Tisková konference HC Olomouc (kon.) | Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference Salith Šumperk (kon.) | Tisková konference HC ŠKODA Plzeň (kon.)
Tlačová konferencia slovenskej reprezentácie (kon.)
konec
Tisková konference Salith Šumperk

Pondělí 10.09.2012, 16:30Tiskové konference
     
    Loučím se i já s vámi a přeji hezký zbytek dne. (17:53:02)
     
    Vladimír Velčovské děkuje přítomným za účast, a přeje všem do nové sezóny zdraví a ať hokej fandy baví. "Choďte na hokej!" závěrem vyzývá šumperské příznivce.
     
    Tisková konference pomalu končí. Radek Kučera ještě upozorňuje, že hráče, kteří tu neuspěli na testech, bude ještě sledovat.
     
    Aleš Holík: V Olomouci to bude určitě zajímavé, bude to první oťukávací zápas, jediné, co tam bude, tak ze Šumperka 500 fans a od nich 200? (smích)
     
    Tohle byl cukr, a co bič? ptá se jeden z přítomných novinářů.

    Tak ten bič je u nás krutý, to jsme zvyklí. Myslím si, že tady by se za daných podmínek mělo pracovat, neuslyšíte částky, procenta, ale v těchto intencích je smlouva dost tvrdá.
     
    Pane Velčovský, jsou vypsány mimořádné finanční odměny hráčům a členům týmu při případném postupu Draků do play-off?

    Každá smlouva je originál, je to vztah mezi hráčem a klubem. Každý hráč má klauzulku, že klub je povinen vypsat motivační prémie při postupu do play-off či dalších kol. Není určeno jak, ale je ve smlouvě na tohle pamatováno.
     
    "Dresy, které budou odloženy, ještě čekají, jak dopadnou, co s nimi provedeme. Nevím, jestli přímo dražba, ale dovedu si představit, že se věnují třeba sponzorům, významným partnerům," prozradil prezident klubu Vladimír Velčovský.
     
    Neuvažujete o vyřazení čísla 13 (příp.44) na počest Romana Meluzína (či Radislava Ondráčka)?

    Odpověď: Neuvažovali jsme o tom, ale hráči si na nové sadě dresu ani jedno z těchto čísel nevzali.
     
    Ze sekce Ptejte se z ofic. webu klubu:
    Jak bude vedení reagovat na případnou výluku v NHL?

    Vladimír Velčovský: Reagovali jsme kontaktem na Jakuba Kindla, viz předchozí odpověď.
     
    Dotaz ze sekce Ptejte se z ofic. webu klubu: Chtěl bych se zeptat, jestli existuje možnost, že v případě výluky NHL nastoupí za Draky odchovanec Jakub Kindl?

    Odpověď:
    Nepředpokládáme, ale bylo by to výborné.
     
    Dotaz ze sekce Ptejte se z ofic. webu klubu:
    Proč vedení nepodepsalo s Romanem Boškou, který je bez angažmá?

    Odpověď:
    Roman Boška chtěl odejít někam, kde bude chytat stabilně, někde druhou ligu.
     
    Dotaz ze sekce Ptejte se ofic. webu klubu:
    Vážený pane Velčovský.
    Chci se Vás zeptat jestli vedení neuvažuje pro nadcházející sezonu s vyhlášením hvězdy zápasů z obou mužstev a předáním upomínkových předmětů z řad sponzorů těmto hráčům tak jak je tomu zvykem v extralize.A jak je dalece plán rekonstrukce stadionu?Vím,že se má s první etapou začít po nadcházející sezoně.To znamená výměnou chladícího systému a ledové plochy včetně mantinelů.Děkuji za odpověd at se Vám i klukům daří v sezoně 2012/2013.

    Odpověď:
    Situace se posunula, a pak zastavil. Je vše o penězích. Cena rekonstrukce se předpokládá na částku 45 milionů, financovat by se mělo ze tří stran - dotace z ministerstev, vlastními prostředky PMŠ a úvěrem. Dotace se však zadrhly člověkem, který byl náměstkem na ministerstvu a který bohužel tragicky nedávno zahynul. A z toho mám teď obavy, že ten přísun peněz se teď může zastavit.
     
    Vladimír Velčovský: Sám Radek Kučera si po dobrých loňských zkušenostech zvolil jako asistenta trenéra Karla Pláška.
     
    Dotaz: Jak vypadá stav Jakuba Hulvy před zápasem v Olomouci?

    Radek Kučera: Dnes byl Jakub Hulva na ledě, poprvé. Trénoval sedm minut, uvidíme, ale zřejmě to na Olomouc nevypadá.
     
    17:10
    Radek Kučera: V Olomouci jako jednička nastoupí Tomáš Štůrala.
     
    Vladimír Velčovský: "Za těch pět let nebylo žádné zpoždění a Vápenka Vitošov přesně splácí. O to těžší by byla situace, kdyby došlo k rapidnímu snížení příspěvků do dalších let. Do konce listopadu bude znát klub pohled generálního partnera, co bude dál, jak to bude dál a v jaké výši. Pozice Vápenky Vitošov je v šumperském hokeji naprosto dominantní. Pokud by tento partner nebyl ve vztahu s klubem, tak si nemá smysl nic nalhávat, ten klub by na to musel reagovat. Jednání na další období budou probíhat, tato sezóna je zajištěna."
     
    17:06
    Dotaz z hlediště číslo jedna - jak to bude s podporou Vitošova v dalších letech, protože tento rok končí ona dlouhodobá pětiletá smlouva.
     
    17:03
    Ze Zlína je připraven vypomoci i brankář Kevin Rozum, který je třetím gólmanem extraligového týmu, jedničkou juniorky a pro zajímavost, má na zádech číslo 73, což je v Šumperku používáno brankáři, v tuto chvíli Tomášem Štůralou.
     
    17:02
    Na střídavé starty jsou podepsáni Marek Bail, David Dvořáček a ze Zlína pak útočník Marka Holadu a další hokejisté, které Kučera zmínil.

    Zuzana Košťálová

    bahis siteleri