Zug – Mnichov 5:1 (kon.)
konec
EV Zug
5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
EHC Red Bull Mnichov
Středa 23.11.2022, 19:45 • Bossard Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zug dominoval proti Mnichovu i v odvetě, v níž nakonec také zvítězil s přehledem 5:1, mezi nejlepších osm týmů Ligy mistrů postoupil s celkovým součtem 10:2.

    Hokejisté německého celku se drželi pouze v první třetině, jež skončila vyrovnaným výsledkem 1:1. Od druhé třetiny stříleli do černého pouze hosté, a to čtyřikrát. Svěřenci kouče Tangnese dominovali a konečný výsledek odpovídá dění na ledě. Ve čtvrtfinále se Zug může těšit na měření sil s českým Mountfieldem HK, který si vyšlápl na favorizovaný švédský Färjestad. (22:09:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Hokejisté hostujícího mužstva ještě nakoukli do útočného pásma, avšak Leonarda Genoniho již nezaměstnali, za bránou Livio Stadler přišpendlil na mantinel Bena Smitha.
     
    59:24
    Prudké nahození Christiana Djoose tečoval Peter Cehlárik, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč. Maximilian Daubner musel zabrat.
     
    58:49
    Leonardo Genoni ukázal výborné čtení hry. Správně očekával bekhendovou kličku Patricka Hagera, protihráči puk vypíchl vyrážečkou.
     
    58:24
    Za hlasitého potlesku fanoušků domácí hokejisté v klidu kombinují v útočné třetině. Dario Allenspach posléze obkroužil soupeřovu svatyni, načež se vrátil do středního pásma.
     
    57:49
    Dopředu se řítil Fabrice Herzog. Modrá čára ale jako kdyby mu sebrala puk z dohledu, právě v tomto prostoru ho totiž nechal za sebou.
     
    57:10
    Souboj s Abelthauserem neustál Dario Simion. Levým ramenem narazil do mantinelu, to naštěstí vydrželo a útočník může pokračovat ve hře.
     
    56:40
    Síly na ledě se vyrovnávají. Na útočné modré čáře fauloval Arno Nussbaumer, krosčekem zastavil Yasina Ehlize.
     
    56:39
    Brian O'Neill u pravého mantinelu zvedl hlavu a hledal před bránu najíždějícího Petera Cehlárika, slovenský forvard promáchl naprázdno.
     
    56:00
    Vyhození přes všechny čáry obstaral Konrad Abeltshauser. Leonardo Genoni za bránou zastavil touš pro Christiana Djoose.
     
    55:24
    Mnichov míří do čtyř. Menší dvouminutový trest vyfasoval obránce Ryan McKiernan, provinil se sekáním v obranné třetině.
     
    55:07
    Přes obránce vyslal zajímavou střelu ze zápěstí Patrick Hager. Leonardo Genoni ukázal výborné reflexy, puk vykopl pravým betonem.
     
    54:49
    Akce elitní útočné lajny Zugu k šestému gólu nevedla. Pěknou kombinaci završil Brian O'Neill ránou do gólmana.
     
    54:28
    Střela Justina Schütze z velkého úhlu Leonarda Genoniho nerozhodila, kus černé gumy rozvlnil jenom boční síť.
     
    53:46
    Po levém mantinelu se rozjel Chris DeSousa. Jeho putování skončilo za svatyní soupeře, odkud vymýšlel nepřesný pas na Austina Ortegu.
     
    53:29
    Yaniz Ehliz je hodně vidět, ale není mu přáno v zakončení. V tomto případě vypálil forhendem o kus nad břevno.
     
    52:57
    Fanoušci si závěrečné minuty střetnutí užívají. Zug ženou za vstřelením dalších gólů, Mnichov už nevyvíjí skoro žádný odpor.
     
    52:21
    K individuální akci zavelel Yannick Zehnder. Nakonec nahrál doleva Dariu Allenspachovi, svižný pokus zápěstím těsně minul pravou tyč.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Hofmann, 24. Allenspach, 30. Herzog, 34. Kreis, 47. Zehnder – 12. Smith


    EV Zug: Genoni (Fatton) – Djoos, Stadler, Kreis, Schlumpf, Nussbaumer, Geisser, Vogel – Cehlárik, O'Neill, Martschini – Hofmann, Kovář, Simion – Herzog, Senteler, Zehnder – De Nisco, Leuenberger, Allenspach – Neumann.
    Trenér: Dan Tangnes

    EHC Red Bull Mnichov: Niederberger (aus den Birken) – Abelthauser, Boyle, Daubner, Blum, Szuber, McKiernan, Appendino – Lutz, Smith, Eder – Varejcka, Hager, Kastner – Tiffels, Krening, Schütz – Ehliz, DeSousa, Ortega – Oswald.
    Trenér: Don Jackson

    Rozhodčí: Björk (SWE), Staňo (SVK) – Obwegeser (SUI), Fuchs (SUI)

    Diváci: 4 497
    15.11.2022
    Mnichov - Zug 1:5

    Branky a nahrávky: 45. Varejcka (Schütz, Boyle) – 7. O'Neill (Martschini), 8. Simion (Kreis, Hofmann), 14. Cehlárik (O'Neill), 23. Senteler (Zehnder), 28. Cehlárik (Martschini, O'Neill)

    thejrc.org