarvis, Aho)


    Winnipeg Jets: Rittich (Hellebuyck) – Pionk, Morrissey (A), Schmidt, Dillon, Heinola, Samberg – Gagner, Scheifele (A), Connor – Wheeler, Dubois, Perfetti – Mäenalanen, Lowry (A), Jonsson Fjällby – Harkins, D. Gustafsson, Eyssimont.
    Trenér: Rick Bowness

    Carolina Hurricanes: Kočetkov (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Nečas, Aho (A), Noesen – Jarvis, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook – Stepan, Stastny, Drury.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: O'Donnell, Pochmara – Smith, Nansen
    thejrc.org