Minnesota – Winnipeg 6:1 (kon.) | Florida – Boston 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 2:1 (3:2 po s.n.)
Columbus – Montreal 1:3 (kon.) | Buffalo – St. Louis 6:2 (kon.) | New Jersey – Toronto 1:2 (kon.)
Detroit – Nashville 3:0 (kon.) | Carolina – Arizona 0:4 (kon.) | NY Islanders – Edmonton 3:0 (kon.)
Washington – Philadelphia 3:2 (po pr.) | Dallas – Chicago 6:4 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 3:2 (kon.)
Vegas – Ottawa 4:1 (kon.) | Seattle – San Jose 8:5 (kon.) | Colorado – Vancouver 3:4 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Boston Bruins
Čtvrtek 24.11.2022, 01:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Florida Panthers

    Panteři z Floridy zatím na veleúspěšnou minulou základní část nenavazují. Svěřenci kouče Mauriceho se aktuálně nacházejí na 10. místě východní konference a na svého soupeře z Bostonu už ztrácejí 14 bodů. Florida se nenachází v ideální formě, jelikož v posledních třech duelech brala pouze bod. Chuť si budou chtít spravit na Bostonu, jenže ten v letošní sezóně zatím hraje úplně jinou ligu. Před Pantery tak stojí opravdu náročný úkol.

    Nejlepší střelci
    1. Carter Verhaeghe – 11 gólů
    2. Matthew Tkachuk – 8 gólů
    3. Eetu Luostarinen – 6 gólů

    Nejlepší nahrávači
    1. Matthew Tkachuk – 17 asistencí
    2. Brandon Montour – 14 asistencí
    3. Aleksander Barkov – 11 asistencí

    Tabulka východní konference
    ...
    8. Detroit Red Wings – 22b
    9. Pitsburgh Penguins – 21b
    10. Florida Panthers – 20b
    11. Montreal Canadiens – 19b
    12. Philadelphia Flyers – 18b
    ...
     
    Boston Bruins

    Naopak Medvědi zažívají sezónu snů! Po návratu Davida Krejčího a příchodu nového trenéra Jima Montgomeryho začala početná česká kolonie opět šlapat a aktuálně jsou s 34 body nejlepším týmem celé NHL. Velký podíl má na tom právě David Pastrňák s Davidem Krejčím, kteří od začátku sezóny jednoduše válí. Zmínit však musíme i Pavla Zachu, jenž slyší od svého trenéra slova chvály a je podle něj nejlepším bránícím křídlem jeho týmu. Zapomínat ale nesmíme na elitní formaci ve složení DeBrusk, Bergeron, Marchand. Tento tým zkrátka jakoby zatím neměl žádnou slabinu.

    Nejlepší střelci
    1. David Pastrňák – 12 gólů
    2. Patrice Bergeron – 9 gólů
    3. Jake DeBrusk – 7 gólů

    Nejlepší nahrávači
    1. David Pastrňák – 17 asistencí
    2. Hampus Lindholm – 14 asistencí
    3. Patrice Bergeron – 9 asistencí

    Tabulka východní konference
    1. Boston Bruins – 34b
    2. New Jersey Devils – 32b
    3. Toronto Maple Leafs – 25b
    4. Carolina Hurricanes – 24b
    ...
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk, Barkov (C), Verhaeghe – White, Bennett, Luostarinen – Reinhart, Lundell, Cousins – Hörnqvist (A), E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Strälman, Clifton – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Krejčí, Zacha – Cr. Smith, Coyle, Hall – Greer, Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: Hebert – Luxmore.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly bylo vhozeno, úspěšnější na něm byli hokejisté Floridy, kteří vlétli do dnešního utkání ve speciálních reverse retro dresech.
     
    00:50
    Coyle prokázal své šikovné ruce a proháčkoval se až před brankáře Knighta. Zakončení se mu však příliš nepovedlo a Knight kotouč s klidem vyrazil.
     
