Kometa Brno – Olomouc 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:0 (kon.) | HC Litvínov – Plzeň 3:6 (kon.)
Liberec – Vítkovice 1:2 (po pr.) | Pardubice – Mountfield HK 1:2 (po pr.) | Jihlava – Zlín 4:3 (po pr.)
K. Vary – Sparta 5:1 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:2, 0:1, 2:0 - 1:0)
Berani Zlín
Sobota 03.12.2022, 14:00 • Zimní stadion Moravské Budějovice • DHL Extraliga juniorů • 28. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila Zlín 4:3 po prodloužení, když otočila zápas z nepříznivého stavu 1:3, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (21:26:19)
     
    Prodloužení trvalo jen okamžik. Po 52 sekundách totiž vyhrála Dukla buly před svou brankou a Marek Chvátal si to s pukem namířil přes celé kluziště, následně pak zakončil zápas střelou nad lapačku Synka. Jihlava tak bere dva body.
     
    Konec zápasu.
     
    60:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je hotovo. Po vyhraném buly Báti a pasu Jungwirtha projel z jednoho kruhu po pravé straně na druhý MAREK CHVÁTAL a ukázal, že jako obránce také umí skvěle zakončit. Lapačka Synka proti jeho pokusu máchla marně. Dukla tak bere ze špatně rozehraného zápasu dva body! Asistence: Jonáš Jungwirth, Šimon Báťa.
     
    60:44
    Už nikoliv, přišlo totiž jihlavské zakázané uvolnění.
     
    60:24
    Dukla zvládla začátek lépe, a ačkoliv se v útočném pásmu ke střele nedostala, má puk na holi.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Jihlavští hokejisté ve třetí třetině dokázali srovnat stav. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky totiž srovnal Andrej Klapica a v čase 52:08 poslal zápas do prodloužení Daniel Pavelec. Další branky i díky dobrým zákrokům gólmanů nepadly, jde se tedy do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Maláč nyní podržel svůj tým v jasné šanci Zlína. Od modré totiž pálil Chludil, navíc před jihlavskou brankou bylo pořádně rušno. Dorážku a opětovné vedení svého týmu měl na holi Čechmánek, jenže po tom, co Maláč reflexivně pokryl puk, sudí přerušili hru a další dorážky hostů přišly vniveč.
     
    58:45
    Zlínští krátce po buly dávají puk ven z pásma.
     
    58:27
    Po zakázaném uvolnění si již Zlínští berou oddechový čas.
     
    58:05
    Matějíček projel s pukem do pásma, z pravé strany se dostal až za branku a zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče, ale nebyl přesný.
     
    57:27
    Buly po levici Synka zvládla lépe Dukla, ale k ohrožení zlínské branky se nedostala. Naopak už se hraje na druhé straně.
     
    57:15
    Jeden z hostí si vyjel po pravém kruhu, kde zkusil stahovačku. Nicméně v jasné pozici před Maláčem byl na poslední chvíli dostoupen jihlavskou obranou.
     
    57:02
    Zlínští se provinili zakázaným uvolněním.
     
    56:28
    Tomšík zachytil puk na modré a poslal ho mezi tři tyče. Na jeho pokus Synek tolik neviděl a měl trošku problémy se zkrocením puku.
     
    55:06
    Richard Marek výborně vyvezl puk až do pásma před Maláče a přesilovka Dukly se chýlí ke konci.
     
    54:27
    Zlínští se nakonec osvobozují, Dukla musí začít opět od Maláče.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Tomáš Kalas

    Daniel Lhotský

    Branky a nahrávky: 7. Číhal (Kudrna, Jungwirth), 44. Klapica (Kudrna, Kravec), 53. Pavelec (Čihal, Matějíček), 61. Chvátal (Jungwirth, Báťa) – 6. Laciga (Tomek, Zavřel), 13. Čechmánek (Babenko, Kaláč), 39. Heš (Laciga)


    HC Dukla Jihlava: Maláč (Černý) – Vovsík (C), Chvátal, Šabatka, Číhal, Matějíček, Tomšík, Vandas – Kravec (A), Jungwirth, Broš, Klapica, Pavelec, Kudrna, Coufal, Rauš (A), Báťa, Peš, Modl, Sojka
    Trenér: Michal Broš

    Berani Zlín: Synek (Málek) – Hamrla, Burian, Zavřel, Nábělek (C), Špaňhel, Velikovský, Šišák – Chludil (A), Pilát, Sadovikov, Babenko, Marek, Heš (A), Kaláč, Matúšů, Tomek, Laciga, Babulík, Čechmánek
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rozhodčí: Čuňočka, Bernat – Rampír, Hájková
    thejrc.org