Havířov – Jihlava 6:3 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 4:5 (po pr.) | Ústí n/L – Chomutov 7:8 (po pr.)
Hr. Králové – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Písek 3:2 (po s.n.) | Vsetín – Olomouc 4:1 (kon.)
Třinec – Zlín 0:4 (kon.) | Liberec – Motor ČB 7:2 (kon.)
po s.n.
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0 - 1:0.)
IHC Králové Písek
Sobota 27.11.2010, 13:15Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    65:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Je rozhodnuto. Vítězství a bonusový bod vystřelil mladým Rebelům PETR KUCHTA! Bez asistence.
     
    Kuchta (HBR) si najel až před branku a střelou k tyči prostřelil brankáře Havelku - 2:1!
     
    Pavlas (HBR) se štěstím procedil puk mezi betony gólmana Havelky - 1:1!
     
    J. Paukner (PIS) prostřelil zblízka gólmana Dolejše - 0:1!
     
    64:57
    Tvrdá rána kapitána Wasserbauera od modré čáry mířící do horní poloviny brány zazvonila jen na horní tyčku a odrazila se do ochranné sítě!
     
    64:28
    Rebelové spálili neuvěřitelnou šanci, když se k nim otočila zády i paní Štěstěna. Nejdříve zblízka nastřelil horní tyčku Wasserbauer, poté zkoušel zasunout bekhendem puk do odkrytého koutu brány Kozlík, ale poslal kotouč jen do hole píseckého hráče. K zakončení se dostal také hned potom, ale gólman Havelka se srovnal ve svém brankovišti do dobrého postavení a puk nepustil za svá záda!
     
    60:30
    Nedjříve střílel z levé strany úplně volný Reiniš, ale gólman Dolejš betony jeho tvrdou ránu vytěsnil. Z následného protiútoku zavezl Račanský puk před branku, kde vzápětí střílel z mohutného nápřahu Wasserbauer a svou dělovkou vyprášil Havelkovy nastavené betony!
     
    58:36
    Písek právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno, tak to je šok pro havlíčkobrodské Rebely. Miroslav Pícha naservíroval kotouč před branku na hůl FILIPA VLČKA, který si už veděl v této pozici rady a zblízka propálil gólmana Dolejše! Asistence: Miroslav Pícha.
     
    57:40
    Písek právě vstřelil branku!

    Písek vykřesal ještě šanci alespoň na vyrovnání. David Bernad adresoval přesnou nahrávku na hůl DOMINIKA VLKA, jenž se ocitl úplně sám před brankou a zblízka nedal ranou pod horní tyčku brankáři Dolejšovi nejmenší šanci! Asistence: David Bernad.
     
    56:44
    Na trestnou lavici usedl na 2 minuty za hákování Wasserbauer (HBR).
     
    56:40
    L. Turek našel dlouhým a přesným pasem ze středního pásma na útočné modré čáře rozjetého Krcha, jenž sám před brankářem Dolejšem střílel těsně vedle branky!
     
    54:04
    Na trestnou lavici je vykázán Bernad (PIS) za podražení.
     
    52:36
    Na trestnou lavici je vykázán Turek (HBR) za vysokou hůl.
     
    50:00
    Němec si vybruslil z rohu píseckého pásma až do předbrankového prostoru, odkud na pravé straně zakončoval z mírného úhlu a těsně minul vzdálenější Havelkovu tyčku!
     
    49:30
    Vyloučen je Pavlas (HBR), který si odsedí dvouminutový trest za sekání.
     
    47:56
    Na trestnou lavici usedá J. Paukner (PIS), jemuž udělil rozhodčí dvoumintuový trest za držení protihráče.
     
    43:10
    Již při hře 5 na 5 se elegantní stahovačkou zbavil protihráče Wasserbauer a naservíroval krásný pas těsně před brankoviště Kulhánkovi, ale ten byl dobře tísněn protihráčem a nezakončil přesně!
     
