Košice – Nitra 4:3 (kon.) | Poprad – Skalica 0:2 (kon.)
konec
HC Košice
4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
HK Nitra
sk Čtvrtek 24.02.2011, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Prvý zápas štrvťfinále playoff Slovnaft etraligy začína o 18:00.
     
    Hráči už nastupujú na ľadovú plochu.
     
    Všetko je už pripravené na začiatok dnešného prvého zápasu štvrťfinálového súboja medzi hokejistami Košíc a Nitry.
     
    Na štadión sa prišlo pozrieť aj zhruba 20-30 fanušikov z Nitry, čo určite dodá väčšiu istotu na ľade aj pre hokejistov z Nitry.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    0:02
    Hlavný rozhodca dnešného súboja hodil úvodné buly, veľká škoda, že sa dnes na hokej neprišlo do centra východu pozrieť viacej fanušikov, môj odhad je tak 5500.
     
    0:43
    Košičania síce vyhrali úvodné buly, zhruba po 30 sekundách však po individuálnej chybe v obrannom pásme stratili gumový projektil z dosahu, hostia tak mali možnosť po 1x vystreliť smerom na košickú brankár, Július Hudáček však nemal s touto strelou väčšie problémy.
     
    1:19
    Vladimír Dravecký ušiel po pravej strane až do útočného pásma kde sa strelou švihom pokúsil prekvapiť hosťujúceho brankára a streliť úvodný gól tejto štvrťfinálovej série, Ján Laco však jeho pokus reflexívne vyrazil do pravého rohu hracej plochy.
     
    1:45
    Stretnutie nezačalo v zlom tempe, obidve mužstvá už otestovali pozornosť súperovho brankára, Nitra zatiaľ nepredvádza "betón", ktorý by sme možno mohli čakať pred stretnutím a evidentne prišla do Košíc hrať vyrovnanú partiu s úradujúcim majstrom z Košíc.
     
    2:30
    Nitra je posledné sekundy častejšie pri puku, hráči hostí však v útočnom pásme bojujú o každý centimeter ľadu a hra sa odohráva prakticky len pri mantineli, zápas je však len na začiatku.
     
    3:10
    Košičania sa stále nevedia naladiť na útočnú vlnu, poslednú minútu a pol sa väčšinou bránia, je však treba podotknúť, že sa bránia dobre a svojho súpera do dobrej príležitosti nepustili.
     
    3:42
    Hostia sa teraz zbytočne pripravili o jedného hráča, keď si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Michal Novák za nedovolené bránenie v hre.
     
    4:05
    Košičania sa rýchlo dostali do útočného pásma, jedne z oceliarov však vošiel do bránkoviska začo jeden z rozhodcov dnešného stretnutia vysúva hru do stredného pásma kde sa bude vhadzovať.
     
    4:20
    Michel Miklík bez väčších problémov vošiel do útočného pásma, strelou tesne nad betóny sa pokúsil prekvapiť nitrianskeho brankára, ktorý však zneškodnil aj túto strelu Čadovej družiny.
     
    4:52
    Nádejná akcia domáceho tímu nakoniec končí v strednom pásme, keď sa spoza brány pokúsil pred Laca poslať puk Vladimír Dravecký, jeho prihrávka však nenašla nikoho z dvojice jeho spoluhráčov pred bránkoviskom.
     
    5:42
    Obrovská šanca domáceho tímu, keď sa do šance, dovolím si povedať 100% dostal Vladimír Dravecký, domáci útočník však nenadvihol puk do dostatočnej výšky a nechal tak vyniknúť aspoň brankára svojho súpera.
     
    5:53
    Marcel Haščák teraz dostal tvrdý hit v útočnom pásme, diváci si žiadali vylúčenie na strane hostí, hvizd hlavného rozhodcu však nezaznel a hrá sa tak naďalej 5 proti 5.
     
    6:41
    Nitra v útočnom pásme, hostia však opäť len bez zakončenia, Július Hudáček má minimum práce a zatiaľ sa môže naplno spoľahnúť na svojich spoluhráčov v obrane.
     
    6:59
    Ján Laco sa teraz poriadne zapotil proti tvrdej strele jedného z košických útočníkov, po buly sa bude pokračovať opäť v útočnom pásme oceliarov.
     
