Martin – Pov. Bystrica 3:2 (4:3 po s.n.) | Dubnica – Skalica 2:5 (kon.) | Trnava – Humenné 3:4 (1:2 po s.n.)
Vlci Žilina – Modré Krídla 7:1 (kon.) | Topoľčany – Levice 6:3 (kon.) | Brezno – Žiar nad Hronom 2:1 (po pr.)
po s.n. (4:3)
HK VITAR Martin
3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 0:0)
HK 95 Považská Bystrica
sk Pátek 02.12.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Július Pénzeš (tréner HK 95 Považská Bystrica): "Začiatok bol z našej strany veľmi dobrý, vyhrávali sme 2:0. Domáci hráči nás v druhej tretine zatlačili, podarilo sa im vyrovnať. V tretej tretine sme mali rovnako ako v úvodnej, niekoľko príležitostí, tieto sme mali využiť. Predĺženie bolo zo strany oboch tímov vyrovnané, v penaltách sme mali od úvodu mierne navrch, nepodarilo sa nám ale zvíťaziť, čo nás veľmi mrzí. Hokej je už ale taký. Stretnutie však hodnotím ako bojovné, odohrané vo vysokom tempe, nie s veľkým počtom vylúčených hráčov. Obdivujem domácich hráčov, že aj napriek tomu, že mali v nohách tretí zápas za tri dni, tento vydržali hrať vo vysokom tempe od začiatku do konca. Vyrovnanosť tímov v tejto sezóne je dobrá nielen pre divákov, ale aj pre mužstvá. Hlavne, aby to vydržalo aj v ďalších kolách a stále bolo o čo hrať. Pre nás je to dnes trošku smutný záver, stále som veril, že by sme mohli druhý bodík uchmatnúť práve my. Nastrelili sme pri našom pokuse žŕdku – žŕdku, následne išiel puk von, v prípade domácich naopak trafili žŕdku, následne išiel puk dnu. V sérii sme viedli, víťazstvo nám i napriek tomu nebolo dopriate, čo musíme prijať tak, ako to je. Šesť zápasov sme z našej strany odohrali na klziskách súperov, budúci týždeň nás ešte čakajú dva. Je to pre nás pomerne náročné, následne ale budeme hrať doma. Verím, že body, ktoré nám aktuálne vonku utekajú, budeme neskôr zbierať na domácom ľade."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Na hráčoch bolo vidieť, že už je to ich tretí zápas za tri dni. Navyše k tomu musíme pripočítať cestovanie na predchádzajúce dva zápasy. Obe stretnutia sme odohrali na užších klziskách, výkon bol preto oveľa intenzívnejší. Sme preto radi, že sme sa po úvodnej tretine, po ktorej súper vyhrával o dva góly, nezložili a dokázali vyrovnať. Treba zároveň dodať, že sme v úvodnej tretine mali príležitosti na skórovanie, zakončovali sme ale príliš komplikovane. Považská Bystrica hrala jednoducho, počas zápasu dokázala dostávať puky pred bránkový priestor. V tretej tretine nás podržal brankár, Vlado nám neskutočne pomohol. Rozhodnúť sme mohli takisto v predĺžení, mali sme na to príležitosti. Takisto treba doplniť, že po našom prvom striedaní mala možnosť skórovať aj Považská Bystrica. Po troch inkasovaných góloch v nájazdoch sme sa rozhodli, že do bránky pošleme Paľa a skúsime niečo zmeniť. Vlado mal za sebou náročnú tretinu, aj s veľkým šťastím nám napokon tento ťah vyšiel. Podarilo sa nám urvať si dva body, čoho si nesmierne vážime. Tabuľka je vyrovnaná, túto sezónu majú tímy našliapané. Musíme si preto ceniť zisku každého bodu. Nemôžeme si takisto dovoliť vypustiť čo i len jednu tretinu, predĺženie či nájazdy. Je potrebné sa sústrediť na každú jednu minútu každého jedného stretnutia. Čakajú nás dva zápasy so súpermi, ktorí potrebujú bodovať, keďže týmito zápasmi sa uzavrie prvá polovica základnej časti. Nebudú to preto ľahké zápasy, či už v Brezne alebo proti Leviciam, ktoré majú dve výborné úvodné päťky. Na oba zápasy sa musíme dobre pripraviť, teraz ale dáme hráčom dva dni na oddych, aby načerpali nové sily a mohli sa starať o seba. Potrebujú dobre jesť, odpočívať, regenerovať, aby sme mohli v pondelok opäť začať trénovať."

