Chelsea – Manchester Utd. 5:4 (po pr.)
po prodl.
Chelsea FC
5:4 (1:2)
Manchester United
Středa 31.10.2012, 20:45 • Stamford Bridge, London • Anglický Ligový pohár
Předzápasové kurzy
     
    9 gólů, 9 žlutých karet, 3 penalty - toť čísla, za něž by se nemuselo stydět celé kolo Gambrinus ligy. A to vše se dnes vešlo do 120 minut veleprestižního a atraktivního souboje titánů - londýnské Chelsea a Manchesteru United. Blues si vyřídili účty za neděli s neoblíbeným sokem a vybrali si také hledané štěstí, když dvakrát zahrávali pokutový kop a na 3:3 vyrovnali v nastaveném čase. Postupují tak dál, zatímco Manchester United v letošním ročníku Capital One cupu končí. Nutno pochválit také hlavního sudího Leeho Masona, který byl v nezáviděníhodné situaci. Vypořádal se s ní s bravurou a odpískal kvalitní utkání, držeje emoce zápasu na uzdě. To je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost. Dobrou noc. (23:42:37)
     
    Lee Mason foukl do píšťalky a ukončil tak přes dvě hodiny čistého času trvající zápas, v němž jsme viděli snad vše, co ve fotbalu vidět lze.
     
    Konec zápasu.
     
    120+1
    Eden Hazard ještě nastřelil tyč, ale to už jej mrzet nemusí, neboť...
     
    120
    Manchester United právě vstřelil branku! RYAN GIGGS si postavil míč na penaltový bod a zkušeně zamířil k levé tyči, do Čechova protipohybu.
     
    120
    Byla nařízena penalta. Vracející se Cesar Azpilicueta stáhl k zemi Javiera Hernándeze a United mají šanci na zkorigování.
     
    119
    Frustrovaný Ryan Giggs neudržel nervy na uzdě a vidí žlutou kartu.
     
    116
    Chelsea právě vstřelila branku! Hazard parádně uvolnil RAMIRESE, který si s Lindegaardem mohl dělat doslova, co chtěl. Brilantní kličkou jej obešel a za jásotu Stamford Bridge poslal míč do odkryté svatyně.
     
    115
    Ramiresovi se zažlutilo před očima. Zdrojem byl žlutý kartonek ve zdvihnuté ruce Leeho Masona.
     
    113
    Victor Moses tváří v tvář Lindegaardovi. Udělal ještě zasekávačku a následně trefil padajícího Dána. Mosesovi dnes zkrátka není přáno.
     
    112
    Ryan Tunnicliffe vystřelil z voleje. Střela bude identifikována jako neznámý letící předmět nad Anglií.
     
    111
    Nani rozehrál rohový kop. Před bránou se neprosadil nikdo z hráčů v červeném.
     
    110
    Sturridge je při chuti. Zároveň se teď zachoval jako sobec, když místo nahrávky volil obstřel, končící vysoko nad.
     
    109
    Scott Wootton ukázal, že má nervy ze železa. Ve stejné situaci jako v 97.minutě se odvážil k malé domů hlavičkou. Tentokrát to provedl o poznání lépe.
     
    108
    Daniel Surridge si potáhl míč po hranici šestnáctky a levačkou protáhl Lindegaarda. Míč přelétl horní tyč zhruba o metr.
     
    107
    Krouceným centrem hledal někoho ve shrumáži před brankou. Gary Cahill odhlavičkoval do bezpečí.
     
    107
    Manchester má k dispozici standartní situaci. Nezahraje ji nikdo jiný než Ryan Giggs.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.

    Petr Švanda

    Branky: 31. David Luiz (pen.), 52. Cahill, 90+3. Hazard (pen.), 97. Sturridge, 116. Ramires - 22. Giggs, 43. Hernández, 59. Nani, 120. Giggs (pen.)

    Karty:   12. Romeu (CHE), 25. Mikel (CHE), 90+1. David Luiz (CHE), 100. Oscar (CHE), 115. Ramires (CHE) - 64. Wootton (MAN), 100. Nani (MAN), 105. Keane (MAN), 119. Giggs (MAN)


    Chelsea FC: Čech - Cahill, David Luiz, Azpilicueta, Bertrand - Obi Mikel (46. Ramires), Moses, Romeu (71. Oscar) - Sturridge, Mata, Lucas Piazon (55. Hazard)
    Manchester United: Lindegaard - Büttner (46. Powell), Rafael, Wootton, Keane - Fletcher, Giggs, Nani, Anderson (81. Tunnicliffe) - Welbeck (99. Macheda), Hernández

    Rozhodčí: Lee Mason
    thejrc.org