Plzeň – Sparta 5:2 (kon.) | Slavia – K. Vary 2:4 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
HC Sparta Praha
Úterý 03.01.2012, 17:30 • ČEZ Aréna, Plzeň • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A vyvolávaný "bůr" je na světě! JIRKA HANZLÍK si dvakrát vyměnil puk s Marušákem a prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jiří Marušák.
     
    56:31
    A další hřebíček do sparťanské rakve! Domácí se dostali do útoku, ale jejich snahu přerušil Kučný, jenže puk vyhodil přímo na tribuny a dostal další menší trest.
     
    56:14
    Velká komplikace pro Spartu! Za hákování je vyloučen Ton, navíc dříve vyloučený Phillip si vykoledoval i osobní trest za nemístné protesty, takže rovnou odešel do kabin!
     
    55:15
    Vylučuje se na obou stranách, za drobnou potyčku si šli odpočinout Marušák s Philippem. Hraje se ve čtyřech.
     
    53:46
    Vlasák po Vostřákově asistenci mířil vedle a Straka z těsné blízkosti nedorazil! Ještě mohl střílet Marušák, ale rozhodl se nahrávat a Hanzlíkova střela taktéž cíl nenašla.
     
    52:19
    Hosté se z tlaku dostali k protiútoku a neméně slibné šanci, ale opět se vyznamenal Svoboda!
     
    52:06
    Mohutný tlak Plzně mohl gólovou střelou ukončit Marušák, ale jeho dělovka málem rozpůlila tvrzené sklo za brankou!
     
    50:34
    Vostřák nechal vzpomenout na své hvězdné chvíle a po Strakově přihrávce bombou trefil tyč! Nádherná Vostřákova střela.
     
    42:54
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí jdou znovu do vedení o dvě branky! Nádherný gól vstřelil NICHOLAS JOHNSON, který dostal puk do jízdy, bekhendovou kličkou si poradil s Pöpperlem a zvýšil na 4:2! Asistence: Tomáš Pitule, Jan Stránský.
     
    41:01
    Obrovská šance Kováře! Duda na sebe navázal hráče a z rohu našel najetého Kováře, toho vychytal Pöpperle!
     
    39:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté dvojnásobnou přesilovku využívají 16 vteřin před koncem třetiny! PETR TENKRÁT si sjel za posledního hráče, dostal ideální přihrávku brankovištěm od Broše a k tyči snížil na 2:3! Asistence: Michal Broš, Troy Milam.
     
    38:23
    Pozor, domácí jdou do tří! Dvořák (PLZ) to přehnal při napadání a byl vyloučen za podražení.
     
    37:55
    Kaberle (PLZ) si teď pomohl holí proti soupeři, když hasil chybu při rozehrávce, za což byl potrestán dvouminutovým trestem.
     
    36:09
    Svoboda teď chytil Brošovi další tutovou šanci! Broš se opět ocitl sám na středu, kde dostal puk ideálně do střely, ale Svobodova lapačka byla v pohotovosti!
     
    34:23
    Pacovský (SPA) dohrál souboj po odpískání a je vyloučen.
     
    32:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je tu nečekaná branka domácích, kteří se celé střídání bránili. MICHAL DVOŘÁK se ale na ose hřiště dostal k puku, otočil se a bez přípravy tvrdě vystřelil a neomylně našel levý horní roh branky! Bez asistence.
     
    30:46
    Pöpperle skvěle vystihl záměr nahrávajícího hráče a holí vypíchl puk směřující na osamoceného Vlasáka!
     
    29:04
    Sparťané se tak soustředili na čáry, že se špatně spočítali - a na hřišti jich tak bylo bez Pöpperleho hned šest, což je trestáno vyloučením Husáka.
     
    25:39
    Další vyloučení na straně domácích, teď se ale fanoušci Plzně rozčilují oprávněně. Stránský (PLZ) sice vložil soupeři hůl pod nohy, ten ale předvedl skok jak na plaveckých závodech.
     
