Norsko – Česko 1:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
HC Slavia Praha
Pátek 01.04.2011, 18:10Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Stav série: 4:3. (20:45:13)
     
    58:29
    V Třinci je zřejmě hotovo. Slavia bude v samém závěru hrát oslabení a tento fakt již značně komplikuje jakékoliv její naděje na zvrat. Vyloučen je Pavel Kolařík za podražení.
     
    56:30
    Poskakující kotouč se dostal až k Lukáši Krenželokovi, který zamířil do horní poloviny branky, skoro jistou branku ale zmařila Hamerlíkova lapačka!
     
    53:27
    Slavia právě vstřelila branku!
    LUKÁŠ ENDÁL byl posledním, kdo se v nepřehledné mele před Hamerlíkem dotknul kotouče. Slavia tak šest minut před koncem třetí třetiny vykřesala jiskru naděje. Asistence: Jakub Krejčík.
     
    53:27
    Na zemi leží Lojek a Pražané dál kombinují a podařilo se jim i vstřelit gól. A s největší pravděpodobností bude platit!
     
    50:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    To byla paráda! Třinečtí v přesilovce předvedli neskutečnou akci na jeden dotek, na jejímž konci stál LADISLAV KOHN. Asistence: Martin Růžička, David Květoň.
     
    49:46
    Tomica nevybíravě sejmul Radka Bonka u trestných lavic. Ten zůstal několik sekund ležet na ledě, ale vypadá v pořádku. Marek Tomica dostal 2+10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Dvouminutový trest odpykává Lukáš Endál. Bude se hrát 29 sekund 5/3.
     
    49:46
    Bonk vypálil od modré a jeho pokus se snažil dorazit Varaďa, který zazvonil na tyč!
     
    48:15
    Další oslabení pro Sešívané. Michal Vondrka se provinil vysokou holí.
     
    47:47
    Adamský jel už podruhé na gólmana, i když teď už pronásledován, a dopadlo to stejně jako v prvním případě - nedal.
     
    45:05
    A další olej do ohně na třineckých tribunách. Za sekání je na dvě minuty vyloučen Martin Richter.
     
    42:50
    Slavia právě vstřelila branku!
    A je tu drama! Slávie využívá přesilovou hru, konkrétně se o to postaral MICHAL VONDRKA, který beklhendem doklepnul Hamerlíkem vyražený kotouč. Asistence: Tomáš Pospíšil.
     
    41:53
    Slávisté si vyměňují puk, do dobré palebné pozice se dostal Patr Kadlec, ale jeho bomba z prostoru mezi kruhy těsně minula pravou tyč.
     
    41:11
    Ale pozor! Pražané budou zahrávat devětačtyřicet sekund trvající dvojnásobnou přesilovku. Za vysokou hůl se totiž na trestnou poroučí Martin Adamský.
     
    40:00
    V samém závěru byl ještě z mužstva Třineckých vyloučen Josef Hrabal za sekání.
     
    37:05
    Přesilovku si nyní zkusí i Pražané. Jakub Orsava je vyloučen za držení.
     
    34:48
    Vondrka se v oslabení prodral až před osamoceného Hamerlíka. Zamířil ale přesně do lapačky třineckého strážce. To byla tutová šance!
     
    34:22
    Slavia bude hrát další oslabení. Jiří Doležal je vyloučení za sekání.
     
    33:54
    Ve stejné pozici nyní zklamal i Kohn, ale to ho zřejmě moc netrápí. Třinec předvádí krásný hokej a své kombinace hraje tak, že chce kotouč dopravit zřejmě "až do kuchyně".
     
    32:30
    Polák měl nabito před poloprázdnou bránou, ale puk mu sklouznul z čepele.
     
    30:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ ZÍB znovu napřáhl od modré a rázem se stal v dnešním zápase dvougólovým, protože nicnevidící Kopřiva propustil kotouč podél pravého betonu. Asistence: Václav Varaďa, Radek Bonk.
     