    01:17
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Charlie Coyle – 2 min., podrážení.
     
    01:49
    Florida právě vstřelila branku!
    A domácí nabídnutou přesilovku velmi rychle využívají! Elitnímu přesilovkovému komandu se podařilo naprosto rozebrat obranu Bruins a SAM REINHART doklepl kotouč za záda bezmocného brankáře Swaymana. Asistence: Matthew Tkachuk, Aleksander Barkov.
    01:49 Sam REINHART - 1:0
     
    02:31
    Domácí jsou po vstřelené brance evidentně nabuzeni a okupují prostor před brankářem Swaymanem.
     
    03:11
    Eric Staal se dostal až do mezikruží, odkud vyzkoušel pozornost Swaymana, avšak ten kotouč vyrazil mimo nebezpečí.
     
    03:58
    Nyní už se do hry dostávají i hosté. Od modré napřáhl Carlo, ale jeho pokus zblokoval český zadák Radko Gudas. Boston ale zůstává nastěhovaný ve svém útočném pásmu.
     
    04:35
    Střela Smithe z vrcholu pravého kruhu pro vhazování skončila mimo prostor tří tyčí. Tlak Bostonu se skutečně stupňuje a při hře 5 na 5 mají hosté výrazně navrch.
     
    05:08
    Florida se konečně alespoň na chvíli vymaní ze sevření, jeden z jejich hráčů totiž vyhodil puk z obranného pásma. Bohužel pro domácí, ten doplachtil až k zadnímu mantinelu což znamená zakázané uvolnění.
     
    05:30
    Česká formace se opět vyznamenala! David Krejčí nabil na pravý kruh Pavlu Zachovi, ale jeho střelu z první vychytal gólman Knight!
     
    06:46
    Obránce Ekblad nyní usnadnil práci svému gólmanovi, jelikož ránu Brada Marchanda dokázal ztečovat mimo jeho pracoviště.
     
    07:42
    Útočné snažení Bruins nyní zastavuje hvizd rozhodčího kvůli postavení mimo hru.
     
    08:00
    McAvoy se hned po vhazování pokusil nahodit puk na gólmana Knighta, aby jej vyrazil a jeho spoluhráči mohli dorážet. Američan ve službách Floridy však skákavý kotouč zkrotil a přerušil hru.
     
    08:28
    Na druhé straně nabral rychlost na levém křídle Carter Verhaeghe, ale jeho přihrávka na střed kluziště skončila pouze na hokejkách hráčů Bostonu.
     
    09:02
    Za brankou Floridy teď zaúřadoval Radko Gudas, který obdaroval tvrdým bodyčkem Taylora Halla, se kterým měl menší pošťuchovanou už u modré čáry.
     
    09:30
    Po delší době se kupředu dostává i Florida, jenže všechny střely zatím úspěšně blokují dobře postavení obránci Bruins.
     
    10:09
    Kousek za modrou čárou zkusil své štěstí Aaron Ekblad, ale Swayman na jeho ránu dobře viděl a skryl kotouč ve své výstroji.
     
    10:33
    Na pravém křídle ujel domácí obraně Tomáš Nosek, který nevinně nahodil kotouč na Knighta. Ten si s jeho ránou poradil, jenže hned v zápětí nepříjemně dorážel Nick Foligno. I s jeho zakončením si ale Američan poradil.
     
    10:45
    Rozhodčí přerušuje hru po úspěšném zákroku Knighta po střele od Greera. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    11:04
    Florida sice vede nad lídrem celé NHL v poměru 1:0, ovšem jsou to právě Medvědi, kteří při hře 5 na 5 zatím dominují. Jenže, zatím narážejí na skvěle chytajícího brankáře Knighta.
     
    11:30
    McAvoy měl nyní z vrcholu pravého kruhu ideální pozici ke střelbě, jenže zvolil ještě přihrávku na obsazeného Davida Krejčího.
     
