Mallorca – Rayo Vallecano 3:0 (kon.) | Osasuna – Girona 2:1 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 1:1 (kon.)
Real Sociedad – Sevilla 2:1 (kon.) | Villarreal – Atlético 2:2 (kon.) | Real Betis – Valencia 1:1 (kon.)
Celta Vigo – Barcelona 2:1 (kon.) | Elche – Cádiz 1:1 (kon.) | Espanyol – Almería 3:3 (kon.)
Valladolid – Getafe 0:0 (kon.)
konec
Real Valladolid
0:0 (0:0)
Getafe CF
Neděle 04.06.2023, 21:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Valladolidu v závěrečném 38. kole La Ligy pouze remizovali 0:0 s Getafe a po ročním působení opět opouštějí nejvyšší soutěž. Real byl po celý zápas aktivnějším týmem, srážely ho ale nepřesnosti. Z celkových patnácti střel nemířila ani jedna mezi tři tyče. To hosté mohli z minima vytěžit maximum, hlavičku Maty z hranice malého vápna ale Masip v závěru první půle na brankové čáře fantasticky vyrazil. Valladolid pak získal naději díky vedení Espanyolu nad Almeríou, ta ale před koncem vyrovnala z penalty a dostala se v tabulce zpět před Real. Záchranu naopak slaví Getafe, které se v závěrečné půlhodině soustředilo výhradně na ubránění remízy a zisk bodu. Klub z madridského předměstí zakončil sezonu sérií čtyř utkání bez porážky. (23:09:11)
     
    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 12:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:25.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Real rozehrál nakrátko, a tak se Masip rychle vydal nazpátek. Následně sice Valladolid vybojoval roh, jenže sudí Munuera už ho rozehrát nenechal a zápas k nelibosti domácích ukončil.
     
    90+7
    Zřejmě poslední šance, jak zvrátit sestup z La Ligy. Valladolid zahrává standardku z pravého okraje hřiště. Do útoku se zapojí i brankář Jordi Masip.
     
    90+6
    Rozběhla se poslední minuta avizovaného nastavení. Po centru na penaltu hlavičkoval Džawád al-Jámiq vysoko nad břevno. Domácí reklamovali, že to bylo s tečí, ale kope se jen od branky Getafe.
     
    90+5
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Jaime Mata, přichází Fabrizio Angileri.
     
    90+4
    Žlutá karta pro Juana Latasu. Ve výskoku udeřil loktem protihráče, a tak nebylo o čem.
     
    90+3
    Další otřesný centr, který doplachtil až do zámezí. Valladolidu nelze upřít snaha, nervozita je ale na jeho kopačkách jasně patrná.
     
    90+2
    Kenedy zabojoval a doběhl na levém okraji hřiště přetažený nákop. Následně upadl ve vápně Sergio León. Rozhodčí ale ihned ukázal, že tohle na penaltu nebylo.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven minimálně o šest minut.
     
    90
    Gonzalo Plata si navedl balon na střelu levačkou z hranice šestnáctky. Křižným pokusem poměrně těsně minul vzdálenější horní roh branky.
     
    88
    Stadion utichl a mnozí fanoušci propukli v pláč. Almería srovnala z pokutového kopu na hřišti Espanyolu. Valladolid tedy potřebuje nutně vsítit branku, už je zase zpět na sestupové pozici!
     
    87
    Rychlá akce po pravé straně končí odkopem od branky Getafe. Domácí si žádali roh, rozhodčí ale byli jiného názoru.
     
    84
    Plachtící balon ukryl do rukavic David Soria. Spousta diváků teď doslova hltá své mobilní telefony a simultánně sledují, co se děje v Barceloně. Espanyol stále vede, což pro Valladolid znamená záchranu.
     
    82
    Sledujeme stále stejný obrázek. S míčem operují na polovině soupeře výhradně domácí. Getafe na hru směrem dopředu zcela rezignovalo.
     
    81
    Dlouhé přenesený hry na levý okraj hřiště, kde si míč zpracoval na prsou Kenedy. Poté vybojoval pro svůj celek vhazování.
     
    79
    Domácí na souhru okolností rozhodně spoléhat nechtějí. Valladolid se i nadále tlačí dopředu, jenže nepřesností je zkrátka příliš. Další dlouhý nákop skončil až v zámezí.

    Filip Lefenda

    Branky:

    Karty:   45+5. al-Jámiq (RVL) – 45+4. J. Iglesias (GET), 45+5. G. Álvarez (GET), 90+4. Latasa (GET)


    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 12:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:25.
    Real Valladolid: Masip – L. Pérez (62. León), al-Jámiq, Ja. Sánchez (17. D. Torres), Olaza (71. Escudero) – K. Pérez (62. Rosa), Mesa, Aguado – Plata, Larin, Machís (71. Kenedy).
    Náhradníci: Asenjo – Fresneda, Maroto, Plano, Rofino Gordo, I. Sánchez, Akinsola.

    Trenér: Paulo Pezzolano

    Getafe CF: Soria – Da. Suárez, Mitrović, Alderete (78. Duarte), G. Álvarez – J. Iglesias, Arambarri (66. L. Milla), Maksimović, Mata (90+5. Angileri) – Aleñá (78. Algobia), Latasa.
    Náhradníci: D. Conde, Casilla – Amavi, Mayoral, al-Haddádí, Seoane, G. Villar.

    Trenér: Jose Bordalas Jímenez

    Rozhodčí: J. L. Munuera – A. Martínez, J. L. Martínez
    bahis siteleri