Tango Brno – Helas Brno 5:2 (kon.)
konec
FC Tango Brno
5:2 (2:1)
Helas Brno
Pondělí 26.11.2012, 20:00 • SH Brno, Vodova • 1. Futsal liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer, zdravím Vás u 9. kola Chance futsal ligy. Dnes máme na programu v brněnské hale Vodova derby. Utká se Tango s Helasem.
     
    V dnešním kole je tedy na programu brněnské derby. To je vždy utkání, které má o náboj navíc. Každý se chce v tomto utkání ukázat a předvést něco ze svého arzenálu. Tango je druhým nejlépe střílejícím týmem a s padesáti šesti góly mají tak průměr sedmi branek na zápas. Tahounem v útoku je především Michal Seidler, který má na svém kontě 11 gólů. Helas se dnes ale určitě nebude chtít jen bránit. Tyto zápasy totiž může ovládnout jak jeden, tak druhý tým i přes papírové předpoklady. Takže statistiky můžou jít stranou a začínáme od nuly.
     
    FC Tango Brno

    Tango ve svém posledním zápase rozstřílelo Plzeň 2:13. Na plzeňské palubovce se dařilo Tomáši Buršíkovi a Michalům Belejovi, Kovácsovi a Seidlerovi, všichni tihle hráči si připsali po dvou gólech. Tango je tak neustále v kontaktu se špičkou tabulky. Na první místo jim chybí sice 5 bodů, ale na druhé jen body 4, a to mají zápas k dobru. Je tak jisté, že dnes i přes emocionálně vypjaté utkání, budou chtít brát všechny body a přiblížit se druhé Zruči na rozdíl jediného bodu.


    FC Helas Brno

    Naopak Helas řeší úplně jiné problémy. Helas je na devátém místě v průběžné pořadí a vrchní patra tabulky jim utíkají. Ve svém posledním zápase remizovali s poslední Českou Lípou, což samozřejmě byla pro Helas ztráta dvou bodů. S těmito soupeři by určitě chtěli vyhrávat. Jak se ovšem říká, v derby se může stát cokoliv a i proto jsou tolik oblíbenými. Nutno ale říct, že Helas dnes není rozhodně favoritem, ale naopak jasným outsiderem.
     
    Hráči už v čele s rozhodčími přichází na hřiště a za malou chvíli tedy začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Tango Brno: Kubíček (Bočánek) - Havel Josef, Havel Jan, Brůna, Kovács, Chadzidis, Buršík, Dornay, Záruba, Belej, Seidler, Rick, Svoboda

    Helas Brno: Tuháček (Večeřa) - Cupák David, Cupák Vojtěch, Mrázek, Svoboda, Chalupský, Lerch, Ovčačík, Lidmila, Vlach, Švihálek, Klimeš, Sýkora

    Rozhodčí: Radek Venc, Miroslav Kincl, Daniel Vomastek, D: Petr Hoffman.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávku obstaralo domácí Tango a snaží se začít hodně aktivně.
     
    2
    Obrana Helasu je pozorná a nenechává domácí vymyslet jakoukoliv nebezpečnou akci.
     
    2
    Do první šance se mohl dostat Jan Havel, ale sám se do té přihrávky tak zamotal, že upadl a pobavil nakonec jen diváky.
     
    2
    Na druhé straně už ale o poznání lepší zakončení ukázal David Cupák, který vyzkoušel pozornost Kubíčka.
     
    3
    Následuje pár nepřesných rozehrávek na obou stranách...
     
    3
    ...nakonec se ke střele dostal opět Cupák, kterou ale zblokoval Rick.
     
    4
    Helas se poprvé dostal na delší dobu k míči a hned je z toho tlak před domácí brankou. Ovčačíkova střela byla ale opět zblokována.
     
    5
    Na druhé straně poslal pěknou technickou střelu Brůna. Tu ale bez nejmenších problémů chytil Tuháček.
     
    6
    Helas Brno právě vstřelilo branku!

    Nakonec se i Helas ujímá vedení. Hezkou střelu vyslal, po nahrávce Cupáka, RADEK SÝKORA. Ten vystřelil do protipohybu brankáře, který tak neměl nárok střelu lapit.
     