    11:52
    Matthew Tkachuk si krásně poradil s obranou Bostonu! Naznačil přihrávku a pak okamžitě vystřelil. Swayman sice dokázal zareagovat, jenže odražený kotouč se ihned jeden z hráčů Floridy snažit doklepnout do odkryté části branky. V tento moment zaúřadoval Pavel Zacha, který se puku ujmul a celou situaci uklidnil.
     
    12:25
    Tato kombinace Bostonu úspěchem neskončila. Od modré zkusil své štěstí DeBrusk, který zaskakoval za vytaženého obránce, ale střela mu vůbec nesedla.
     
    12:59
    Florida zatím hrozí hlavně z protiútoků. Po krátkém pobytu Bruins v útočném pásmu se domácí okamžitě hnali kupředu, ale Swayman tentokrát zasahovat nemusel. Americký brankář má prozatím 3 úspěšné zákroky.
     
    13:36
    Ihned ale rychlý obrat hry a je to zase Boston, kdo diriguje tempo hry! Z vrcholu pravého kruhu napřáhl Smith, ale Knight dnes v brankovišti oplývá jistotou a se všemi střeleckými pokusy Medvědů si zatím poradil.
     
    13:53
    Hru teď sužují nepřesnosti ve středu hřiště. Po několika atraktivních minutách si fanoušci na tribunách trochu oddechli.
     
    14:26
    Protiútoky, to je skutečně doména Panterů. Elitní útok se chopil puku u své modré čáry a opět se hnali hlava nehlava dopředu! Tentokrát pálil Carter Verhaeghe, který se snažil svou ránu schovat za jednoho z obránců, ale Swayman zůstal pozorný a puk si našel.
     
    14:42
    Hned po vhazování zkusil své štěstí od modré čáry Marc Staal, ale prostor tří tyčí nezasáhl.
     
    15:27
    Czech line se dokáže najít i poslepu! David Krejčí zavezl do útočného pásma, předal zadovkou na Pastrňáka, a ten mu vracel kotouč do prostoru mezi kruhy. Krejčí však proti Knightovi neuspěl, ten vyrazil do rohu kluziště.
     
    16:00
    Hra se stěhuje z jedné strany na druhou a brankáři se v dnešním duelu rozhodně nenudí. Od modré čáry napřáhl obránce Forsling, ale Swayman jeho střelu viděl a dokázal přerušit hru.
     
    16:13
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Ryan Lomberg – 2 min., sekání.
     
    16:30
    První přesilová hra pro Medvědy! Dokáží prolomit kouzlo Spencera Knighta?
     
    16:53
    Pastrňák tentokrát neměl přesně seřízená mířidla a jeho zakončení z levého kruhu skončilo mimo prostor tří tyčí. Puk se následně dostal až do středního pásma a Florida šetří drahocenný čas.
     
    17:08
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Anton Lundell – 2+2, vysoká hůl.
     
    17:08
    Velký problém pro domácí hokejisty! Anton Lundell nešikovně zasáhl Davida Pastrňáka do obličeje a jde na trestnou lavici. Boston tam bude hrát více než minut přesilovku 5 na 3.
     
    17:14
    Boston právě vstřelil branku!
    Tak to bylo hodně rychlé! Po vhazování Bruins poslali kotouč na modrou čáru, kde se do něj vší silou opřel CHARLIE MCAVOY a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě! Asistence: Jake DeBrusk.
    17:14 Charlie MCAVOY - 1:1
     
    17:48
    Boston navíc díky většímu trestu pro Lundella bude hrát více než tři minuty další klasickou přesilovou hru! Do konce první části tak mají ještě dost času na to, aby se dokonce dostali do vedení.
     
    18:28
    Po mocném sevření se domácí osvobozují vyhozením za branku Bostonu a oba týmy posílají na led čerstvé síly.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta hry v první třetině.
     
    19:10
    Další vyhození Panterů. Klasické oslabení zvládají zatím velmi dobře a zdá se, že by se mohli do sirény ubránit.
     
