Los Angeles – Columbus 0:1 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 1:3 (kon.) | Toronto – Detroit 4:3 (kon.)
Ottawa – Philadelphia 6:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
New Jersey Devils
Neděle 08.01.2012, 01:00 • CONSOL Energy Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyhlášeni byli jako již tradičně tři nejlepší hráči zápasu. Třetí hvězdou je jediný střelec Pittsburghu Jevgenij Malkin. Druhou hvězdu si vysloužil Martin Brodeur s jednačtyřiceti zásahy a prvním mužem utkání je Ilja Kovalčuk, autor vítězné branky. A ještě na závěr poslední statistický údaj: do Consol Energy Center přišlo 18594 diváků! Hezký zbytek noci vám přeje Tomáš Martínek. (03:42:20)
     
    Střely na branku: 42:27 (12:3, 17:17, 13:7)
    Zápas rozhoduje branka Ilji Kovalčuka, který pálil od modré čáry a vystřílel tak hostům cenné dva body. Pittsburgh sice hodně střílel, v zápase vyslal celkem 42 ran, ale za Brodeurova záda se dostal jen jediný puk. New Jersey stačila k dnešní výhře dobře sehraná druhá třetina a nemohoucnost útočníků domácích.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Osm vteřin před koncem dojíždí Dupuis kotouč a vidíme asi poslední icing utkání.
     
    59:39
    Tallinder neudržel útočné pásmo a to New Jersey vyhovuje. Je přerušená hra a domácí hrají stále s prázdnou bránou.
     
    59:07
    Park a Kunitz teď byli v obrovské šanci, ovšem Brodeur s trochou štěstí opět odolává. Po icingu buly právě před Brodeurem.
     
    58:43
    Prázdná branka Pittsburghu a poslední snaha o snížení!
     
    57:33
    Hostující celek výborně brání a Pittsburgh se nemůže dostat do hry ačkoliv snaha jim teď nechybí. Veškeré akce končí ve středním pásmu v obranném valu Devils.
     
    56:46
    Útočí i New Jersey konkrétně z hole Erica Boultona. Fleury rychle rozehrává a Pens se probíjejí do útočného pásma.
     
    56:00
    Tyler Kennedy dojel nahozený kotouč a střela Niskanena končí v lapačce Brodeura. Příští jeho zákrok bude jubilejní čtyřicátou střelou na bránu Devils.
     
    55:07
    Devils teď dvěmi střelami nebezpečně zaútočili a Marc-Andre Fleury se měl co ohánět. Hru raději přerušil a po další dnes asi poslední komerční přestávce se bude vhazovat právě v jeho blízkosti.
     
    54:21
    Početní převaha Pittsburghu končí bez jediné vážnější akce. Domácí již asi vzdali snahu o vyrovnání. Pět minut před koncem je možná ještě brzy skládat zbraně...
     
    53:40
    Kunitz se asi minutu pošťuchoval s Brycem Salvadorem a oba kohouti si jdou zchladit hlavu na trestnou lavici. Kunitz za vysokou hůl, Salvador za sekání.
     
    53:13
    Minuta přesilové hry je pryč, jedný kdo zatím vystřelil byl Sullivan. Kotouč je sice v pásmu Devils, ale lété jen podél mantinelu.
     
    52:20
    Henrik Tallinder teď nešikovně poslal puk přes plexisklo a i přes protesty jde na dvě minuty za držování hry. Asi poslední šance Pittsburghu na zkorigování stavu utkání.
     
    51:38
    Tučňáci jdou za dalším útokem, který končí jako již tradičně v zahuštěném středním pásmu. Po třetí brance Devils se domácí z ledu úplně vytratili...
     
    51:22
    Hostující Ryan Carter netrefuje branku Fleuryho a přichází komerční přestávka. V ní by měl Dan Bylsma ještě vyhecovat domácí borce aby neprohráli již počtvrté v řadě!
     
    50:28
    Pittsburgh moc neví co na obranu New Jersey vymyslet. Kotouč sice do pásma dostanou, ale do nějaké gólové šance se nedostali již několik minut.
     
    49:31
    Střela Adama Henriqueho je ztečována a míří do ochranné sítě. Vhazovat se bude v obranném pásmu Pittsburghu.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 5. Malkin (Martin, Kunitz) - 29. Henrique (Parise), 32. Kovalčuk (Parise, Henrique), 42. Zubrus (Eliáš, Kovalčuk)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Johnson) - Orpik, Engelland - Martin, Michálek - Lovejoy, Niskanen - Kunitz, Malkin, Neal - Sullivan, Dupuis, Kennedy - McDonald, Park, Cooke - MacIntyre, Vitale, Adams - Asham. Trenér: Dan Bylsma.
    New Jersey Devils: Brodeur (Hedberg) - Taormina, Foster - Salvador, Larsson - Tallinder, Fayne - Parise, Henrique, Kovalčuk - Sýkora, Eliáš, Zubrus - Sestito, Zalewski, Clarkson - Boulton, Carter, Janssen - Palmieri, Zajac, Tedenby. Trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: La Rue, Joannette - Brisebois, Gibbs

    Diváci: 18594
    bahis siteleri