Tampa – Florida 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 3:1 (kon.) | Toronto – Calgary 5:4 (po pr.)
Montreal – Los Angeles 2:4 (kon.) | NY Islanders – Carolina 0:3 (kon.) | Vancouver – Minnesota 0:3 (kon.)
St. Louis – Colorado 2:3 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Buffalo Sabres
Neděle 11.12.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Pittsburgh zaznamenal páté vítězství v řadě
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 31 – 38 | Přesilová hra: 1/3 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Casey DeSmith (PIT) – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4%, odchytal 59:44
    Ukko-Pekka Luukkonen (BUF) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 58:23

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (PIT) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:08

    Tři hvězdy utkání

    1. Sidney Crosby (PIT) – 2+1
    2. Casey DeSmith (PIT) – 37 zákroků
    3. Kris Letang (PIT) – 0+0 (03:42:06)
     
    Utkání přihlíželo 18 414 diváků.
     
    Pittsburgh zvládl i druhé utkání s Buffalem během jednoho dne vítězně, na domácím ledě slavil zisk dvou bodů po výsledku 3:1.

    Důležitý krok v první třetině udělali Tučňáci hned v první třetině, v níž si vypracovali dvoubrankový náskok zásluhou tref Rickarda Rakella a Sidneyho Crosbyho. Střetnutí v 51. minutě zdramatizoval gólovou tečí Peyton Krebs, avšak kýženého vyrovnání se Šavle nedočkaly, místo toho přišla pojistka na domácí výhru z hole Sidneyho Crosbyho, jenž zaznamenal druhý gól v utkání a třetí kanadský bod.

    Svěřenci kouče Sullivana zůstávají v tabulce Metropolitní divize i přes vítězství na třetím místě, manko na vedoucí New Jersey stáhli na sedm bodů. Buffalo je v Atlantické divizi nadále sedmé, hůře na tom je pouze Ottawa.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    V samotném závěru ještě dostal dvě minuty za sekání Rasmus Dahlin, jenž tímto způsobem zabránil Jakeu Guentzelovi dovézt touš do prázdné brány.
     
    59:38
    O dovršení hattricku se pokusil Sidney Crosby, který v obranném pásmu střílel od pravého mantinelu bekhendem, soupeřovu prázdnou svatyni minul výrazně.
     
    59:05
    Hosté zkoušejí štěstí v powerplay. Definitivní pojistku na vítězství domácího mužstva mohl dát Brian Dumoulin, střelou přes celé hřiště ovšem trefil pouze brankový oblouk.
    58:22 Sidney CROSBY - 3:1
     
    58:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci dělají důležitý krok směrem k zisku dvou bodů! Guentzel vyslal oblouček do jízdy SIDNEYMU CROSBYMU v ideální okamžik. Centr elitní lajny si poradil se zpracováním a ze zápěstí vystřelil mezi levou ruku a beton brankáře. Asistence: Jake Guentzel a Bryan Rust.
     
    58:11
    U zadního mantinelu Alex Tuch tvrdým hitem dohrál Jeffa Petryho, jenž si nešťastně přimáčkl pravou ruku a po přerušení hry okamžitě zamířil do útrob stadiónu.
     
    57:44
    Jack Quinn zkontroloval postavení spoluhráčů a od pravého mantinelu adresoval křižnou nahrávku Dylanu Cozensovi, kanadský forvard střílel mimo tři tyče.
     
    57:17
    Jen na pár vteřin získal Tage Thompson útočné pásmo. Následně mu totiž puk ujel ve snaze o kličku, Brian Dumoulin volil na jistotu znovu jenom vysoké vyhození.
     
    56:58
    Victor Olofsson protečoval kotouč do útočného pásma a sám se ho snažil dojet nejrychleji, jenže tělo přes dobře pracujícího Pierrea-Oliviera Josepha nenatlačil.
     
    56:24
    Příliš velké sousto na sebe vzal Rasmus Dahlin. Najel do dvojice protihráče, přičemž otočka kolem Krise Letanga neměla prakticky žádnou šanci na úspěch.
     
    55:36
    Správně Marcus Pettersson odhadl, kam bude Casey Mittelstadt nahrávat. Puk získal u levého mantinelu a stejným prostorem přesunul hru do středního pásma.
     
    55:15
    Casey Mittelstadt na sebe navázal dva konkurenty, načež zadovkou uvolnil Thompsona, se slabým pokusem po ledě neměl Casey DeSmith vážnější starosti.
     
    54:42
    Už to vypadalo, že Jason Zucker bude mít šanci přiblížit Tučňáky k vítězství v úniku, ovšem Kale Clague soka dobruslil a čistě odzbrojil.
     
    54:01
    Po zisku kotouče a pod tlakem dvou protihráčů si Jason Zucker nepřidělával starosti a po pravém mantinelu vyhodil touš na zakázané uvolnění.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Rakell (Malkin, Crosby), 7. Crosby (Guentzel, Dumoulin), 59. Crosby (Guentzel, Rust) – 51. Krebs (Fitzgerald, Girgensons)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Petry, M. Pettersson, Rutta, Dumoulin, Letang (A), P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.
    Trenér: Mike Sullivan

    Buffalo Sabres: Luukkonen (C. Anderson) – Dahlin (A), Samuelsson, Clague, Power, Fitzgerald, Bryson – Tuch, T. Thompson, Krebs – Peterka, Cozens, Quinn – V. Olofsson, Jost, Mittelstadt – Okposo (C), Asplund, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Pochmara, Sandlak – Gawryletz, McNamara

    Diváci: 18 414
    thejrc.org