    19:37
    Bostonu se vůbec nedaří usadit se v pásmu. Domácí velmi dobře stráží prostor okolo modré čáry.
     
    19:56
    Další vyhození a tohle už vypadá pro Floridu dobře. První třetina se dohraje za brankou Jeremyho Swaymana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní třetina zápasu mezi Floridou a Bostonem a na kostce svítí skóre 1:1. Domácí získali hned zkraje zápasu přesilovou hru, kterou dokázali bleskově využít! Radoval se Sam Reinhart, jenž po rozebrání obrany Medvědů doklepl puk do odkryté části branky – 1:0. Ve zbytku první části však dominoval Boston, který zasypával branku Floridy salvou střel. Jenže, proti byl Spencer Knight, ten se na dnešní zápas zřejmě dobře vyspal. V závěru periody ale získali Medvědi přesilovou hru 5 na 3 a tu po 6 vteřinách využil Charlie McAvoy – 1:1. Díky vyššímu trestu pro Lundella hráli hosté až do sirény klasickou přesilovou hru, ale tu se podařilo Panterům úspěšně ubránit. Její část se však přesune i do druhého dějství.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Střely na branku: 7-15
    Zblokované střely: 7-1
    Vyloučení: 2-1
    Využití: 1/2 – 1/1
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Buly bylo vhozeno, tentokrát byli úspěšnější hokejisté Bostonu.
     
    20:11
    Hned po vhazování se vydal kupředu David Pastrňák a snažil se procpat puk mezi betony Knighta, ovšem ten zůstal pozorný a českého střelce vychytal!
     
    20:58
    Stále probíhá přesilová hra Bostonu po větším trestu pro Antona Lundella. Florida se ale i nadále skvěle brání a Boston se kromě úvodního výpadu Pastrňáka k ničemu nedostal.
     
    21:31
    Nyní už se hraje v pěti na obou stranách, ale i tak se třetí formace Bostonu dostala k velké šanci! Taylor Hall v přečíslení předal puk na Charlieho Coyla, ale toho vychytal lapačkou pozorný Spencer Knight! Další výborný zákrok brankáře Floridy.
     
    21:58
    Domácí to ale teď sehráli výborně, Verhaeghe našel od modré čáry úplně volného Barkova na pravém kruhu pro vhazování, ale jeho rána z první bohužel pro domácí hokejisty netrefila cíl.
     
    22:18
    Tempo druhé třetině je opět zběsilé a jedna šance střídá druhou. Síť se tentokrát pokusil rozvlnit na druhé straně Brandon Carlo, ale opět narazil na jistotu v podobě Knighta. Ten tak připsal již dvacátý zákrok v dnešním utkání!
     
    23:39
    Na druhé straně se zjevil Patric Hornqvist, ale jeho rána skončila na zadním mantinelu.
     
    24:41
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida to sehrála náramně a jde opět do vedení! Reinhart svým důrazem vybojoval kotouč u zadního mantinelu, okamžitě jej poslal na Nicka Cousince, který ještě předal na ANTONA LUNDELLA, a ten okamžitým zakončením nedal přesouvajícímu se Swaymanovi šanci! Asistence: Nick Cousins, Sam Reinhart.
    24:41 Anton LUNDELL - 2:1
     
    25:13
    Domácí vystřelili na branku pouze devětkrát, zatímco jeho soupeř vyzkoušel pozornost Knighta hned dvaadvacetkrát! I tak ale Florida vede.
     
    25:40
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Nick Foligno – 2 min., nedovolené bránění.
     
    26:14
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Charlie McAvoy – 2 min., podrážení.
     
    26:22
    Domácí si navíc nyní zahrají přesilovku 5 na 3 a mají tak ideální možnost svůj náskok ještě navýšit! Povede se jim to?
     
    26:40
    Florida kombinuje okolo branky Swaymana a dává si na čas. Přeci jen, jejich početní výhoda je docela dlouhá, více než minutu budou hrát proti třem.
     