    Ján Zlocha (útočník HK 95 Považská Bystrica): "Vyrovnané stretnutie, v ktorého istých momentoch sme mali viac z hry. Súpera sme v úvode zápasu tlačili, možno sme mohli streliť o jeden gól navyše. Domáci bojovali, hrali so srdcom. Napriek tomu, že mali za sebou už dva zápasy a tretí ich čakal v rozpätí troch dní, ukázali svoju kvalitu. Mrzí nás strata bodu, dnes sme ho mohli brať my. V riadnom hracom čase sme ale mali streliť o jeden gól naviac, prípadne neinkasovať v oslabení. Na keby sa ale nehrá. Za mňa to bol z našej strany kvalitný zápas, za ktorý treba spoluhráčov pochváliť. Bojovali, dreli. Bolo vidieť, že každý jeden nechal na ľade srdce. V Martine sme chceli zvíťaziť, odnášame si aspoň bodík, takže nemusíme ísť domov so sklonenými hlavami. Pre nás to bolo ďalšie zo stretnutí vonku v rade. Martin má vo svojich radoch dobrých korčuliarov, vyššieho vzrastu, ktorí sú rýchli. Ťažko sa ich naháňa, majú svoju kvalitu. My musíme ísť ďalej, aby sme boli schopní dohnať bodové straty. Pred nami je ešte viac ako polovica sezóny. Na jednej strane ma teší, že sa mi podarilo streliť v stretnutí gól, na druhej strane mrzí prehra. V nájazdoch mal Jakub Rufati veľkú smolu, trafil dve žŕdky. Mohli sme sa radovať z gólu, namiesto toho si berieme domov iba jeden bod. Martinskí hokejisti mali v tomto stretnutí viac šťastia, berú si z neho dva body. Podali sme ale kvalitný, tímový výkon od ktorého sa môžeme odraziť. Nemáme sa za čo hanbiť, do najbližších stretnutí ideme so vztýčenými hlavami. Ak budeme v nasledujúcich zápasoch hrať tak, ako dnes, ešte možno aktívnejšie a dodržiavať taktické pokyny zo strany trénera, určite budeme úspešní. Musíme však bojovať, kvalitu na postup v tabuľke vyššie určite máme."

    Pavol Maťovčík (brankár HK VITAR Martin): "Zmena počas nájazdov nebola vôbec dopredu dohodnutá. Sám som si robil pred nimi žarty z toho, že nastúpim. Napokon to ale takto dopadlo. Stretnutie sme ale dotiahli do víťazného konca. V nájazdoch som mal ale veľké šťastie, takisto dobre postavené žŕdky, čo rozhodlo. Spoluhráči dnes bojovali, i napriek tomu, že to bol pre nás už tretí zápas za tri dni, nedali sme sa. Je to predsa len iné, odohrať tri stretnutia naplno za tri dni ako bežne dva. Vybojovali sme si ale dva body, ktoré zostávajú doma. Cieľ bol preto splnený a pokračujeme ďalej. Teraz sa však tešíme najmä na regeneráciu, uvidíme sa až v pondelok na tréningu. Po úvodnej tretine sme stále verili vo víťazstvo. Ani za stavu 0:2 netreba vešať hlavu, vzdávať sa. Pokračovali sme ďalej a ako ste mali možnosť vidieť, aj tento stav sa dá zmeniť. Vedenie v súťaži si veľmi nevšímame, do každého stretnutia ideme naplno bez ohľadu na postavenie v tabuľke. V prípade brankárskej otázky sa nič nemení. Jednotkou zostáva Vlado Glosár, ja som pripravený mu vždy kryť chrbát. Zajtra chytám v Dolnom Kubíne, počas víkendu si preto veľmi neoddýchnem." (22:22:21)
     
