Kometa Brno – Černí Vlci 5:2 (kon.) | Opava – Liberec 2:13 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 1:5 (kon.)
konec
HK Opava
2:13 (1:5, 0:5, 1:3)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 01.04.2012, 14:30Mistrovství ČR - 8. třída
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli vše, já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek neděle. Zhruba za dvacet minut ještě nezapomeňte sledovat závěrečné utkání pražské Sparty s Litvínovem. Online přenosem vás provede Tomáš Schmiedt. (16:44:55)
     
    Bez ohledu na výsledek následujícího duelu Litvínova se Spartou můžeme s jistotou říci, že mistrem ČR v kategorii žáků 8. třídy je tým HC Bílí Tygři Liberec.
     
    Na ledové ploše probíhají pořádné oslavy libereckých hokejistů.
     
    Skončilo utkání mezi Opavou a Libercem. V něm potřebovali Bílí Tygři zvítězit, aby se mohli radovat ze zisku mistrovského titulu. Opavští sice skóre otevřeli i uzavřeli, ale mezitím Severočeši nasázeli třináct branek a naprosto suverénním výkonem zvítězili zaslouženě vysoko 13:2.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Liberecká hala skanduje "Mistři, mistři, mistři..."
     
    59:15
    Opava právě vstřelila branku!
    Tak přece jen ještě dokázala Opava alespoň trošku výsledek kosmeticky upravit. Štěpábek předložil před branku přihrávku najetému MARCELU FEDOROVI a ten potvrdil pověst opavského střelce. Asistence: Radim Štěpánek.
     
    58:32
    Utkání se již skutečně dohrává, ani liberečtí hokejisté se už nikam neženou.
     
    57:41
    A další šance Bílých Tygrů, v ní jen těsně přestřelil Wiencek Lamlovu branku.
     
    57:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se dokážou prosadit i jiné liberecké formace. PETR BALABÁN po dlouhém obléhání opavské branky skóruje přesnou střelou k tyči. Asistence: Petr Wiencek.
     
    56:14
    Liberec pokračuje v obrovském náporu, třináctá branka visí ve vzduchu.
     
    55:35
    Další velká šance Bílých Tygrů! Tomáš Solenský se tentokrát prokličkoval až do dobré pozice mezi kruhy, branku však těsně přestřelil.
     
    54:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Dvanáctá trefa Liberce a samozřejmě v ní známé trio Zachar – Nezbeda – Solenský. SAMUEL SOLENSKÝ opět na hranici brankoviště doklepával touš za bezmocného Lamlu. Asistence: Tomáš Nezbeda, Marek Zachar.
     
    54:33
    Čas utíká jako voda. Jan Eichler nabral na levé straně rychlost, dostal se přes dva opavské hráče až před Lamlu, který chytá.
     
    53:36
    Na druhé straně zaútočila Opava, ale příliš se ve své útočné třetině neohřála.
     
    52:35
    Hraje se již dlouho bez přerušení, oba celky určitě čekají na závěrečný klakson.
     
    51:36
    Liberečtí pokračují v tlaku, Nejedlého pokus míjí branku.
     
    50:57
    Obrovský závar před opavským gólmanem, opět na ledě úderná liberecká formace. Solenský, Zachar i Nezbeda nedotlačili touš do klece.
     
    50:21
    Naopak opavský Lelek protáhl Jiránka, brankový prostor však netrefil.

    Adam Bagar

    Branky a nahrávky: 2. Fedor (Langer), 60. Fedor (Štěpánek) - 2. Zachar (Solenský), 12. Zachar (Solenský, Nezbeda), 15. Wiencek (Kačírek), 17. Solenský (Zachar, Mróz), 20. Mróz (Eichler, Zachar), 25. Nezbeda (Solenský, Zachar), 36. Nezbeda (Zachar), 37. Eichler (Zachar), 39. Straka (Kačírek), 40. Eichler (Kačírek), 45. Zachar (Solenský, Nezbeda), 55. Solenský (Nezbeda, Zachar), 57. Balabán (Wiencek)


    HK Opava: Klein (od 41. Lamla) – Kupka, Cibulka, Štěpánek, Fedor, Stuchlík, Hladoník, Beránek, Langer, Döhner, Lelek, Boček, Kosina, Adamczyk, Novák, Zajíc.
    Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (od 30. Jiránek) – Henych, Kunst, Zachar, Wiencek, Straka, Wieser, Solenský, Minařík, Slavík, Balabán, Čechura, Dvořák, Mróz, Eichler, Nejedlý, Nezbeda, Jursa, Kačírek, Velechovský.

    Rozhodčí: Hrubý – Daněk, Novák