2:1
19:21
23:21
15:9
Barbora Hermannová s Markétou Slukovou si čtvrtfinále mistrovství světa nezahrají. Po třísetové bitvě prohrávají s americkou dvojicí April Rossová, Lauren Fendricková. Češky tak končí svou pouť světovým šampionátem na děleném devátém místě.

V úvodním dějství měly české volejbalistky po celou dobu lehký náskok. Američankám se podařily dokonce vyrovnat na 18:18, ale závěr již potřel českým jedničkám. To druhá sada byla dlouho v režii zámořského dua. Američanky vedly ještě 14:11, ale poté přišla skvělá série Češek a do koncovky se šlo za stavu 17:17. Hermannová se Slukovou měly postup na dosah, když měly dokonce mečbol, ale ten využily a musel rozhodnout třetí set. V něm ale české volejbalistky nezastihly začátek, rychle prohrávaly 3:8, ale dokázaly se ještě vrátit do hry a rázem do bylo jen 7:8. Američanky ale poté odskočily znovu na větší rozdíl a ten už udržely do konce.

Americký pár si zahraje o postup do semifinále s velmi silnou kanadskou dvojicí Brandie Wilkersonová, Heather Bansleyová.
2:1
17:21
22:20
15:12
Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou končí na mistrovství světa v osmifinále! Dnešní skvěle rozehraný boj proti silné americké dvojici Summer Rossová, Brooke Sweatová prohrávají ve třech setech a končí na děleném devátém místě.

Češky vstoupily do zápasu skvěle, dokázaly zvrátit lehké vedení soupeřek v prvním setu a bez větších problémů braly první dějství na své konto. To druhá sada byla více v režii Američanek. Zámořské hráčky vedly po celou dobu setu, ale v samotném závěru daly ještě Češkám šanci, když nevyužily vedení 20:18. Český pár odvrátil dva setboly, ale na ten třetí už české dvojky nedokázaly odpovědět. Rozhodující set rozehrály české volejbalistky skvěle, rychle vedly 3:0, poté i 5:2, ale postupem času se americká dvojice dostávala do hry. Američanky se v polovině setu dostaly do vedení, které udržely až do samotného závěru.

Americký pár Rossová, Sweatová si zahraje v zítřejším čtvrtfinále se super silným duem z Německa Ludwigová, Walkenhorstová.
bahis siteleri