    7
    Tango na vsítěný gól reaguje velkou aktivitou. Obrovskou možnost neproměnil Seidler.
     
    7
    Tango Brno právě vstřelilo branku!

    A zvýšená aktivita se domácím vyplácí! Pěknou kombinaci zakončuje MARTIN BRŮNA, který poslal střelu po zemi. Hostujícímu brankáři stínil jeden z domácích, takže Tuháček nic neviděl. Začínáme tedy od znovu.
     
    7
    Asi 10 vteřin na to se dostávalo Tango do další velké příležitosti. Tu jim ale překazil Lerch, který jednoho z domácích stáhl za dres a ani se nediví, že za tento faul inkasuje žlutou kartu.
     
    8
    Tango v tuto chvíli diktuje tempo hry a Helas neví, co s tím. Všude jsou o krok později. Tango vstřelený gól hodně nabudil.
     
    9
    Změnit se to snažil Ovčačík, který ale skončil i s míčem v zámezí. Balon tak opět na nohou Tanga.
     
    10
    Po dalším faulu Helasu bude mít možnost přímého kopu Belej.
     
    10
    Signál se ale nepovedl a do protiútoku se hnali hosté, kteří ale nevymysleli nic kloudného. Kubíček tak nemusel ani zasahovat.
     
    10
    Krásnou kombinaci teď ukázali domácí. Nicméně finální přihrávka byla o vteřinu rychlejší, než by bývala potřebovala. Belej na ni už nedosáhl.
     
    12
    Tango Brno právě vstřelilo branku!

    A Tango už vede! Po výborném obranném zákroku Kovácse se dostali do přečíslení. Seidler ze středu, mezi nohama hostujícího hráče, přihrál na zcela nekrytého MICHALA BELEJE, který si zkušeně počkal, co udělá gólman a poté ho prostřelil.
     
    13
    Záruba se teď pěkně uvolnil, ale vystřelil pouze mimo bránu.
     
    14
    Hosté zahrávali roh, na který měli připravený signál. Ten se jim povedl, ale střelu jim zblokoval dobře postavený Svoboda.
     
    15
    Teď si roh vyzkoušeli i hráči Tanga. Rozehrávka se jim nepovedla, ale snad ještě horší předvedl Helas, takže se do zakončení dostal Záruba. Jeho střela ale nedoletěla ke gólmanovi.
     
    16
    Domácí jsou i nadále hodně při chuti a vedení by určitě rádi navýšili. Helas je hodně zatažený.
     
    16
    Velice pěkně vymíchali hosty Kovács s Belejem a Brůnou. Ale ani nadvakrát se neprosadili. První střela mířila mimo a druhou trestuhodně do odkryté brány neproměnil Brůna.
     
    18
    Opět se do zakončení tlačil Seidler. Jeho střelu ale vystihl brankář, který se připisuje důležitý zákrok.
     
    18
    Na druhé straně se k zakončení probojoval Cupák, který ale z voleje vystřelil asi dva metry vedle. Kubíček tedy nemusel zasahovat.
     
    20
    Do konce prvního poločasu chybí už jen pár vteřin a hosté si berou oddechový čas.
     
    20
    Hraje se už spíše uprostřed hřiště. Ani jeden tým už nechce inkasovat.
     
    20
    K obrovské šanci se nakonec přeci jen dostal Záruba, který ale vystřelil přesně do Tuháčka, který tedy určil, že skóre už se měnit v prvním poločase nebude.
     
    První poločas skončil.
     
    Oba týmy dnes nastoupily v nejsilnějších sestavách a podle toho i utkání vypadá. Helas hned v 6. minutě zaskočil Tango a dostal se zásluhou Sýkory do vedení. Nicméně právě inkasovaný gól Tango probudil. Od 7. minuty létají po hřišti a připravují si jednu šanci za druhou. Tento tlak přetavili ve dva góly a do kabin tak můžou odcházet spokojenější než soupeř. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas tohoto brněnského derby, na které si našlo cestu i slušný počet diváků.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    První střelu druhého poločasu obstarali hosté. Teď už ale u míče Tango. Začínáme tedy druhý poločas stejně, jak jsme první skončili.
     
