Sheffield Utd. – Arsenal 0:6 (kon.)
konec
Sheffield United
0:6 (0:5)
Arsenal FC
Pondělí 04.03.2024, 21:00 • Bramall Lane, Sheffield • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Arsenal totálně zesměšnil Sheffield United výhrou 6:0, když konečný výsledek snad ještě ani neodpovídá brutální převaze, kterou Arsenal měl zejména v prvním poločase, ve druhém už hrál jen údržbu, aby pošetřil síly na další zápasy, přesto se poslední celek tabulky v ofenzivě nevzmohl vůbec na nic.

    Za Arsenal se trefilo pět různých hráčů (Ödegaard, Martinelli, Havertz, Rice a White), k tomu si vlastní branku přidal Jayden Bogle.

    Arsenal se v tabulce opět přiblížil vedoucí dvojici, na Liverpool ztrácí dva body, na Manchester City jeden a čeká nás vzrušující závěr sezóny. Už hned v neděli jej může výrazně ovlivnit souboj Liverpoolu s Manchesterem City.

    Sheffield United zůstává poslední, přičemž analytické společnosti mu před dnešním zápasem dávaly 0,5% naděje na záchranu, po dnešku to v tom minimu bude jistě ještě méně. (23:01:31)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Partey si naběhl do pokutového území na Havertzův oblouček, k míči ale měl příliš daleko a balónu se ujal Ivo Grbić.
     
    90+2
    Parteymu se ve středu hřiště míč zamotal mezi nohy, byla z toho ztráta, Sheffieldu se ale nepovedlo založit rychlý přechod do útoku.
     
    90+1
    Rozhodčí Barrott ještě prodlužuje trápení domácích o dalších pět nastavených minut.
     
    90
    Další ofsajd Arsenalu, tentokrát se v něm po dlouhém nákopu na útočnou polovinu ocitl Kai Havertz.
     
    89
    Domácím se teď nelíbil neodpískaný souboj u pokutového území Arsenalu, rozhodčí Barrott se ale nadále snaží nekouskovat hru, ve druhém dějství zatím odpískal pouhé čtyři fauly (3:1).
     
    88
    Vzdušnou přihrávku Parteyho si na pravé straně pokutového území zpracoval Gabriel Jesus, tomu se povedla první klička, pak už ale prováhal ideální moment ke střelbě, další kličky byly navíc, především mu ale byl zpětně odmáván ofsjad.
     
    86
    S centrem na Gabriela Jesuse si poradil Ivo Grbić a zachytil míč do svých rukavic.
     
    84
    Jayden Bogle se protáhl s míčem až do pokutového území Arsenalu, pak se pokusil o střelu vnějším nártem, ta však nabrala špatnou rotaci a mířila mnoho metrů vedle branky Arsenalu. Jedná se o čtvrtou střelu domácích, všechny ale měly takřka nulovou kvalitu.

    Myšleny byly pochopitelně střely na branku soupeře, neboť právě Bogle už se dnes prezentoval i vlastní brankou.
     
    82
    Arsenal poté zaútočil do otevřené obrany Sheffieldu, pohlednou kombinaci po přihrávce Havertze zakončil Gabriel Jesus technickou střelou ke vzdálenější tyči, Ivo Grbić se ale natáhl a předvedl svůj nejlepší dnešní zákrok!
     
    81
    William Osula podnikl individuální akci po útočné polovině, zakončil ji příliš vysokou střelou z dálky. Byl to třetí střelecký pokus Sheffieldu oproti jednadvaceti soupeře.
     
    80
    Gabriel Jesus dostal příliš dlouhý pas za domácí obranu, míč doputoval k Ivu Grbićovi.
     
    79
    Zcela výjimečně Blades vytáhli svůj presink až v pěti hráčích k pokutovému území Arsenalu, k zisku míče to ale nevedlo, domácí už se tak zase stahují zpět na svoji polovinu.
     
    78
    Po nakrátko rozehraném rohu centroval Ödegaard na naprosto volného Kiwiora, ten nedokázal vměstnat svoji hlavičku na Grbićovu branku.
     
    77
    Po čase přišla zase nějaká hrozba ze strany Arsenalu, Gabriel Jesus dostal přesnou přihrávku do pokutového území, následná přihrávka před branku je sražena na rohový kop.
     
    76
    Arsenal ve druhém poločase viditelně polevil a snaží se před dalším náročným programem šetřit síly. Po změně stran se za půl hodiny dostal do prakticky jediné šance, kterou proměnil White brankou na 6:0.
     
    74
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Declan Rice, přichází Leandro Trossard.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 5. Ødegaard (Rice), 13. Bogle (vla.), 15. Martinelli (Kiwior), 25. Havertz (Martinelli), 39. Rice (Saka), 58. B. White (Havertz)

    Karty:   29. Bogle (SHU)


    Držení míče: 19 % : 81 %.
    Střely na branku: 0:10. Střely mimo: 4:12. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:4.
    Sheffield United: Grbić – Ahmedhodžić (C) (64. Arblaster), Trusty, J. Robinson – Bogle, Norwood (17. Osborn), Souza, Hamer, T. Davies (46. A. Brooks) – Ja. McAtee (46. Baldock), McBurnie (46. Osula).
    Náhradníci: Foderingham – Brereton, Larúsí, Peck.

    Trenér: Chris Wilder

    Arsenal FC: Raya – B. White (65. Soares), Saliba, Magalhães, Kiwior – Ødegaard (C), Jorginho (65. Partey), Rice (74. Trossard) – Saka (46. Vieira), Havertz, Martinelli (65. Jesus).
    Náhradníci: Ramsdale – R. Nelson, Nketiah, Smith Rowe.

    Trenér: Mikel Arteta

    Rozhodčí: Barrott – Bennett, Robathan
    bahis siteleri