    41:02
    Za hákování je vyloučen vejda (PIS) a odsedí si dvouminutový trest.
     
    40:25
    Na trestnou lavici je vykázán Račanský (HBR) za napadení.
     
    39:23
    Z mezikruží střílel Vlček, jenž měl kolem sebe spoustu volného prostoru, a vyslal ze své hole krásný projektil do horní poloviny branky, který zneškodnil gólman Dolejš úchvatným zákrokem, když vymrštil vzhůru svou lapačku a schoval do ní letící puk!
     
    38:00
    Ve výborné pozici se objevil Račanský, kterého zezadu tísnil písecký obránce, ale brodský forvard dokázal z levé strany nebezpečně zakončit a z dobré pozice těsně minul vzdálenější tyčku gólmana Havelky!
     
    35:41
    Písek se ujal v obranném pásmu puku a chystal se přerušit havlíčkborodský tlak dlouhým vyhozením až do Dolejšova území. Rebelové mu v tom zabránili jen za cenu nedovoleného zákroku. Po odpískání dostal 2 minuty Špringl (HBR) za nedovolené bránění.
     
    34:42
    Havlíčkův Brod se snaží těžit především ze svého důrazu a agresivity před soupeřovou brankou. Tuto zbraň naplno odkryl právě teď, kdy se v hojném počtu seskupil kolem brankáře Havelky a zblízka se tlačil k dorážkám. Hosté se provinili dvouminutovým trestem, který dostal J. Paukner (PIS) za hákování.
     
    29:56
    Domácí se nadýchli po zisku kotouče k bleskovému brejku, na jehož konci střílel ve velké rychlosti z pravé strany nepřesně Jelínek. Po přerušení je vyloučen Němec (HBR) na 2 minuty za podražení.
     
    22:05
    Na trestnou lavici je na 2 minuty vykázán Kozlík (HBR) za držení hole.
     
    20:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se ujímají vedení o 2 branky. Obránce Jakub Pavlas napřáhl na vrcholu pravého kruhu a jeho střelu těsně před brankářem Havelkou ještě jemně tečoval PETR KUCHTA, který usměrnil puk za záda píseckého muže s maskou! Asistence: Jakub Pavlas.
     
    15:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové jdou využitou přesilovkou do vedení. Jihočechům se sice dlouho dařilo vyhazovat puky z obranného pásma, jenže potom se Rebelové zabydleli v přesilovkových pozicích, LIBOR ŠULÁK napřáhl na vrcholu kruhů a gólman Havelka jeho střelu srazil betony jen do své branky! Asistence: Radek Špringl, Filip Dundáček.
     
    14:09
    Mladí Rebelové si vynutili značnou územní převahu, z níž často ohrožovali gólmana Havelku. Nakonec vytěžili vyloučení Krcha (PIS), jenž musel zatáhnout za záchrannou brzdu sekáním.
     
    08:31
    Za faul ve středním pásmu odjíždí na lavici hanby k dvouminutovému trestu Kozlík (HBR), jenž se provinil držením protihráče.
     
    08:12
    Stejná situace se bude opakovat také na druhé straně, kde se dostal do úniku Křesťan a byl zezadu faulován. Nařízené trestné střílení však rovněž neproměnil, když si nerozhýbal gólmana Havelku a z levé strany nastřelil jen jeho hruď!
     
    07:43
    Vlk byl v útočném pásmu při úniku hákován a jel trestné střílení, jenže jeho bekhendový blafák brankář Dolejš přečetl a zneškodnil ho svým betonem!
     
    07:19
    Po pěkné bekhendové kličce se uvolnil v prostoru mezi kruhy Krcho, sjel si až do Dolejšovy blízkosti a odtud těsně minul levou tyčku brodské svatyně!

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 16. Šulák (Špringl, Dundáček), 21. Kuchta (Pavlas), 65. Kuchta - 58. Vlk (Bernad), 59. Vlček (Pícha)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    IHC Králové Písek:
    thejrc.org