NY Rangers – Florida 6:2 (kon.) | Toronto – NY Islanders 5:2 (kon.) | Dallas – Buffalo 2:3 (po pr.)
Calgary – Columbus 4:3 (po pr.)
po prodl.
Dallas Stars
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Buffalo Sabres
Úterý 24.01.2023, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:56 Owen POWER - 2:3
     
    60:56
    Buffalo právě vstřelilo branku! Hrdina dnešního zápasu se jmenuje OWEN POWER! Tage Thompson si na ose hřiště perfektně udělal místo a shodil puk na pravý kruh, odkud mladičký kanadský supertalent střelou bez přípravy překonal přesouvajícího se Oettingera. Asistence: Tage Thompson, Alex Tuch.
     
    56:41
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Jason Robertson – 2 min., vysoká hůl.
     
    56:40
    Tuch zakončil přečíslení dvou proti jednomu střelou, kterou Oettinger jenom vyrazil. Před úplně prázdnou brankou pak promáchl Tage Thompson!
     
    50:20
    Joel Kiviranta dostal z pravého mantinelu přesný pas na hranu brankoviště, který z první usměrnil mezi tři tyče. Doslova gól z hokejky mu ale skvělým zákrokem ukradl Anderson.
    45:58 Jason ROBERTSON - 2:2
     
    45:58
    Dallas právě vstřelil branku! Hosté si vedení dlouhou neužili. Joe Pavelski se po prohraném buly zmocnil za brankou puku, který ihned poslal do slotu na JASONA ROBERTSONA, jenž pohotovou střelou bez přípravy poslal hrací předmět za bezmocného Andersona. Asistence: Joe Pavelski.
    41:44 Victor OLOFSSON - 1:2
     
    41:44
    Buffalo právě vstřelilo branku! Sabres jdou poprvé v dnešním duelu do vedení! V rychlém protiútoku shodil Thompson puk na levý mantinel, odkud putovala Skinnerova křižná přihrávka na VICTORA OLOFSSONA, jenž střelou z první z pravého kruhu poslal puk za přesouvajícího se Oettingera. Asistence: Jeff Skinner, Tage Thompson.
     
    28:53
    Denis Gurjanov vyslal perfektním pasem do samostatného úniku Hintze, který se snažil zakončit mezi betony, ty ale Anderson včas secvakl.
     
    15:52
    Šílená chyba v rozehrávce Buffala předložila puk na hůl Masona Marchmenta, který byl ve slotu úplně sám se spoustou času. Šance se ale patrně zalekl, neboť puk poslal přímo na vyrážečku.
     
    12:14
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Roope Hintz – 2 min., vysoká hůl.
    11:29 Rasmus DAHLIN - 1:1
     
    11:29
    Buffalo právě vstřelilo branku! Ihned po vyhraném buly se puk dostal na hůl RASMUSE DAHLINA, který si na modré čáře vyměnil puk s Mittelstadtem a z první poslal puk dělovkou za záda Oettingera. Asistence: Casey Mittelstadt.
     
    07:45
    Wyatt Johnston spěchal za dlouhou přihrávkou až na pravý kruh, odkud nakonec vypálil. Jeho ránu Anderson pouze vyrazil a následná dorážka Dellanrey prošla jen těsně kolem tyče. Z osy pak pálil ještě Benn, ten ale poslal puk do výstroje gólmana.
     
    05:30
    Dahlinova hrubice na modré čáře nastartovala Joela Kivirantu, který se na branku řítil úplně sám, jeho bekhendový blafák ale vystihl gólman.
     
    04:34
    Ve vlastním oslabení se Roope Hintz a Joel Kiviranta dostali do přečíslení dvou proti jednomu. První jmenovaný parádní žabičkou našel druhého jmenovaného, parádní přesun brankáře Andersona ale gólu zabránil.
     
    03:41
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Ryan Suter – 2 min., podrážení.
    01:48 Jamie BENN - 1:0
     
    01:48
    Dallas právě vstřelil branku! Parádní přesilovková kombinace domácích znamená první gól dnešního utkání! Pavelski z levého kruhu narýsoval křižný pas na Hintze, který z první poslal puk do slotu na hůl JAMIEHO BENNA, jenž z hrany brankoviště nadvakrát dostal puk do branky. Asistence: Roope Hintz, Joe Pavelski.
     
    01:23
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Tage Thompson – 2 min., vysoká hůl.

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 2. Ja. Benn (Hintz, Pavelski), 46. J. Robertson (Pavelski) – 12. Dahlin (Mittelstadt), 42. V. Olofsson (J. Skinner, Ta. Thompson), 61. Power (Ta. Thompson, Tuch)


    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – C. Miller, Heiskanen, Hakanpää, Lindell (A), R. Suter, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Gurjanov, Seguin (A), Marchment – Glendening, Faksa, Kiviranta.
    Trenér: Peter DeBoer

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Luukkonen) – Dahlin (A), Samuelsson, Jokiharju, Power, Ljubuškin, Bryson – Tuch, Ta. Thompson, J. Skinner – Quinn, Cozens, Peterka – V. Olofsson, Jost, Mittelstadt – Okposo (C), Krebs, Girgensons (A).
    Trenér: Sean McDermott

    Rozhodčí: Luxmore, South – Nansen, Baker

    Diváci: 18 134
    thejrc.org