Tisková konference HC Olomouc (kon.) | Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference Salith Šumperk (kon.) | Tisková konference HC ŠKODA Plzeň (kon.)
Tlačová konferencia slovenskej reprezentácie (kon.)
konec
Tisková konference BK Mladá Boleslav

Pondělí 10.09.2012, 11:10Tiskové konference
     
    Toto je vše z oficiální části tiskové konference, následovat budou individuální rozhovory. Děkujeme za pozornost a přejeme příjemný zbytek dne. (11:38:40)
     
    Davide, jaká změna to bude pro vás?

    David Výborný: "Loni jsme byli šťastní, když jsme vyhráli nějaký ten zápas, teď to bude asi hodně o hlavách. Budeme muset krotit nadšení po těch případných výhrách."
     
    Pane Výborný, máte už představu o tom, jaká ta 1. liga vůbec bude?

    František Výborný: "Přípravu jsme hodně hráli s extraligovými týmy. Několikrát se mi stalo, že se mi kvůli tomu pár lidí vysmálo. Ale já to beru, tohle je něco, co si musíme vyžrat. Takže faktem je, že o 1. lize úplně stoprocentní představu nemáme. Ale sílu mají, umí bruslit. Ale faktem je, že oproti tomu, jakou představu jsem měl o extralize, o 1. lize nemám."
     
    Radim Vrbata: "Já bych k tomu řekl, že tohle je tým, kterému věříme, ale na druhou stranu chceme vytvářet zdravou konkurenci. Takže podobná situace jako u brankářů bude třeba i v případě beků."
     
    František Výborný: "Je možné, že to budeme muset radikálněji a jednoho z nich skutečně poslat pryč. V lednu je ale chceme mít všechny zpátky - ten nejlepší bude chytat."
     
    Jak to vypadá s brankáři?

    František Výborný: "Zatím jsme se snažili dávat šance všem, ale je jasné, že v lize to tak nepůjde. Všichni tři chtějí chytat, ale určení je následující: Lakosil jednička, Will dvojka a Valent trojka."
     
    Radim Vrbata: "Tady bych chtěl uklidnit Milana Mikulíka, zatím tohle vážně nehrozí!" (smích)
     
    Pane Výborný, už jste zvažoval spolupráci Radima a Davida?
    František Výborný: "Určitě bych byl rád, kdyby Radim naskočil a spolu by určitě nevypadali špatně. A když bychom k tomu přidali ještě Davida Vrbatu..."
     
    Otázky novinářů:


    Z čeho jste vycházeli u vstupného? Protože jste jej moc nesnížili...
    Mgr. Jan Tůma: "Důvody jsou v podstatě dva - chceme hrát nahoře a výrazně spolupracujeme se Škodovkou. Vychází to tedy z toho. Plus si myslím, že náš stadion v 1. lize bude dominovat.

     
    Karel Hornický: "Máme nastartovanou spolupráce s Nymburkem - a to především pro hráče mladší. Hlavně proto, aby se sžili se seniorskou soutěží, potřebují v ní získat jistotu."
     
    Radim Vrbata: "O výluce se budeme moct bavit až od soboty. Do té doby je zbytečné o tom diskutovat. Každopádně ale k tomu řeknu toto: Pokud bude výluka na celou sezonu, tak bych v Boleslavi nejspíš hrál. Pokud se ale bude jednat o pár měsíců, tak bych nejspíš nenaskočil, protože všechny ty záležitosti kolem pojistek jsou tak strašně složité, že na pár měsíců se to nevyplatí. Co se týče Liberce, tak s tím jsem mluvil, ale nijak konkrétně. Včerejší informaci v televizi - nechápu, kde se vzala."
     
    Mgr. Jan Tůma o novém logu: "Shodli jsme se, že od názvu klubu utíkat nebudeme, protože má nějakou historii. Něco jsme ale změnit chtěli - a tím bylo logo. První ohlasy byly veskrze pozitivní, ale samozřejmě se to nemusí líbit každému. Pro fanoušky máme spoustu akcí spojených právě s logem."
     
    David Výborný: "Myslím, že jsem nejstarší, ale to neznamená, že bych dirigoval celou kabinu. Máme to nastavené jinak. Řekl bych, že lépe než loni."
     
    David Výborný: "Rozhodl jsem se hned po sezoně, že zůstávám. Takže přítomnost táty ještě nehrála roli. Zůstal bych pod jakýmkoliv trenérem."
     
    František Výborný: "My trenéři jsme přesvědčení, že kluci dělají maximum, a že se všichni budeme rvát. Ale dneska říct: Ano, my postoupíme." - to pochopitelně nejde."
     
    František Výborný: "Hráči se musí chtít za svůj tým rvát. Jsme přesvědčen o tom, že takové hráče tu máme, ale pochopitelně to ukáže až samotná soutěž."
     
    František Výborný: "S Radimem jsme na jedné vlně. Ne že bychom si na všechno slepě kývali, ale máme stejné principy."
     
    František Výborný: "Frustrace v klubu byla velká, po mém příchodu byla potřeba udělat strašná spousta věcí, ale svým způsobem na to nebyli lidi. Hodně pomohl příchod Karla Hornického a návrat Radima Vrbaty."
     
    Radim Vrbata: "Chceme jít cestou vlastních odchovanců. Je to sice zdlouhavější, ale nejvíc se to vyplatí. Na druhou stranu ale nebude platit, že Boleslavák má automaticky místo v áčku jasné."
     
    Radim Vrbata: "... Z loňského ročníku jsme vybrali jen ty hráče, o kterých jsme přesvědčení, že nám byli a budou platní."

    Jitka Čechová

    bahis siteleri