Buffalo – Detroit 1:4 (kon.) | Los Angeles – Montreal 1:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
Detroit Red Wings
Sobota 03.12.2011, 01:30 • First Niagara Center • NHL
Partner:
     
    Ještě dlužím 3 hvězdy zápasu: 1. Johan Franzen, 2. Jimmy Howard a 3. Valtteri Filppula. (04:10:47)
     
    Po smršti v první třetině to vypadalo, že zápas nabídne gólové hody, ty se bohužel nekonaly. Hráči Detroitu odehráli mač zkušeně. Rychlé tři branky je dostaly do vedení a pak už se hostující borci snažili hlavně neinkasovat. Ne, že by hráli vyloženě údržbu, ale taková bouře jako v první části to nebyla. Domácí se nedokázali po celý zápas dostat dlouhodoběji na úroveň soupeře a zaslouženě prohráli. Snížení Hechta na 1:3 v 54. minutě sice dávalo naději na dramat, ale ten Detroit zažehnal zvýšenou aktivitou a hráči Sabres se tak ani nedostali k pořádnému tlaku. Posledním výkřikem nouze bylo odvolání brankáře, které zanedlouho potrestal Datsyuk. To je pro dnešek ze zápasu Buffalo - Detroit vše. Hezký zbytek dne!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:43
    Detroit právě vstřelil branku!
    A nezůstala prázdná dlouho, je zřejmě rozhodnuto. PAVEL DATSYUK se ujal kotouče ve vlastním pásmu, přejel polovinu hřiště a odsud poslal kus černé gumy do sítě. Bez asistence.
     
    58:35
    Branka Buffala je prázdná!
     
    58:11
    Paradoxně jsou střelecky aktivnější hráči Detroitu. Lidstrom vyzkoušel svou ránu od modré.
     
    57:55
    Helm našlápl po levém křídle, před Enrothem chtěl situaci ještě vylepšit přihrávkou na spoluhráče, to už ale bylo navíc. Kotouč skončil v rohu hřiště.
     
    56:26
    Buffalo nastěhované u Howarda. Detroit v čele s Lidstromem však bráni těsně a tvrdě.
     
    55:30
    Franzen kroužil s pukem po útočném pásmu, až se po chvíli rozhodl "rolovat" směr branka, ale mezi dvěma bránícími hráči nenašel skulinku, kterou by vrátil Detroitu tříbrankový náskok.
     
    54:30
    Domácí jsou při chuti. Další pokus vyslal na brankáře Red Wings Pominville.
     
    53:47
    Sabres právě vstřelili branku!
    A je zaděláno na drama! Úprk dvou hráčů proti jedinému bránícímu vyřešili Pominville a JOCHEN HECHT na jedničku. Howard neměl šanci stihnout bleskový přesun od tyče k tyči - 1:3. Asistence: Jason Pominville a Ville Leino.
     
    52:30
    Nepříjemná chvíle pro domácího forvarda Gerbeho. Ten byl zasažen bruslí padajícího spoluhráče a pak rychle pospíchal na střídačku. Zdá se ale, že břit hokejistovy boty nezasáhl žádné důležité části těla a pomůže jen krátké ošetření.
     
    52:05
    Navíc když brejk tři na tři vyřeší Leino z dobré palebné pozice střelou vedle.
     
    52:00
    Buffalu se čas povážlivě krátí.
     
    51:17
    Pět na pět.
     
    50:50
    Málem jsem to zakřikl. Do brejku jeden na jednoho se po chybě dostal Vanek, ale scházely mu síly na nebezpečnější zakončení.
     
    50:20
    Detroit ve výhodě nijak nezáří, ale ani nemusí, má celkem slušně nahráno.
     
    49:17
    Marc-Andre Gragnani (BUF) dostává dvě minuty za hákování a komplikuje tak svému týmu situaci.
     
    48:55
    Krutý mohl být osud pro Sabres. Po ojedinělé akci pálil bekhendem z kruhu pro vhazování Zetterberg, jeho střelu zastavila tyč!

    David Záruba

    Branky a nahrávky: 54. Hecht (Pominville) - 9. Kindl (Holmstrom, Abdelkader), 14. Franzen (Lidstrom, Datsyuk), 15. Filppula (Zetterberg), 59. Datsyuk


    Buffalo Sabres: Enroth (Miller) - Finley, Ehrhoff, Gragnani, Regehr, Sekera, McNabb - Pominville, Hecht, Vanek - Stafford, Roy, Ennis - Kassian, Adam, Leino - Gaustad, Gerbe
    Detroit Red Wings: Howard (Conklin) - White, Lidstrom, Kronwall, Stuart, Kindl, Ericsson - Bertuzzi, Datsyuk, Franzen - Hudler, Zetterberg, Filppula - Conner, Helm, Cleary - Holmstrom, Abdelkader, Miller

    Rozhodčí: Mike Leggo, Don VanMassenhoven - Steve Barton, Greg Devorski

    Diváci: 18690
    thejrc.org