    Martin zvíťazil nad Považskou Bystricou 3:2 po nájazdoch. Góly: 26. Charvát (Poliaček, Paulíny), 35. Lahtinen (Vaňo R., Poliaček), rozh. náj. Dírer – 3. Zaťko (Tománek, Cíger), 14. Zlocha J. (Omelka, Urbánek).
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK VITAR Martin. Rozhodujúci nájazd premenil Matej Dírer.
     
    8. série
    4:3
    Matej Dírer tentoraz prekonal brankára a rozhodol.
     
    8. série
    3:3
    Patrik Lušňák si neporadil s brankárom.
     
    7. série
    3:3
    Matej Dírer si položil brankára, avšak ho neprekonal.
     
    7. série
    3:3
    Ján Zlocha neprestrelil brankára.
     
    6. série
    3:3
    Damian Tyczynski neprekonal brankára.
     
    6. série
    3:3
    Roman Tománek a jeho pokus je vyrazený.
     
    5. série
    3:3
    Jakub Cíger nerozhodol.
     
    5. série
    3:3
    Matej Dírer sa postaral o vyrovnanie.
     
    4. série
    2:3
    Jakub Rufati a proti nemu už stojí Pavol Maťovčík. Tomu pomohla žŕdka, dokonca obe.
     
    4. série
    2:3
    Adam Paulíny prestrelil.
     
    3. série
    2:3
    Roman Tománek pomedzi nohy.
     
    3. série
    2:2
    Lukáš Toma si obišiel brankára.
     
    2. série
    1:2
    Patrik Lušňák prestrelil brankára pomedzi nohy.
     
    2. série
    1:1
    Damian Tyczynski krásne vyvesil.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 26. Charvát (Poliaček, Paulíny), 35. Lahtinen (Vaňo, Poliaček), rozh. náj. Dírer – 3. Zaťko (Tománek, Cíger), 14. Zlocha (Omelka, Urbánek)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Poliaček (MAR)
    0:1   Zlocha (POB)
    2. série:
    1:1   Tyczynski (MAR)
    1:2   Lušňák (POB)
    3. série:
    2:2   Toma (MAR)
    2:3   Tománek (POB)
    4. série:
    2:3   Paulíny (MAR)
    2:3   Rufati (POB)
    5. série:
    3:3   Dírer (MAR)
    3:3   Cíger (POB)
    6. série:
    3:3   Tománek (POB)
    3:3   Tyczynski (MAR)
    7. série:
    3:3   Zlocha (POB)
    3:3   Dírer (MAR)
    8. série:
    3:3   Lušňák (POB)
    4:3   Dírer (MAR)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Mešár, Charvát – Krempaský, Lavička – Dvořák, Petran – Semaňák, Nemec – Poliaček, Tyczynski, Paulíny – Ďurina, Dírer, Tiainen – Juščák, Toma, Lahtinen – Stanček, Vaňo D., Vaňo R.
    Trenér: Daniel Babka

    HK 95 Považská Bystrica: Lamper (Hrušík) – Martiška, Zaťko – Dropa, Cebák – Zlocha A., Ďurkech – Omelka, Gachulinec – Cíger, Tománek, Lušňák – Urbánek, Zlocha J., Jakubec – Kalousek, Rufati, Murtazin – Ligas, Sádecký, Švantner
    Trenér: Július Pénzeš

    Rozhodčí: Mĺkvy, Krajčík – Klejna, Kovalčík, Čavojský (inštruktor)

    Diváci: 583
    thejrc.org