Sparta – Liberec 6:4 (kon.) | Pardubice – K. Vary 2:3 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 0:2 (kon.)
Plzeň – Kometa Brno 4:3 (kon.) | Kladno – Zlín 3:2 (kon.) | Třinec – Motor ČB 2:1 (po pr.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 22.01.2012, 18:10Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni oba brankáři: Peter Hamerlík - Jakub Kovář.
     
    60:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Puk se ale následně dostal na modrou k Lukáši Zíbovi, který posunul na Hořavu a ten křížný pasem našel JANA PETERKA a ten rozhodl! Asistence: Miloslav Hořava, Lukáš Zíb. Stav utkání 2:1.
     
    58:32
    Šance pro domácí rozhodnout zápas. Ve středním pásmu byl vysokou holí zasažen Hořava, odpočinout si ve velmi nevhodnou dobu musí jít Milan Gulaš.
     
    54:09
    Lojkova bomba od modré končí po zákroku Kováře těsně vedle!
     
    Dnešní utkání sleduje pouhých 2345 diváků.
     
    49:44
    ... vyloučen za hákování domácí obránce Lojek. Šance pro hosty.
     
    35:49
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Puk ale nakonec končí v Hamerlíkově síti! Domácí gólman měl zakrytý výhled a po 105 minutách na domácím ledě inkasuje. Autorem gólu DAVID KUCHEJDA. Asistence: Vilém Burian. Stav utkání 1:1.
     
    32:11
    Další vyloučení hostů. Po zákroku Vydareného (podražení) zůstal ležet na útočné modré Orsava. Už se ale posbíral a po komerční přestávce začne přesila Třince.
     
    28:40
    Opět Květoň! Po jeho střele vznikla před Hamerlíkem nebezpečná situace ze strany Třince, ale domácí gólman předvedl fantastický zákrok.
     
    26:01
    Orsava štrykoval od vlastní branky až na útočnou modrou a byl zastaven nedovoleně. Za hákování vykázán Rudolf Červený (CEB).
     
    24:40
    Obrovská šance domácích. Po rychlé rozehře z domácího pásma, posunul Květoň na Peterka a toho lapačkou skvěle vychytal Kovář.
     
    19:02
    Skvělý zákrok Hamerlíka. Domácí obránci si málo všímali Šimánka, který dostal mezi ně dobrou přihrávku a vybruslil si až na Hamerlíka. Pokusil se mu udělat kličku do strany, třinecký brankář jej ale vychytal.
     
    18:48
    ... třinečtí pokračovali v tlaku, ale nakonec z toho nic nebylo. Za hákování vyloučen Vilém Burian (CEB).
     
    16:19
    Květoň opět krásně nahrál, Peterek byl mezi kruhy sám, Kovář ale lemem lapačky vyrazil.
     
    14:46
    Krásná akce domácích. Ti jeli 3 na 2, Hrňa zavezl puk skoro až do rohu, odkud našel najíždějícího Hudce, jehož skvěle vychytal Kovář.
     
    13:20
    Obrovská šance i na druhé straně. Po zaváhání hostujících beků unikal Varaďa. Obhodil si Ptáčka a kdyby puk zvedl do horních pater tabulky, dal by branku, tak jej ale Kovář vychytal.
     
    13:05
    Neskutečné štěstí domácích a skvělý zákrok Petera Hamerlíka. Lukáš Květoň mohl střílet do odkryté branky, ale puk dobře netrefil a lobem padl na brankovou čáru, kde jej Hamerlík udržel v kombinaci s Richterem.
     
    12:27
    Langhammer dostal před branku puk a ač byl tísněn, dokázal se vymotat a vystřelit. Máme tu ale druhé vyloučení domácích - za hákování je vykázán Andrej Novotný.
     
    10:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nakonec se zrodila z této přesilovky krásná branka. Jakub Orsava nahrál skrz Kovářovo brankoviště na JIŘÍHO POLANSKÉHO, kterému stačilo nastavit hůl. Asistence: Jakub Orsava, Martin Richter. Stav utkání 1:0.
     
    08:49
    Třinec se snažil o tlak, Richter vybojoval puk, následně Polanský nahrával před branku, kde se hostující dopustili faulu. Milan Gulaš (CEB) vyloučen za hákování. Druhá přesila pro Oceláře.
     
    06:11
    Spolu s ohlášenou komerční přestávkou tu máme první přesilu i pro Třinec. Vyloučen René Vydarený (CEB) za hákování.
     
    03:08
    Stanislav Hudec (TRI) vyloučen za podražení.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 11. Polanský (Orsava, Richter), 61. Peterek (Hořava, Zíb) - 36. Kuchejda (Burian)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Vojtek) - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Klouček, Bolf, Kania, Novotný - Peterek, Klimenta, Bonk, Polanský, McGregor, Hořava, Orsava, Varaďa, Ostřížek, D. Květoň, Adamský, Hrňa
    Banes Motor České Budějovice: Jakub Kovář (Hrubec) - Ptáček, Kolarz, Novák, Němeček, Kranjc, Vydarený, Mikuš - Horna, Gulaš, R. Pšurný, Šimánek, Kuchejda, Marek, Kašpařík, L. Květoň, Burian, Červený, Švihálek, Langhammer

    Rozhodčí: Hradil, Mikula - Bryška, Novák

    Diváci: 2345
    thejrc.org