Arsenal – Newcastle 0:0 (kon.) | Everton – Brighton 1:4 (kon.) | Leicester – Fulham 0:1 (kon.)
Manchester Utd. – Bournemouth 3:0 (kon.)
konec
Everton FC
1:4 (0:1)
Brighton & Hove Albion
Úterý 03.01.2023, 20:45 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:10. (22:49:26)
     
    Krize Evertonu pokračuje. Brighton potvrdil daleko lepší výkonnost a soupeře na jeho vlastním stadión přejel výsledkem 4:1.

    Důležitý první gól vstřelili hosté ve 14. minutě, kdy se po pěkné individuální akci trefil Kaoru Mitoma. Racci definitivně rozhodli o svém vítězství během úvodní čtvrthodinovky druhé půle, kdy přidali zbývající tři trefy, postupně se prosadili Evan Ferguson, Solly March a Pascal Groß. Nespokojením vířící domácí stadión se alespoň lehce mohl zaradovat v nastaveném čase utkání, kdy ze značky pokutového kopu skóroval Demarai Gray.

    Svěřenci kouče De Zerbiho díky vítězství poskočili na osmé místo. Everton zůstává šestnáctý o jediný bod před sestupem ohroženým Nottinghamem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. Demarai GRAY - 1:4
     
    90+2
    Everton právě vstřelil branku!
    Lampardova družina ze zápasu s nulou v kolonce vstřelených gólů neodejde. Penaltu zahrával DEMARAI GRAY a volil tvrdou střelu po své levé ruce. Balón neumístil ideálně, avšak Sánchez nedokázal včas zareagovat a míč mu proletěl nad levou nohou.
     
    90+1
    Některý z domácích hráčů bude mít možnost zmírnit domácí debakl ze značky pokutového kopu. Robert Sánchez vyběhl proti Alexi Iwobimu, jenže místo odehrání míče zcela viditelně podrazil soka.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    Žlutému trestu neunikl Abdoulaye Doucouré. Z frustrace okopával Alexise Mac Allistera, až nakonec čerstvého mistra světa odhodil k zemi. Nebylo co řešit.
     
    89
    Dlouho avizovanou přihrávku Isaaca Price na Neala Maupaye vystihl Moisés Caicedo. V plném sprintu si věřil i na Vitalije Mykolenka, Ukrajinec ve skluzu odehrál míč do autu.
     
    88
    Nikým neatakovaný střílel z dvaceti metrů Julio Enciso. Jednalo se o slabé zakončení po zemi do středu brány, Jordan Pickford měl se zákrokem snadnou práci.
     
    87
    S přehledem si Alex Iwobi poradil s těžkým nákopem k pravé lajně. Zalepil si balón u nohou, jenže následně neměl kudy postupovat dopředu, proto zapojil Tarkowskiho.
     
    86
    Hodně suverénním způsobem si počínal Pervis Estupiñán. Sice při souboji s Demaraiem Grayem ztratil stabilitu, avšak i na zemi protihráče dokázal nastřelit a získat aut.
     
    85
    Zápas už se dohrává spíše z povinnosti. Hosté kombinují kolem poloviny hřiště. Jediným aktivně presujícím hráčem je Ellis Simms, který chce ukázat, že si zaslouží pravidelné šance v prvním týmu.
     
    84
    Pravou stranou nabral rychlost Tariq Lamptey. S míčem se prokousal až do pokutového území, pod tlakem dotírajícího konkurenta ovšem střílel nepřesně.
     
    83
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewin, přichází Ellis Simms.
     
    82
    Racci si dovolili odvážnou kombinaci kolem vlastního vápna, do níž se zapojil i Robert Sánchez, právě on nakonec sáhl k dlouhému odkopu na útočnou polovinu.
     
    81
    Opět byl hlavním středem pozornosti Dominic Calvert-Lewin, když na něj centr mířil Abdoulaye Doucouré, dvojice stoperů anglického stopera postrážila.
     
    80
    Zpoza velkého pokutového území vypálil levačkou Dominic Calvert-Lewin. Robert Sánchez situaci jistil, míč směřoval poměrně výrazně vedle pravé tyče.

    Milan Huppert

    Branky: 90+2. D. Gray (pen.) – 14. Mitoma (Caicedo), 51. E. Ferguson, 54. March (E. Ferguson), 57. Groß

    Karty:   74. Price (EVE), 75. Iwobi (EVE), 90. A. Doucouré (EVE) – 45. E. Ferguson (BRN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:10.
    Everton FC: Pickford – Patterson (63. Coleman), Coady, Tarkowski, Mykolenko – Iwobi, Gueye (64. Maupay), T. Davies (58. Price) – McNeil (59. A. Doucouré), Calvert-Lewin (83. Simms), D. Gray.
    Náhradníci: Begović – Godfrey, Mina, Vinagre.

    Trenér: Frank Lampard

    Brighton & Hove Albion: R. Sánchez – Veltman (71. Lamptey), Dunk, Colwill, Estupiñán – Caicedo, Groß – March (79. Moran), Sarmiento (62. Mac Allister), Mitoma (78. Lallana) – E. Ferguson (71. Enciso).
    Náhradníci: Steele – Gilmour, Trossard, van Hecke.

    Trenér: Roberto De Zerbi

    Rozhodčí: Marriner – Long, Aspinallová
    bahis siteleri