    7:35
    Jaroslav Kristek sa pokúsil individuálne prekonať obranu nitrianskeho tímu, hráčov v bielom tam však bolo až príliš veľa a puk končí až v strednom pásme.
     
    8:20
    Snaha Košíc je evidentne vidieť na ľadovej ploche, oceliari však len bojujú pri mantineli bez streleckého pokusu.
     
    8:54
    Nitra sa nakoniec náporu domácich ubránila a momentálne vyváža puk bezpečne na okraj obranného pásma zverencov Rostislava Čadu, stále však platí, že hostia sa len veľmi veľmi ťažko presadzujú pred bránou Júliusa Hudáčka.
     
    9:46
    Posledná minúta, minúta a pol patrí hokejistom z Nitry, ktorí momentálne držia puk v útočnom pásme, stále však chýba streľba.
     
    10:09
    Nitra dala gól!
    Hostia sa nečakane dostávajú do vedenia, keď po nenápadnej akcii strieľa gól DANIEL ŠTUMPF, ktorý si vošiel do útočného pásma, namieril to medzi betóny košického brankára, ktorý nedokázal tomuto pokusu zabrániť a musel 1x v dnešnom stretnutí loviť puk zo svojej siete.
     
    10:32
    Vylúčenie na domácej strane, keď si za hákovanie odchádza sadnúť na trestnú lavicu Jaroslav Kristek.
     
    11:24
    Obrovská šanca Nitry, keď sa po dobrej kombinačnej akcii dostal do šance jeden z hráčov hostí, ten mal pred sebou už len ležiaceho brankára, ktorý excelentným zákrokom zmaril túto šancu!
     
    12:24
    Ešte 8 sekúnd bude na trestnej lavici Jaroslav Kristek, oceliari teraz môžu ruky, nohy bozkávať svojmu brankárovi, že neprehrávajú už 0:2.
     
    12:56
    Domáci hokejisti sú momentálne bez chuti, úvodný gól hostí a vylúčenie Kristek dalo momentálne zabrať psychike zverencom Rostislava Čadu, ktorý musí aspoň počas tejto reklamnej prestávky vliať sily naspäť na ich hokejky.
     
    13:45
    Košičania sú momentálne v útočnom pásme, uvidíme či im Rostislav Čada vypláchol žalúdok aspoň počas tejto krátkej prestávky, je čas zabrať.
     
    14:24
    Domáci hokejisti sa stále nevedia naladiť na tú správnu vlnu, ktorá ich sprevádzala väčšinu základnej časti, oceliari sa hľadajú na ľadovej ploche.
     
    14:59
    Posledné sekundy sa hrá väčšinou v strednom pásme, ani jednému z mužstiev sa veľmi nechce do útočného pásma, obidvaja brankári si môžu vydýchnuť a nabrať nové sily na posledných 5 minút prvej tretiny.
     
    16:09
    Domáci hokejisti sa opäť prepracovali do útočného pásma, nedarí sa im však absolútne a z tribún sa ozýva prvý piskot.
     
    16:52
    Július Hudáček teraz ostáva ležať na ľadovej ploche, košický brankár po tvrdej strele zrejme do nechráneného miesta ostáva naďalej otrasený no vyzerá to, že bude v zápase pokračovať.
     
    17:25
    Necelé tri minúty do konca úvodnej tretiny stretnutia a v podstate aj celej štvrťfinálovej série si hostia držia 1 gólové vedenie, domáci hokejisti sa budú musieť vzchopiť azda až počas prvej prestávky lebo hra oceliarov ani z ďaleka nieje optimálna.
     
    18:57
    Košice dali gól!
    Gól z kategórie šťastnejších no aj také platia v hokeji, keď len tak tak zadržal puk v útočnom pásme RADEK DEYL, ktorý po pár sekundách vyslal smerom na bránu skackavý puk, ktorý dokonale prekvapil nitrianskeho brankára a v Steel aréne je hneď veselšie.
     