    27:01
    Žádnou větší šanci si ale domácí prozatím nevypracovali a zatím je to hlavně přihrávání ze strany na stranu. Času sice bylo dost, ovšem už se pomalu ale jistě krátí.
     
    27:26
    Teď je navíc zastavuje postavení mimo hru. Proti třem už budou hrát pouze pár vteřin.
     
    27:40
    Foligno se vrací na ledovou plochu, to nejhorší Bruins přežili.
     
    28:02
    Verhaeghe se šikovně proháčkoval až před brankáře Swaymana, ten jej ale z bezprostřední blízkosti parádně vychytal a přerušil hru!
     
    28:10
    Vyhození Bostonu a tohle už vypadá hodně dobře. Boston se dvojnásobné přesilovce svého soupeře ubránil a to i následné klasické.
     
    28:14
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    28:33
    Florida však i nadále zůstává v útočném pásmu a je při chuti. Přesilovka je zdá se pořádně nabudila. Swayman se v posledních minutách rozhodně nenudí a sleduje, jak soupeř odstřeluje jeho pracoviště.
     
    28:59
    Dělovku od modré čáry vyslal White, ale Swayman je pozorný a přerušuje hru jistým zákrokem.
     
    29:35
    Boston sice úřadoval v prvním dějství, ovšem v tom druhém nám toho moc nepředvedl. I díky přesilovým hrám to jsou právě domácí, kdo mají v této části hry navrch.
     
    30:14
    Z pravého kruhu pálil Barkov, ale trefil pouze clonícího obránce Cliftona. Boston rychle obrací hru, ale za modrou čáru se i přes velkou snahu nedostal.
     
    30:46
    Po krásné souhře Floridy zakončoval z levé strany Eetu Luostarinen, ale měl velké starosti kotouč na svoji čepel vůbec zpracovat. Následná střela pak nijak nepřekvapila brankáře Swaymana.
     
    31:30
    Po zběsilých minutách tu máme opět chvilku klidu. O kotouč se bojuje za brankou Bruins.
     
    32:01
    Reinhart si vzal na sebe příliš velké sousto. Projížděl se napříč útočným pásmem a chtěl si obhodit dva bránící hráče, avšak to se mu nepovedlo.
     
    32:37
    Dominanci Floridy se snažil přerušit vyhozením Krejčí, jenže našel pouze obránce Montoura, který si puk chytil ve středním pásmu a vrátil jej před branku Swaymana.
     
    33:02
    U modré čáry si na Foligna počkal Radko Gudas, který jej seslal čistým bodyčkem na ledovou plochu.
     
    33:29
    Hned po vhazování pokračuje útočné snažení Floridy, která má skutečně ve druhé periodě výrazně navrch. Od modré napřáhl Forsling, Swayman přikryl puk a hra se přerušuje.
     
    33:43
    Rychlý přesun na druhou stranu kluziště a jednoduchý zákrok pro Spencera Knighta. Po delší odmlce se bude vhazovat před jeho kanceláří.
     
    33:58
    Lindholmova střela od modré byla zblokována a to je příležitost pro Floridu, která okamžitě otáčí hru.
     
    34:15
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Connor Clifton – 2 min., držení.
     
    34:15
    Další komplikace pro Medvědy. Clifton jde na trestnou lavici a je tu další přesilová hra pro domácí hokejisty, již čtvrtá v dnešním zápase. Dokáží Panteři zvýšit svůj náskok?
     
    34:58
    Boston však úvod oslabení zvládá velmi dobře a dvakrát vyhodil puk přes všechny čáry. A rázem je téměř polovina trestu Cliftona pryč.
     
    35:10
    Charlie Coyle se teď dokonce hnal kupředu, ale udělal to chytře a ušetřil ve středním pásmu drahocenný čas.
     
