Litvínov – Třinec 5:3 (kon.) | Plzeň – Zlín 4:3 (po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
Slavia – Kladno 3:1 (kon.) | Liberec – Motor ČB 1:3 (kon.) | Sparta – K. Vary 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 28.12.2011, 18:30 • Tipsport Arena • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:15
    Yorick Treille střílel osamocený na Salfického, který musel vytáhnout skvělý zákrok lapačkou.
     
    54:01
    Karlovy Vary si případný závěrečný nápor komplikují. Vyloučen Michal Gulaši (KVA) na dvě minuty za hrubost.
     
    53:41
    Dominik Pacovský v přečíslení dvou proti jednomu obdržel kotouč a ihned pálil. Bohužel pro něj jen do připraveného Salfického.
     
    50:48
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Je stále o co hrát. Karlovarské naděje vrací do mezí reality PETR MOCEK, na jehož střelu si sice Pöpperle sáhl, ale kotouč mu přes lapačku přepadl do branky. Asistence: Rastislav Dej, František Skladaný.
     
    49:40
    Do utkání začaly promlouvat emoce jak v hledišti, tak i na ledové ploše. Jeden z Karlovarských najel do Pöpperleho, na trestnou však míří Radek Philipp (SPA) na dvě minuty za držení a to se domácím fanouškům nelíbí.
     
    48:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! PETR TON kličkami prošel přes obránce a trefil se pod víko. Salfický byl na jeho přesnou trefu krátký. Bez asistence.
     
    45:25
    Ivan Rachůnek mohl pohřbít karlovarské naděje! Samostatný únik se snažil zakončit bekhendovým blafákem, ale Salfický včas dokázal přiložit beton a zachránil svůj tým.
     
    44:49
    Trest pro hráčskou lavici Sparty Praha za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Miroslav Forman (SPA). Energii za čtyři sekundy začne přesilovka.
     
    42:53
    Vyloučen Lukáš Pech (KVA) na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    42:41
    Vyloučen Petr Tenrkát (SPA) na dvě minuty za krosček.
     
    42:03
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Zelenobílí se vracejí zpět do hry! Látal z rohu nahrál Zuckerovi, který přenechal kotouč JINDŘICHU KOTRLOVI, a ten se prodral mezi obránci a s trochou dávkou štěstí dokázal i zakončit. Vstřelil tak svůj premiérový gól za Energii, Asistence: David Zucker, Jan Látal.
     
    38:29
    Na trestnou lavici míří Václav Skuhravý (KVA) na dvě minuty za sekání.
     
    35:35
    Dominik Pacovský nastřelil tyčku karlovarské branky!
     
    32:47
    Vyloučen Alex Foster (SPA) na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    29:40
    Jaroslav Kasík (SPA) fauloval za brankou Mikesku a odsedí si dvě minuty za podražení.
     
    24:48
    V dnešním utkání se množí tresty za vyhození puků mimo hřiště. Tentokrát se provinil Radek Philipp (SPA) a je vyloučen na dvě minuty.
     
    22:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další skvělý vstup do třetiny v podání Pražanů! Lapšanský rozehrál na LUKÁŠE ŽÁLČÍKA, který vyslal tvrdou ránu příklepem ještě před modrou čárou. Kotouč stojícímu Salfickému propadl pod vyrážečkou a Sparta vede o pohodlné dvě branky. Asistence: Adam Lapšanský, Miroslav Forman.
     
    19:12
    Po vhazování se podražením provinil Radek Philipp (SPA) a již míří na trestnou lavici.
     
    14:25
    Petr Kumstát se prodral do zakončení přes dva obránce, ale nedokázal trefit kotouč. Potěšit ho může alespoň fakt, že byl při průchodu faulován Yorickem Treillem (SPA), který si odsedí dvě minuty za sekání, a Energie dostává přesilovku pěti proti třem.
     
    13:31
    Odpočinout na trestnou lavici si jede Dominik Pacovský (SPA) na dvě minuty za zdržování hry - vystřelení puku mimo hřiště.
     
    06:32
    Hned nato míří na trestnou lavici i Martin Gründling (KVA). Sparta bude hrát skoro dvě minuty v pěti proti třem!
     
    06:40
    Vyloučen Petr Mocek (KVA) za hrubost.
     
    03:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se po gólu, který jim nebyl uznán, přece jen dočkali! Po Milamově střele, jíž Salfický vyrazil, se k puku dostal Tenkrát, přiťukl kotouč IVANU RACHŮNKOVI, který puk dorazil za brankářova záda. Asistence: Petr Tenkrát, Troy Milam.
     
    03:02
    Další vyloučení Energie. Lukáš Pech (KVA) míří na trestnou lavici za zdržování hry, neboť vystřelil kotouč mimo hřiště. Západočechy čekají perné chvilky.
     
    02:33
    Vyloučen Martin Gründling (KVA) na dvě minuty za krosček.
     
    01:29
    Kotouč se pomalu doplížil za brankovou čáru Karlových Varů, ale rozhodčí s jistotou rozpažil pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Vstup z říše snů tak Spartě nevyšel.
    Marken.cz

    Jan Salajka

    Branky a nahrávky: 4. Rachůnek (Tenkrát, Milam), 23. Žálčík (Lapšanský, Forman), 49. Ton - 43. Kotrla (Zucker, Látal), 51. Mocek (Dej, Skladaný)


    HC Sparta Praha: Pöpperle (Sedláček) - Broš (C), Treille, Sersen, Rachůnek, Husák, Forman, Kasík, Ton (A), Foster, Kučný, Žálčík, Kočí, Rachůnek, Milam, Philipp, Bližňák, Tenkrát (A), Pacovský, Krstev, Lapšanský.
    HC Energie Karlovy Vary: Salfický (Mensator) - Gründling, Sýkora, Mocek, Kuběna, Gřegořek (A), Skladaný, Mikeska, Zaťovič, Pech, Guaši, Vachovec, Košťál (A), Dej, Kotrla, Skuhravý (C), Gawryletz, Kumstát, Prošek, Látal, Zucker.

    Rozhodčí: Hodek, Smitka - Bejček, Charvát
    thejrc.org