    24:52
    Domácí se nechali unést útočením a úplně zapomněli na Tona, který jel sám na Svobodu, ale v poslední chvíli ztratil puk!
     
    23:21
    Jenže trvalý tlak přinesl svůj výsledek. Růžička (PLZ) se provinil podražením a jde na trestnou.
     
    21:51
    Už to vypadalo, že Duda zastavil slibný útok, ale jeho nahození velmi nebezpečně tečoval Pletka a ohrozil tak Pöpperleho branku!
     
    19:00
    Broš se při úniku tří proti dvěma dostal ke střele z mezikruží, ale Svoboda perfektně zasáhl! Obrovská šance Sparty!
     
    18:50
    Rozhodčí poněkud zajímavě vylučují sparťanského hráče až po nějaké době, co Jiří Marušák zůstal ležet v rohu hřiště po tvrdém nárazu. Potrestaným hráčem je Treille (SPA) za faul loktem.
     
    17:06
    Kinrade (PLZ) dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Domácím divákům se verdikt nelíbí, protože v souboji o puk si Kinrade nijak zvlášť hrubě nepočínal.
     
    14:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se šťastným gólem dostávají na dostřel! RADEK PHILIPP neměl komu nahrát a tak zvolil střelu zápěstím z větší vzdálenosti, puk se Svobodovi schoval mezi hráči a prolétl až do sítě! Asistence: Dominik Pacovský.
     
    12:50
    A je tu první přesilová hra po Spartu a zároveň i šance hostí vstřelit kontaktní gól. Stránský (PLZ) si totiž pomohl nedovoleným zákrokem a bez protestů zamířil na trestnou lavici.
     
    09:00
    Pöpperle musel vyjet proti nahozenému puku a hasit další chybu své obrany, puk od jeho hole ale zamířil přes mantinel a gólman Sparty je tak potrestán za zdržování hry. Jeho lavička ještě ale diskutuje s rozhodčími.
     
    07:04
    Tomáš Vlasák si teď na ledě zařídil volné bruslení! Projel celé pásmo, kolem branky a nahrávkou hledal Straku, puk ale po odrazu chytá Pöpperle.
     
    05:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Buly ale vyhráli domácí a po rychlém útoku podruhé mířili do černého! ONDŘEJ HAVLÍČEK se tentokrát proměnil ve střelce a zužitkoval ideální nahrávku Andrašovského! Pöpperle proti střele pod břevno neměl šanci! Asistence: Dušan Andrašovský, Michal Dvořák.
     
    05:10
    Vostřák si sjel na střed, z těžké pozice ale mířil mimo!
     
    04:27
    Vlasák prověřil Pöpperleho z úhlu a Pletka nebezpečně dorážel, ale skulinku nenašel!
     
    03:27
    Nyní už sudí vylučují. Menší trest dostal Sersen (SPA).
     
    01:31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je tu rychlý gól domácích! DUŠAN ANDRAŠOVSKÝ se dostal po přihrávce Havlíčka sám před Pöpperleho a lehkou tečí do protisměru otevřel skóre zápasu! Asistence: Ondřej Havlíček.
    Marken.cz

    Lukáš Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 2. Andrašovský (Havlíček), 6. Havlíček (Andrašovský, Dvořák), 33. Dvořák, 43. Johnson (Pitule, Stránský), 59. Hanzlík (Marušák) - 15. Philipp (Pacovský), 40. Tenkrát (Broš, Milam)


    HC Škoda Plzeň: Svoboda - St. Pierre, Hanzlík, Kinrade, Kaberle, Marušák, Vykoukal, Růžička - Heřman, Vostřák, Vlasák, Straka, Kovář, Pitule, Dvořák, Havlíček, Duda, Johnson, Pletka, Andrašovský, Stránský.
    HC Sparta Praha: Pöpperle - Sersen, Husák, Kučný, Milam, Philipp, Krstev, Lapšanský, Veselý - Rubeš, Broš, Treille, Rachůnek I., Forman, Ton, Foster, Žálčík, Rachůnek T., Bližňák, Tenkrát, Pacovský.

    Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bláha, Kostka
    thejrc.org