Myjava – Trnava 2:2 (kon.) | Košice – Senica 2:2 (kon.) | Prešov – Trenčín 1:2 (kon.)
B. Bystrica – Ružomberok 0:0 (zruš.) | Nitra – Zlaté Moravce 1:1 (kon.)
zrušeno
MFK Dukla Banská Bystrica
0:0 (-:-)
MFK Ružomberok
sk Sobota 27.10.2012, 14:30 • Štadión SNP Štiavničky • Niké liga
     
    Kluby sa dohodli na náhradnom termíne, zápas sa odohrá 20. novembra. (21:18:07)
     
    Ružomberskí fanúšikovia tak zbytočne merali cestu pod Urpín, pretože stretnutie sa dnes neodohrá a pre nepriaznivé počasie sa odkladá na neurčitý termín. O náhradnom termíne rozhodne riadiaci orgán súťaže.
     
    Rozhodcovská štvorica preverila kvalitu trávnika a my čakáme či sa zápas vôbec odohrá.
     
    V 14. kole najvyššej slovenskej futbalovej Corgoň ligy privíta na Štiavničkách domáca FK Dukla Banská Bystrica svojho nielen geografického ale tiež tabuľkového suseda MFK Ružomberok. Výkop sobotňajšieho derby zápasu je naplánovaný na 14.30 h.

    Jediný vzájomný zápas týchto mužstiev počas prebiehajúcej sezóny sa skončil domácim víťazstvom Ružomberka. V 3. kole porazili zverenci Ladislava Šimča banskobystrickú Duklu najtesnejším rozdielom 1:0.

    FK Dukla Banská Bystrica

    Postavenie červeno-bielych v tabuľke nie je veľmi lichotivé. Momentálne im patrí 8. miesto so ziskom 15-tich bodov pričom od poslednej Trnavy ich delí len 5 bodová priepasť. Dukla patrí medzi tých, ktorým sa príliš nedarí strieľať góly do súperových sietí. V tomto smere sú na tretím najhorším tímom. Avšak čo sa týka defenzívy sú pre zmenu tretím najlepším tímom. Ďalšou negatívnou štatistikou je nepriaznivá šnúra siedmych ligových zápasov bez víťazstva. Pozitívom Bystričanov je to, že na domácej pôde body súperom len tak ľahko nechcú darovať, čo sa im aj darí, keďže pokoriť ich dokázala len Senica. Druhou stránkou veci je, že doma vyhrali naposledy v 2. kole proti Trenčínu, v štyroch zostávajúcich zápasoch sa body delili. Pomôcť navnadiť zverencov Norberta Hrnčára na plný bodový zisk, môže ich utorková výhra v zápase Slovnaft cupu, keď dokázali otočiť zápas s trápiacou sa Trnavou na konečných 2:1. Len v prípade výhry by ,,Vojaci“ mohli preskočiť práve Ružomberok.

    MFK Ružomberok

    Ružomberok sa nachádza aktuálne pred Duklou, na 7. priečke, pričom sa jej podarilo získať doposiaľ 17 bodov. Ruža má na konte 4 výhry, čo je o jednu viac než jej dnešný súper. Naposledy sa im v ligovom zápase 13. kola podarilo zdolať na domácom trávniku predposlednú Nitru pomerom 2:1. V tomto zápase pretrhli futbalisti Ružomberku sériu štyroch zápasov bez presného zásahu a to zásluhou dvoch gólov Mulumbu Mukendiho. Žreb Slovnaft cupu postavil Ružomberčanom do cesty priebežného lídra Corgoň ligy, bratislavský Slovan, ktorému podľahli na Pasienkoch 2:0. Do kariet im určite nehrá aj ich tohtosezónna bilancia zo súperových ihrísk, na ktorých zatiaľ ani raz nevyhrali. Ružomberčania nastúpia do tohto zápasu s cieľom dohnať bodovú stratu vzniknutú pri domácich vyhoreniach v zápase so Senicou a neskôr s Myjavou. V prípade úspešného zvládnutia zápasu by si Ruža upevnila pozíciu v strede tabuľky.

    V tomto zápase ťažko hľadať favorita, o čom svedčia aj vypísané kurzy. Bookmakeri ich stanovili nasledovne: na výhru domáceho klubu 2.0 na remízu 3.13 a na výhru hostí 3.57.

    Výrazným faktorom, ktorý by mohol ovplyvniť hru oboch celkov je zhoršujúce sa počasie. Má sa výrazne ochladiť a dá sa očakávať aj sneženie. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ako sa s týmto faktom tímy popasujú a ktorý z tímov bude po 90. minútach spokojnejší. Pozývam Vás na sledovanie online prenosu tohto derby zápasu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:30.

    Andrej Masarik

    Branky:


    MFK Dukla Banská Bystrica:
    MFK Ružomberok:
    bahis siteleri