Getafe – Real Betis 2:4 (kon.)
konec
Getafe CF
2:4 (0:0)
Real Betis
Pondělí 05.11.2012, 21:30Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a přeji krásnou dobrou noc. (23:26:45)
     
    V příští kole hostí Betis na domácí půdě velice přijatelného soupeře, kterým bude předposlední Granada. Getafe si naopak udělá výlet do Madridu, kde na ně bude čekat nažhavené Atlético.
     
    Real Betis poskočil touto výhrou na senzační čtvrtou příčku, Getafe je desáté.
     
    Kdo by to byl po první půli čekal, že nakonec uvidíme šest branek? Moc nás asi nebylo, nicméně stalo se. Druhá pětačtyřicetiminutovka přinesla zajímavou fotbalovou podívanou, kterou odstartoval v 59. minutě Molina. Střídající hráč Betisu těžil ze skvělé přihrávky Castra a zakončoval tak do prázdné brány. Domácí dokázali po devíti minutách srovnat, když si Alcacer nejprve obhodil vzduchem bránícího protihráče a poté poslal míč na kopačky neomylného Diega Castra. V 74. minutě se měnil stav potřetí. Standartku hostů rozehrával Etxebarria, který se z úhlu trefil rovnou krásně do šibenice! Za dvě minuty bylo v sektoru hostujících příznivců ještě veseleji. Hrubku domácích potrestal Ruben Castro a zdálo se být vymalováno. S poslední minutou čisté hrací doby však přišlo snížení, které zařídil Pedro Leon. Domácí se poté ještě nadechli k tlaku a vrhli všechny síly do útoku. To se však po jednom z rohových kopů stalo osudným, když se do rychlého brejku dostala hned trojice fotbalistů v pruhovaném. Celá akce poté vyústila v gól Sevilly, který tak pojistil výhru Betisu.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto. Hosté se po rohovém kopu domácích dostali do bleskového brejku, který obstarali hned tři zcela osamocení útočící hráči Betisu. Míč si nakonec ponechal celou dobu trochu sobecky SALVA SEVILLA, který však chladnokrevně zakončil a pojistil tříbodový zisk Realu.
     
    90+3
    Roh pro domácí tým.
     
    90+2
    Getafe má slušný tlak, ještě to bude drama!
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty nad rámec čisté hrací doby.
     
    90
    Zbytečnou žlutou kartu si vykoledoval brankář Adrian, který se nejprve snažil domácím zabránit v rychlém zisku míče. Poté se gólman Betisu dopustil také herecké vložky, za což je mu udělena po zásluze žlutá karta.
     
    90
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to zřejmě zakřikl! Naději domácím vykřesal PEDRO LEON, který se prosadil po přihrávce z levé strany.
     
    88
    Ze strany domácích to již na nějaký obrat nevypadá. Hráči Getafe se sice snaží, hostující obrana se ale jeví téměř nepropustně.
     
    87
    Nejprve zdvižený praporek pomezního, poté tón píšťalky hlavního sudího. To vše adresováno Molinovi, který byl v ofsajdu.
     
    86
    Hlavička Valery ale letěla nad horní tyč.
     
    86
    Fotbalisté v modrých dresech mají možnost ohrozit Adrianovu bránu z rohového kopu.
     
    81
    Žlutou kartu viděl před malou chvílí hostující Canas.
     
    84
    Na zemi leží Nacho Perez. Domácím příznivcům se však odpískaný faul nelíbí a rovněž pískají, pro změnu však na rozhodčího.
     
    82
    Domácí nechávají logicky otevřená zadní vrátka, což vede k rychlým protiútokům soupeře.
     
    81
    Rutinní zákrok si na druhé straně připsal Moya, který má po střele z pravé strany balon ve svých rukavicích.

    Filip Lefenda

    Branky: 68. Castro D., 90. Leon - 59. Molina, 74. Etxebarria, 76. Castro R., 90+4. Sevilla

    Karty:   20. Rafa (GET), 73. Barrada (GET) - 38. Etxebarria (RBE), 81. Canas (RBE), 90. Adrian (RBE)


    Getafe CF: Moya - Torres M., Rafa, Alexis, Valera - Rodriguez (67. Colunga), Torres X., Castro D., Barrada, Pedro Leon - Vazquez (65. Alcacer)
    Real Betis: Adrian - Nelson, Paulao, Perquis, Martinez - Etxebarria (75. Perez R.), Canas, Campbell (57. Molina), Sevilla, Carlos (79. Perez N.) - Castro R.
    thejrc.org