    29:07
    Dmitrij Jaškin dostal za nebezpečný zákrok na Koudelku trest 5+do konce utkání. Zbylé šarvátky nechávají sudí bez odezvy. Trest odpykává Lukáš Endál.
     
    27:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ KRAJÍČEK se nejlépe zorientoval na levém kruhu a z otočky neskutečně vymetl pavouky v pravém horním růžku. Asistence: Ladislav Kohn, David Květoň.
     
    26:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinecká přesilovka zprvu vypadala všelijak, ale vše vyřešil LUKÁŠ ZÍB, který puk zřejmě jen nahazoval, ale te skončil za brankovou čarou. Asistence: Radek Bonk, Josef Hrabal.
     
    26:16
    Pražané si začali vytvářet velmi solidní tlak v útočné třetině, ale veškeré jejich snažení utnul Miroslav Třetina, který jde ven na dvě minuty za držení protihráče.
     
    24:31
    Kohn a po něm Květoň měli na holi druhou branku. V obou případech však úchvatně zaúřadoval Kopřiva.
     
    18:55
    Adamský se díky chybě ve slávistické rozehrávce dostal k samostatnému úniku. Zvolil zakončení mezi betony, ty ale Kopřiva včas secvaknul, takže skóre zůstává nezměněné.
     
    18:29
    Třinec si zase po delší době vypracoval tlak v útočném pásmu. Vlivem těsné obrany Slavie ale nepřišla žádná střela. Naopak přišlo vyloučení, k nevoli domácího publika ale na třinecké straně. Na trestnou se poroučí Radek Bonk za vysokou hůl, a to na čtyři minuty.
     
    16:30
    Květoň v ložence, ale tváří v tvář Kopřivovi neuspěl.
     
    12:04
    Přesilovou hru si zahrají i domácí. Jiří Doležal se totiž v útočném pásmu dopustil vražení na hrazení.
     
    11:00
    Dimtrij Jaškin je další, kdo mohl vyrovnat. Dostal totiž nádhernou přihrávku od Pospíšila, ale sešívaná šestadvacítka ztroskotala na rychle se přesunuvším Hamerlíkovi.
     
    09:02
    A Slávie má další šanci na vyrovnání. David Květoň udělal chybu v osobním souboji a vyhodil kotouč ven ze třetiny - musí tak za katr. Bude to na dvě minuty za zdržování hry.
     
    07:21
    Blízko ke vstřelení branky byl Petr Kadlec, který proniknul do pásma a z úhlu vypálil. Hamerlík nevěděl kde má puk a k dorážce se navíc dostal Svoboda. Ten ale netrefil poloodkrytou bránu.
     
    06:50
    Peterkova formace si sice vytvořila tlak, ovšem třinecký hráč s číslem jedenáct na zádech přišel o puk a při vracení se podrazil unikajícího protihráče. Je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    02:37
    Polák si vybruslil až před Kopřivu, ale nezvedl puk do potřebné výše. Kotouč poté poskakoval, ale nakonec ho Kopřiva zpacifikoval.
     
    00:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    DAVID KVĚTOŇ si vybruslil na pravý kruh a vyslal střelu švihem, která Kopřivovi prošla mezi betony. Asistence: Ladislav Kohn.

    Tomáš Vacho

    Branky a nahrávky: 1. Květoň (Kohn), 27. Zíb (Bonk, Hrabal), 28. Krajíček (Kohn, Květoň), 31. Zíb (Varaďa, Bonk), 51. Kohn (Růžička, Květoň) - 43. Vondrka (Pospíšil), 54. Endál (Krejčík)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Richter, Hudec, Seman, Zíb, Lojek, Krajíček, Hrabal - Varaďa, Bonk, Růžička - Polák, Polanský, Adamský - Orsava, Kohn, Květoň - Hrňa, Peterek, Koudelka - McGregor
    HC Slavia Praha: Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Kolařík, Krejčík - Tomica, Svoboda, Krenželok - Vondrka, Pospíšil, Endál - Micka, Doležal, Jelínek - Sklenář, Jaškin, Poletín - Třetina

    Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Gebauer, Lederer

    Diváci: 5200
    thejrc.org