    35:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Celou přesilovku se domácí k ničemu nedostali, ale přesto nakonec zní gólová siréna! Nahození Brandona Montoura totiž šikovně ztečoval ALEKSANDER BARKOV a puk propadl až za záda bezmocného Swaymana. Florida vede nad lídrem NHL už 3:1! Asistence: Matthew Tkachuk, Brandon Montour
    35:31 Aleksander BARKOV - 3:1
     
    36:24
    Florida pokračuje ve své aktivitě. Z vrcholu levého kruhu pálil White, ale Swayman si s jeho zakončením poradil a puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    36:58
    Úspěšný zákrok připisuje i na druhé straně Spencer Knight, který si poradil se střelou Hampuse Lindholma.
     
    37:42
    Boston se po inkasované brance snaží o větší důraz a tlačí se kupředu, jenže ve druhém dějství působí Medvědi opravdu bezzubě. A dříve skvěle fungující česká formace jakoby se úplně vytratila z ledu!
     
    38:09
    Bostonu chybí klid na hokejkách, potřebuje se znovu dostat do hry. Potvrzuje to například nyní i David Pastrňák, který namazal puk přímo svému soupeři, který se hnal kupředu.
     
    38:44
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Hampus Lindholm – 2 min., krosček.
     
    38:58
    S takovou se ale hosté do hry určitě nedostanou. Opět totiž jdou do čtyř. A Florida dnes už dvě přesilové hry dokázala využít.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta hry ve druhé třetině.
     
    39:10
    Do mezikruží dostal nabito kapitán Aleksander Barkov, ale jeho zakončení skončilo na hrudi Jeremyho Swaymana.
     
    39:47
    Florida právě vstřelila branku!
    Třetí využitá přesilovka! Nahození Aleksandera Barkova od levého mantinelu krásně na poslední chvíli přizvedl Matthew Tkachuk a Swayman na nečekanou změnu směru nedokázal zareagovat. Asistence: Aleksander Barkov, Aaron Ekblad.
    39:47 Matthew TKACHUK - 4:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco první třetina sice skončila nerozhodně, avšak byla hlavně v režii Bostonu, té druhé vládla jasně Florida. Ta zásluhou přesných tref Antona Lundella, Aleksandera Barkova a Matthewa Tkachuka vede nad lídrem NHL už 4:1! Alfou a omegou byli speciální formace, které zkrátka Floridě fungují na jedničku. V dnešním zápase totiž využili již tři přesilové hry.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na branku: 22-30
    Zblokované střely: 10-8
    Vyloučení: 2-5
    Využití: 3/5 – 1/2
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Rozhodčí vhodil puk do hry a třetí třetina právě začala. Na buly byli úspěšnější hokejisté Bostonu Bruins.
     
    40:29
    Hosté započali celou útočnou akci nakonec od své vlastní branky, ale dlouhého trvání tedy neměla. Carla totiž zastavil hvizd rozhodčího kvůli postavení mimo hru. Vhazovat se bude na modré čáře, blíže k brance Spencera Knighta.
     
    41:23
    Reinhart zabojoval o puk za brankou Bostonu a úspěšně. Jeho spoluhráči však nic kloudného nevymysleli a tak jsou to opět Medvědi, kteří kombinují ve svém útočném pásmu.
     
    42:37
    Z útoku Krejčího vypadl David Pastrňák a nahradil jej Smith. Zdá se, že český sniper se vrací k Bergeronovi a Marchandovi.
     
    43:18
    Marchand se nyní ocitl s pukem před Spencerem Knightem, ale americký brankář byl znovu úspěšný a parádním zákrokem hranou betonu zabránil inkasovanému gólu!
     
    43:58
    Kupředu se vydal Krejčí, který zavezl puk do útočného pásma, kde s ním nadále operují jeho spoluhráči.
     
    44:41
    Avšak po zaváhání u modré čáry se hnali dopředu v přečíslení dva na jednoho domácí hokejisté, ale Eric Staal po přihrávce od Hornqvista nezamířil přesně!
     