    19:40
    Košice dali gól!
    Nepríjemná situácia pre hostí, ktorí sa celú tretinu držali a až v závere inkasovali dva góly, tento má na starosti dvojica Jenčík - ZÁLEŚÁK, keď práve druhý menovaný po dobrej práci Jenčíka z bekhendu prekonáva svojho súpera v bráne a 1x dostáva svojich spoluhráčov do vedenia.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:34
    Krátko po úvode druhej tretiny si na trestnú lavicu odchádza sadnúť hráč s číslom 95 Garip Saliji za nedovolené bránenie v hre.
     
    21:10
    Úvod presilovej hry Košíc patril pozornej obrane hosťujúceho tímu, ktorý 30 sekúnd bez väčších problémov držali oceliarov v strednom pásme.
     
    21:34
    Minúta z presilovky Košíc už ubehla a oceliari ešte ani len nevystrelili smerom na bránu hostí, Laco sa zatiaľ môžu spoľahnúť na pozornú obranu pred svojou bránou.
     
    22:34
    Miroslav Zálešák sa ocitol v dobrej príležitosti pred bránou, jeho zakončenie už nebolo tak presné ako z konca úvodnej tretiny.
     
    23:24
    Košičania už síce nehrajú v početnej výhode, darí sa im však držať ešte stále puk v útočnom pásme, Laco je však v tejto tretine pozorný a puk za svoj chrbát ešte nepustil.
     
    23:37
    Dnešné stretnutie sleduje 4356 platiacich divákov, mierne sklamanie z môjho pohľadu.
     
    23:49
    Vylúčenie na strane hostí, keď si za napadnutie odchádza sadnúť na trestnú lavicu Miroslav Kováčik.
     
    24:38
    Domáci hokejisti opäť trpia herným kŕčom, ktorých ich prevádzal počas celej prvej tretiny, oceliari majú puk vo svojej moci častejšie ako ich súper ale hra v útočnom pásme zaostáva za očakávaniami divákov v Steel aréne.
     
    25:28
    Zaváhanie hostí tesne pred bránou mohlo teraz potešiť drvivú väčšinu divákov v Steel aréne, Ján Laco však nakoniec dokázal nájsť puk po zmätku pred jeho bránou a skóre sa tak ani na začiatku 26 minúty v Košiciach nemení.
     
    26:19
    Nitre sa nedarí v tejto časti stretnutie dostať na dlhšie k puku, hostia sa len veľmi veľmi ťažko presadzujú a Hudáček má minimum práce.
     
    26:57
    Jaroslav Kristek sa dostával s pukom pred bránu, tam však svojou prihrávkou nenašiel adresáta a gumový projektil opäť končí tam kde ho najmenej radi vidíme a to v strednom pásme.
     
    27:40
    Náznak šance hostí, Korhoň ani Novák však nedokázali zo svojich príležitostí prekvapiť.
     
    27:55
    Košice dali gól!
    Ďalší z kategórie šťastnejších gólov, keď sa opäť predstavila v útoku dvojica Jenčík - ZÁLEŠÁK a opäť druhý menovaný s veľkou dávkou šťastia spoza brány, trafil do nitrianskeho brankára, ktorý si smolne poslal puk za vlastný chrbát.
     
    29:12
    Slovákova nenápadná dorážka pred bránou skoro slávila úspech, domáci brankár bol však pozorný a hra sa rýchlo momentálne presúva na opačnú stranu.
     
    29:17
    Miroslav Kováčik si odchádza sadnúť na trestnú lavicu v čase, keď jeho tím prehráva už o dva góly, hráč hostí sa previnil nedovoleným bránením a už odchádza na trestnú lavicu.
     
    30:14
    Košičania držia puk v útočnom pásme, snažia sa rozobrať obranu svojho súpera no zatiaľ sa im to nedarí na 100%.
     
    30:41
    Nitra sa teraz dokázala uvoľniť počas početnej nevýhody, hostia tak môžu prestriedať unavených hráčov a pripraviť sa na ďalšiu útočnú vlnu oceliarov.
     
    31:31
    Košičania držia puk naďalej v útočnom pásme aj napriek vyrovnanému počtu hráčov na ľadovej ploche, vpred ženú oceliarov aj diváci, ktorí sú určite spokojní s doterajším priebehom stretnutia.
     
