Kladno – Motor ČB 2:1 (po pr.) | Sparta – Vítkovice 9:4 (kon.) | Ústí n/L – Olomouc 2:7 (kon.)
K. Vary – HC Litvínov 0:6 (kon.) | Opava – Chomutov 2:5 (kon.) | Slavia – Zlín 7:4 (kon.)
Znojmo – Třinec 5:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 3:2 (po pr.) | Havířov – Pardubice 3:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kometa Brno 5:3 (kon.) | Liberec – Jihlava 6:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:3 (2:0, 1:2, 2:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 24.02.2011, 18:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Je konec. Havlíčkův Brod vítězí v domácím prostředí Kotliny nad brněnskou Kometou 5:3 a připisuje si cenné tři body do extraligové skupiny C. Rebelové se prezentovali výborným kolektivním výkonem, ale přesto musíme vyzdvihnout jeho dva hráče. Martina Hadravu, který vstřelil dvě branky a připsal si jednu asistenci, s gólmanem Jiřím Zvolánkem, který předvedl spolehlivý výkon a povedenými zákroky podržel v těžkých okamžicích svůj tým. Teď ještě sledujeme havlíčkobrodskou oslavu vítězství, při níž si kapitán Radek Novotný sundal helmu a poslal ji mezi své spoluhráče ve středním pásmu, kteří popadali kolektivně na led. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (20:04:06)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je zřejmě rozhodnuto. Rebelové opět sevřeli svého soupeře pod tlak a vytvořili kolem brankáře Strmeně obrovský zmatek, jehož využil VLADIMÍR SZILVA, který mezi kruhy plácl do puku a ten skončil v brněnské síti! Asistence: Martin Hadrava.
     
    58:52
    Rebelové stále drželi hru v útočném pásmu a od Wasserbauera si na modré čáře hlasitým pokřikem vynutil přihrávku J. milfait, který si počkal na pád protihráče a trefil potom jen nastrčenou hůl.
     
    58:04
    Havlíčkův Brod vyvinul na svého soupeře z Moravy enormní nápor a znovu se snažil uspět se svým důrazem v předbrankovém prostoru, jenže z nepřehledné skrumáže nedotlačil puk za Strmeňova záda.
     
    57:50
    Brno ustálo ošemetnou situaci a ustálo nepříjemné oslabení bez úhony, při němž Rebely k ničemu zajímavějšímu poblíž gólmana Strmeně nepustilo. Teď vyhodilo na zakázané uvolnění a pustilo na led čerstvé síly.
     
    57:17
    Stále sledujeme trápení havlíčkobrodského souboru, který si pořád neví rady s propracovanou brněnskou defenzívou. Havlíčkovu Brodu se nedá upřít snaha, jenže to je tak vše.
     
    56:38
    Rebelové sice drží puk ve své moci a pokoušejí se projít do přesilovkového postavení, jenže dobře bruslící a aktivní obrana Komety jim nedopřává vůbec žádný prostor.
     
    55:42
    Rozhodčí udělil dvouminutový trest Jankovičovi (KOM) za držení prothráče. Brněnský hráč výrazně zkomplikoval touto cestou svému týmu cestu za vyrováním.
     
    54:55
    Kometa se vehementně a nedočkavě hnala do útočného pásma za vyrovnáním a málem za to krutě pykala, když zapomněla na zadní vrátka a po přesné nahrávce zakončoval z bezprostřední blízkosti Szilva, který netrefil zblízka Strmeňovu branku, když se ocitl až příliš blízko brněnského brankáře.
     
    53:51
    Kometa právě vstřelila branku!

    Záverečné drama nás zřejmě v Kotlině nemine. Po přiťuknutí Jakuba Fúzika napřáhl na modré čáře Lukáš Hnilička, jehož ránu ještě tečoval v předbrankovém prostoru ŠTĚPÁN KOUKAL a usměrnil puk přesně, mimo dosah gólmana Zvolánka, který měl zakrytý výhled! Asistence: Lukáš Hniulička, Jakub Fúzik.
     
    53:11
    Kometa se seskupila v přesilovkových pozicích kolem gólmana Zvolánka a snažila se zakončit, jenže Rebelové jí nedopřáli ani centimetr ledu zadarmo a po zblokované střele znovu vyhodili.
     
    52:34
    Havlíčkův Brod chvilku po prohraném vhazování ve svém obranném poli přečetl brněnské úmysly a po zisku kotouče se okamžitě osvobodil dlouhým vyhozením.
     
    52:19
    Kozlík (HBR) to přehnal v útočném pásmu s agresivitou a vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    51:55
    Kulhánek napřáhl ke střele mezi modrou čárou a vrcholem pravého kruhu, jenže jeho projektil si cestu mezi tři tyče Strmeňovy branky nenašel a orazítkoval jen zadní mantinel.
     
    51:20
    Brno si neporozumělo po zisku kotouče při přechodu do útočného fáze a vyhodilo puk jen na zakázané uvolnění, jímž zadarmo darovalo Rebelům buly ve svém pásmu.
     
    50:45
    Ondráček nabral rychlost v útočném pásmu a se svou ranou mu nechybělo mnoho, aby překonal gólmana Strmeně, který vyrazil puk do horní poloviny branky a puk se nebezpečně potuloval kolem jeho horní tyčky. Nakonec ale pro Moravany vše dobře dopadlo.
     
    49:55
    Hra se nám hodně vyrovnala a již nesledujeme takovou územní převahu Brna, jako tomu bylo v úvodu závěrečného dějství. Naopak, Rebelové mají teď navrch.
    GSA

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. J. MIlfait (Pecen), 19. Hadrava (Šíma), 38. Kozlík, 49. Hadrava (Pecen, Wasserbauer), 60. Szilva (Hadrava) - 32. Jankovič (Štindl), 36. Jurák (Jankovič, Popolanský), 54. Koukal (Hnilička, Fúzik)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Krch (Zvolánek) - Pecen, Šulák, Ambrož, Šíma, Kulhánek, Novotný (C) - Wasserbauer, Varga (A), Szilva, Ondráček, Zdražil, Havel, J. Milfait (A), O. Doležal, Kozlík, Hadrava.
    HC Kometa Brno: Strmeň (Vodička) - Štindl, Dufek, Koukal, Dlapa (C), Dittrich, Bilčík, Jaroch - Fúzik, Hnilička, Juráň, Jurák, Horehleď, Zemánek, Pospíšil, Jankovič, Popolanský, Stehlík.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola - Václav Guth, David Rittich.
    thejrc.org