    44:59
    Zacha krásně předal puk na Charlieho Coyla, ale ani ten bekhendovým zakončením na Knighta nevyzrál!
     
    45:00
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Colin White – 2 min., držení.
     
    45:26
    Hra je přerušena kvůli Charliemi McAvoyovi, který se drží za obličej. Zdá se, že jej někdo udeřil vysokou holí, jenže rozhodčí si ničeho nevšimli. Celá situace se bude zkoumat na videu.
     
    45:26
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Eetu Luostarinen – 2+2, vysoká hůl.
     
    Komplikace pro Floridu! Luostarinen skutečně zasáhl McAvoye vysokou holí a inkasuje trest 2+2 minuty. Boston bude hrát minutu a půl přesilovou hru 5 na 3!
     
    45:40
    Z pravého kruhu pálil David Pastrňák, avšak jeho rána byla zblokována.
     
    46:08
    Domácí se srdnatě brání, Forsling nyní vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    46:20
    Boston právě vstřelil branku!
    Tomuto se ale ubránit nedalo! DAVID PASTRŇÁK dostal nabito na střed kluziště, pořádně se opřel do střely a poslal puk pod horní tyč. Na tohle neměl Spencer Knight šanci reagovat. Asistence: Patrice Bergeron.
    46:20 David PASTRŇÁK - 4:2
     
    46:34
    Boston je zpět v zápase! Navíc další tři minuty budou hrát klasickou přesilovou hru 5 na 4.
     
    47:43
    Na ledě se toho moc zajímavého neděje. Florida odvrací jeden útok za druhým a vyhazuje kotouče až k brance Swaymana. Klasické oslabení funguje Panterům skutečně skvěle.
     
    48:01
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Brad Marchand – 2 min., nedovolené bránění.
     
    48:15
    Naprosto zbytečný faul Brada Marchanda a výhoda přesilové hry je pryč. Za tohle jej trenér Montgomery určitě nepochválí.
     
    48:59
    Boston se rozhodl odvolat svého brankáře! A to do konce základní hrací doby zbývá více než deset minut.
     
    49:05
    Prázdnou branku se snažil trefit Matthew Tkachuk, jenže než se k puku dostal, už byl v obložení hráčů Bostonu, kteří otáčejí hru zpět k brance Knighta.
     
    49:48
    Pavel Zacha to udělal krásně, najel si do útočného pásma, udělal kličku, oblafl dva hráče a vystřelil! Jeho zakončení ale mezi tři tyče nezamířilo.
     
    50:35
    Swayman už je zpět ve svém brankovišti. Zdá se, že variantu bez brankáře Boston využil pouze při hře 4 na 4.
     
    51:21
    Pastrňák nabral na levé straně velkou rychlost a tlačil sek brance Knighta, jenže proti sobě měl hodně velké sousto. U mantinelu na něj totiž čekal Radko Gudas, který Knightovi značně usnadnil následnou práci.
     
    51:53
    Na druhé straně zakončoval z pravého kruhu Montour, ale Grzelczyk ztečoval kotouč mimo hrací plochu. Hra se přerušuje a následuje komerční přestávka.
     
    51:53
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    David Krejčí – 2 min., hákování.
     
    52:12
    Je tu další přesilová hra pro Floridu. A moc dobře víme, kdo dnes již tři početní výhody proměnil. Povede se jim to znovu?
     
    52:49
    Kupředu se ale v oslabení hnal Charlie McAvoy, avšak v sevření dvou obránců se k zakončení nakonec nedostal.
     
    53:22
    Na pravý kruh dostal nabito Sam Bennet a jen o kousek minul bližší tyč!
     
    53:53
    Boston je v plném počtu.
     
    54:15
    Bruins už sice jsou kompletní, ovšem nyní vyhodili kotouč přes všechny čáry a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Hra se stěhuje zpět před brankáře Swaymana.
     