    32:13
    Košičania sú momentálne jasne aktívnejším mužstvom na ľadovej ploche, hostia sa prakticky počas druhej tretiny nedostali do poriadnej šance a ak nezaberú tak túto sériu nezačnú najlepšie.
     
    32:59
    Vylúčenie na domácej strane, na trestnej lavici už sedí Michel Miklík za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    33:32
    Košice sa zatiaľ dobre bránia, hostia mali náznak šance pred pár sekundami no pozorný Hudáček všetko vyriešil, hra momentálne pokračuje v strednom pásme.
     
    34:19
    Hostia sa konečne osmelili v útočnom pásme k dobrej strele, Duben mieril pekne pod hornú tyč no Július Hudáček potvrdil prečo patrí k najlepším brankárom našej súťaže.
     
    35:15
    Nitra zabrala na konci svojej presilovej hry, hostia vyslali smerom na bránu pár tvrdých striel no Hudáček si naďalej drží čisté konto v tejto časti stretnutia.
     
    35:34
    Nitra dala gól!
    Július Hudáček dostáva ďalší gól z kategórie lacnejších, keď si opäť nedal pozor na priestor medzi betónmi a po tvrdej strele z väčšej vzdialenosti opäť musí loviť puk zo svojej siete.
     
    36:35
    Nitra strelila kontaktný gól po tom čo si hostia prakticky v celej druhej tretiny prakticky nevypracovali šancu, až pred koncom ich druhého gólu hostia zabrali a práve aj tento tlak im dopomohol ku kontaktnému gólu.
     
    37:54
    Košice momentálne stratili istotu z hokejok, nepresné prihrávky, straty puku toto je recept na drámu, keď sa domáci nedajú dokopy môže to byť ešte dnes veľmi zaujímavé, Nitre sa však v tejto sezóne darí na tomto ľade.
     
    38:25
    Vylúčenie hostí, na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Michal Novák za faul lakťom (5+DK), Novák už odišiel z ľadovej plochy, čakať sa musí ešte na úpravu ľadovej plochy po tom čo Gron nechal trochu krvi na ľade.
     
    38:25
    Košičania tak majú ideálnu 5 minútovú presilovú hru v ktorej môžu opäť zvýšiť skóre na rozdiel dvoch gólov.
     
    39:15
    Nitra sa zatiaľ dobre bráni, Košice im v tom navyše aj výrazne pomáhajú a po zakázanom uvoľnením sa hra vráti na vhadzovanie pred Hudáčka.
     
    39:28
    Zbytočné vylúčenie Košíc na koni tejto tretiny, keď si na trestnú lavicu sadá za seknutie Miroslav Zálešák.
     
    39:53
    Nitra dala gól!
    Július Hudáček dnes nieje v ideálnej forme, keď opäť inkasuje gól, ktorý nemusel padnúť, do streleckej listiny sa opäť zapisuje KORHOŇ, ktorý prekvapil košického brankára strelou medzi nohy.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hudáček - Homér, Tabaček, Deyl, Šterbák, Šeda, Grman, Slimák, Vorel - Pašek, Kristek, Miklík - Bartoš, Gron, Dravecký - Jenčík, Zálešák, Fabuš - Huba, Frolík a Haščák.

    HK Nitra: Laco - Fabian, Konig, Novák, Duben, Gabriš, Ďurák, Janík - Ručkay, Štefanka, Saliji - Podstavek, Hrnka, Korhoň - Slovák, Kováčik, Saliji - Štumpf, Uhnák a Šumichrast.

    Rozhodca: Baluška Vladimír, Kubuš Jozef, Gajan Rastislav, Orolin Tomáš.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:25
    Ján Tabaček si vypracoval sľubnú príležitosť, jeho strelu však s pokojom angličana zmaril Ján Laco, puk tak opäť smeruje do stredného pásma.
     
    41:57
    Kanonáda smerom na bránu hostí, ani jeden puk však neprešiel hradbou tiel hosťujúcich hráčov, Nitra tak naďalej odoláva.
     
    43:16
    Peter Bartoš vo vynikajúcej situácii pred bránou nechal vyniknúť súperovho brankára a jeho rýchlu lapačku, Košice sa tak mohli opäť dostať do vedenia.
     
