Štrasburk – Troyes 2:3 (kon.) | Lille – Remeš 1:1 (kon.) | Montpellier – Marseille 1:2 (kon.)
Rennes – Nice 2:1 (kon.)
konec
Montpellier HSC
1:2 (0:0)
Olympique Marseille
Pondělí 02.01.2023, 19:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:15. (21:06:53)
     
    Druhý poločas nabídl strhující přestřelku s celým rejstříkem fotbalových událostí – gól ze hry, vlastní i z penalty, kromě toho vyloučení střelce úvodní branky. Nakonec si tři body za čtvrtou výhru v řadě zaslouženě odvážejí fotbalisté Marseille.

    Hosté zpočátku domácí celek přehrávali, vrcholem jejich snahy byl Claussův krásný volej z dálky do břevna. Po brzkém nuceném střídání jeho autora se hra zhroutila do podprůměru po zbytek prvního poločasu. Ten druhý naopak odstartoval Tavares dorážkou pod břevno hned ve druhé minutě a zápas konečně dostal šťávu. Domácí Estève si po rohu dal smolný vlastní gól a Marseille mohlo několikrát náskok ještě zvýraznit.
    Místo toho se nechal vyprovokovat k oplácení za červenou kartu Tavares, vzápětí fauloval rovněž zbytečně brankář López a domácí Savanier z penalty snížil. To byla mimochodem jediná přímá střela Montpellieru v celém zápase. Publikum hnalo domácí hráče za vyrovnáním, Olympique ovšem zmobilizoval síly a v nastavení již v deseti lidech výsledek ubránil.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Domácí hráči svou poslední příležitost nevyužili, ač se na nákop z hloubi pole nastěhovali do šestnáctky Marseille úplně všichni včetně brankáře.
     
    90+6
    Krvavé šrámy nad obočím a na temeni Seada Kolašince dokazují, že marseilleský hráč opravdu nesimuloval. Rozhodčí pískl jiný zákrok a faul na něj přehlédl.
     
    90+5
    Balerdi fauloval ve výskoku, ale před rozehráním zřejmě poslední standardky zůstává jeden z hráčů Marseille ležet na trávníku na zádech a rozhodčí povoluje vstup na hrací plochu lékaři a masérovi.
     
    90+4
    Fotbalisté Montpellieru útočí ze všech sil, jenže další souhru zhatil ofsajd a zbývající čas se počítá jen na desítky vteřin.
     
    90+2
    Po souboji o centrovaný míč na malém vápně se Cozza hlásil o další penaltu, ale rozhodčí to viděl opačně a píská jeho faul na brankáře.
    90+1. Téji SAVANIER - 1:2
     
    90+1
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Z pokutového kopu dává nastavenému času parádní zápletku TÉJI SAVANIER. Na jeho střelu si sice López konečky prstů sáhl, ale svůj zbytečný faul neodčinil. Hosty čekají horké chvilky v oslabení.
     
    90
    Sudí nastavuje 4 minuty.
     
    90
    Brankář Olympique Marseille Pau López navíc dostává za penaltový zákrok žlutou kartu.
    90. Lópezův penaltový zákrok na Makouanu
     
    90
    Penalta pro domácí! López vyběhl netakticky proti nakopávanému míči na velké vápno a srazil pěstmi domácího Makouanu v pokutovém území.
     
    88
    Domácí vycítili šanci na zvrat v přesilovce, vysoký pas do pokutového zemí si ale nakonec stáhl López.
    86. Červená karta pro Tavarese
     
    86
    Nuno Tavares (Olympique Marseille) dostal za šarvátku nejprve také žlutou kartu, ale na doporučení VAR se šel na celý incident sudí Buquet podívat k obrazovce a po návratu mění barvu na červenou!
     
    86
    Za okopávání a následnou potyčku s Tavaresem po odpískání dostává žlutou kartu Christopher Jullien (Montpellier HSC).

    Karel Jedlička

    Branky: 90+1. Savanier (pen.) – 47. Tavares, 61. Esteve (vla.)

    Karty:   52. Ferri (MON), 86. Jullien (MON) – 8. Mbemba (OMA), 90. López (OMA)   86. Tavares (OMA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:15.
    Montpellier HSC: Omlin – Sacko (78. Souquet), Jullien, Estève, Maouassa (63. Cozza) – Ferri (78. Chotard), Leroy – Nordin (63. Makouana), Savanier /C/, Mavididi – Wahi (82. Germain).
    Náhradníci: Kamara – Sakho, Delaye, Fayad.

    Trenér: Pitau

    Olympique Marseille: López – Mbemba, Bailly (66. Balerdi), Kolašinac – Clauss (25. Kaboré), Veretout (66. Gueye), Rongier, Tavares – Ünder, Sánchez (84. Dieng), Payet /C/ (66. Guendouzi).
    Náhradníci: Blanco, Ngapandouetnbu – Elmaz, Ben Seghir.

    Trenér: Tudor

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Courbet

    Diváci: 18 971
    bahis siteleri