    54:47
    Čas se krátí a Boston i nadále ztrácí na Floridu dvě branky. Mají Medvědi ještě síly na srovnání?
     
    55:10
    Velký zmatek v brankovišti Floridy! Pastrňák zakončoval z levé strany, avšak Knight jej dokázal vychytat. Následně se ale pohla branka ze své pozice a David Pastrňák ukazoval, že puk následně propadl až za brankovou čáru. Rozhodčí s ním ale nesouhlasí a skóre tak zůstává neměnné.
     
    55:31
    Rána Bergerona od pravého mantinelu neměla parametry ke skórování, Knight zasahovat nemusel. Florida ihned spěchá do protiútoku.
     
    55:42
    Boston se ale vrací do útočného pásma a opět ohrožuje území Spencera Knighta.
     
    56:06
    Charlie Coyle nyní vstřelil branku, ale ta není uznána! Z opakovaných záběrů totiž bylo vidět, že hráč před ním mu kotouč přihrál rukou, což v hokeji samozřejmě není dovoleno.
     
    56:58
    Bostonu se nedaří projít přes střední pásmo, kde je hodně zhuštěný prostor. Medvědi teď dokonce vyhodili až na zakázané uvolnění a hra se vrací před Swaymana.
     
    57:31
    Swayman spěchá na střídačku a Bruins hrají v šesti na ledové ploše!
     
    57:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Tohle už vypadá pro domácí hodně dobře! AARON EKBLAD dopravil puk do prázdné branky a Florida vede 5:2.
    57:50 Aaron EKBLAD - 5:2
     
    57:50
    Rozhodčí ještě zkoumá celou situaci za pomoci videa, ale tady podle mého není žádný důvod k neuznání branky.
     
    57:50
    Je tomu tak, gól je uznán a Panthers vedou už o tři góly!
     
    58:45
    Další úspěšný zákrok pro Spencera Knighta, tentokrát si smlsl na nahození od Tomáše Noska. Právě Knight je dnes hlavním strůjcem celého úspěchu, chytá skutečně výbroně. Podle statistik už na něj letělo 39 střeleckých pokusů!
     
    59:01
    Probíhá poslední minuty hry ve třetí třetině a zřejmě i v celém zápase.
     
    59:45
    Tempo nám mírně upadá. Zdá se, že oba týmy už se spokojily s výsledkem.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec, Florida vítězí nad Bostonem v poměru 5:2. Dnes se vyznamenal hlavně brankář Spencer Knight, který se rozhodně nenudil a proti střelcům Bostonu předvedl řadu perfektních zákroků! Výborný výkon nám předvedl i obránce Aaron Ekblad, který posbíral dvě asistence a nakonec uzavřel zápas přesnou trefou do prázdné branky.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 31– 39 | Přesilová hra: 3/7 – 2/6 | Trestné minuty: 12 – 14.
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Aleksander Barkov (FLA) 1+2
    2. Spencer Knight (FLA) 37 zákroků
    3. Aaron Ekblad (FLA) 1+2.
     
    Česká a slovenská stopa
    Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 7:17
    David Krejčí (BOS) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 19:05
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:19
    David Pastrňák (BOS) – 1+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:59
    Pavel Zacha (BOS) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 17:13
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:29. (03:59:05)

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 2. Reinhart (M. Tkachuk, Barkov), 25. Lundell (Cousins, Reinhart), 36. Barkov (Montour, Ekblad), 40. M. Tkachuk (Barkov, Ekblad), 58. Ekblad – 18. McAvoy (DeBrusk), 47. Pastrňák (Bergeron)


    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk, Barkov (C), Verhaeghe – White, Bennett, Luostarinen – Reinhart, Lundell, Cousins – Hörnqvist (A), E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Zbořil – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Krejčí, Zacha – Cr. Smith, Coyle, Hall – Greer, Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: Hebert, Luxmore – Kovachik, McNamara

    Diváci: 17 511
    thejrc.org