    43:43
    Ďalší vynikajúci zákrok nitrianskeho brankára, ktorý behom pár sekúnd zmaril niekoľko vynikajúcich šancí domáceho tímu.
     
    44:52
    Vylúčenie na strane hostí, keď si na trestnú lavicu sadá za faul kolenom Miroslav Duben.
     
    45:56
    Zbytočná strata puku a následný faul Košíc, na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Ján Homér za hákovanie.
     
    47:10
    Pekná strela Michela Miklíka spoza protihráča, Laco je však v dnešnom stretnutí vo väčšej pohode ako domáci brankár a takáto strela mu nemohla spraviť väčšie problémy.
     
    49:09
    Stretnutie má veľmi dobrú zápletku, úvodný gól hostí, tri presné zásahy domáceho tímu a opäť je vyrovnané, zápas môže byť do konca stretnutia ešte veľmi napínavý čo je pre diváka vždy dobré, záležať bude aj na konečnom stave.
     
    50:11
    Košičania sa teraz musia brániť počas početnej nevýhody, na trestnú lavicu si sadol Marcel Haščák.
     
    51:09
    Náznak šance hostí, Hudáček však nakoniec musel zasahovať, no jeho zákrok stačil na zakončenie jedného z hráčov hostí.
     
    52:40
    Pekné zakončenie Petra Hubu z bekhendu, Ján Laco však opäť pozorný, nenechal sa zaskočiť a v Stel aréne je to naďalej 3:3.
     
    53:23
    Nervozita z hokejok domácich hokejistov neopadáva, pred koncom riadneho hracieho času ostáva necelých 7 minút a skóre naďalej nerzozhodné.
     
    54:12
    Jaroslav Kristek sa dostal do vynikajúcej príležitosti, osamotený pred bránou však nedokázal nič vymyslieť, Ján Laco opäť veľmi pokojne..
     
    55:31
    Vylúčenie hostí, na trestnú lavicu si sadá Samir Saliji za hákovanie.
     
    56:28
    Minúta z presilovej hry je už preč a domáci hokejisti ešte ani len nevystrelili smerom na bránu, oceliarom sa nedarí ich nátlaková hra.
     
    57:31
    Pred koncom riadneho hracieho času nám ostávajú necelé tri minúty, skóre na informačnej kocke je stále nerozhodné, za stavu 3:1 by veľa domácich fanúšikov nečakalo takúto drámu o prvý bod v tejto sérii.
     
    58:02
    Hlásateľ na zimnom štadióne ohlásil posledné dve minúty riadneho hracieho času, snaha sa momentálne ubrať oceliarom nedá ale keď to nejde tak to nejde.
     
    58:53
    Košice dali gól!
    1:07 pred koncom riadneho hracieho času vzal zodpovednosť na svoju hokejku JAROSLAV KRISTEK, ktorý si počkal a bekhendom posiela svoj tím opäť do vedenia, Nitra si okamžite berie oddychový čas.
     
    59:43
    Tlak Košíc vyústil 16 sekúnd pred koncom k vylúčeniu hostí, na trestnú lavicu si sadá Ladislav Gábriš, stretnutie je však už zrejme rozhodnuté.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:22:32)

    Rastislav Supik

    Branky a nahrávky: 19. Deyl, 20. Zálešák (Jenčík), 28. Zálešák (Jenčík), 59. Kristek - 11. Štumpf, 36. Korhoň, 40. Korhoň


    HC Košice: Hudáček - Homér, Tabaček, Deyl, Šterbák, Šeda, Grman, Slimák, Vorel - Pašek, Kristek, Miklík - Bartoš, Gron, Dravecký - Jenčík, Zálešák, Fabuš - Huba, Frolík a Haščák.
    HK Nitra: Laco - Fabian, Konig, Novák, Duben, Gabriš, Ďurák, Janík - Ručkay, Štefanka, Saliji - Podstavek, Hrnka, Korhoň - Slovák, Kováčik, Saliji - Štumpf, Uhnák a Šumichrast.

    Rozhodčí: Baluška Vladimír, Kubuš Jozef, Gajan Rastislav, Orolin Tomáš

    Diváci: 4356
    thejrc.org