    22
    Domácí mají příležitost rohového kopu. Uvidíme, jaký signál si připraví ...
     
    22
    ...Belej rozrhrál na hrot Kovácsovi, který dobře vystřelil, ale střele chyběla potřebná razance. Situace se ale bude celá opakovat.
     
    22
    Tango Brno právě vstřelilo branku!

    Tak nakonec až napotřetí to vyšlo! Po nástřelu Kovácse se do míče opřel MICHAL SEIDLER, který tak dnes konečně slaví gól. Jeho střela prosvištěla kolem Tuháčka a zaplula do brány. Tango tak jde do dvoubrankového trháku!
     
    24
    Záruba zkoušel přelobovat Tuháčka. To se mu podařilo, ale střele chyběla přesnost.
     
    24
    Domácí jsou teď ve velkém tlaku. Kopou jeden roh za druhým. Střídají pouze levou a pravou stranu. Skórovat se jim ale nedaří. Rick vystřelil jednou doprostřed brány - tu zlikvidoval Tuháček a tu druhou mimo. Hosté se tedy mohou snažit o rozehrání nějaké kombinace, která by vedle ke zdramatizování zápasu.
     
    25
    Načít ale nějakou kombinaci se jim nepodařilo a u míče je tak opět Tango.
     
    27
    Do další příležitosti se řítil Seidler, kterého ale z velkého úhlu vychytal Tuháček, který musel vyběhnout daleko z brány.
     
    28
    Tango Brno právě vstřelilo branku!

    Tangu se teď povedla rychlá kombinace! Křižnou nahrávku poslal Brůna na MICHALA SEIDLERA, který rozvlnil síť za Tuháčkem. Seidler přidává druhou branku v tomto zápasu a ukazuje, kdo že to je nejlepším střelcem ligy.
     
    28
    Helas se snaží ještě nějak zkorigovat zápas, aby bylo v posledních minutách ještě o co hrát. Tangu se ale daří dobře bránit a blokovat veškeré střely hostů.
     
    29
    Do další pěkné šance se dostal, dnes aktivní, Záruba. Střela ale prosvištěla jen kolem pravé tyče.
     
    30
    Rick po levé straně vyvezl míč až na polovinu Helasu, kde ho ale o míč obral jeden z hostů.
     
    31
    Cupák zkouší od brány rozjet nějakou akci, kterou by aspoň zahrozili domácímu brankáři.
     
    32
    Belej se Seidlerem se dostali do přečíslení, které se jim ale nepodařilo zužitkovat.
     
    33
    Z naprosté pasivity přechází Helas k troše aktivity a hra se teď přelévá, byť bez vyložených šancí, z jedné strany na druhou.
     
    34
    Tuháček se teď hodně činil proti střele Jana Havla. Krásný zákrok.
     
    35
    Po pravé straně míč potáhl Seidler, který se i sám odhodlal ke střele. Vystřelil pouze po zemi, což lehce chytil Tuháček.
     
    35
    Nádherná akce domácích! Tango chtělo míč dovézt až do kuchyně, ale to se jim nakonec nepodařilo. Kovács nahrával na Seidlera, ten to ještě poslal na Beleje, ovšem ten střílel pouze do ruky Tuháčka, který ji nechal položenou na brankové čáře. Pěkný moment obou týmů!
     
    37
    Tango Brno právě vstřelilo branku!

    A opět neuvěřitelná akce domácích! Od vlastní brány, kde si přihrál Kovács se Seidlerem to směřovalo až na Beleje, který byl na brankovišti a vybídl ke skórování do prázdné brány MARTINA BRŮNU. Ten už se nemohl mýlit.
     
    37
    Oddechový čas pro hosty. Reagují tak na momentální situaci na palubovce, kde neví kudy kam.
     
    37
    Helas zkouší na nepříznivý stav zareagovat power-play.
     
    37
    Helas Brno právě vstřelilo branku!

    A hra v pěti se jim ihned vyplácí! Přihrávku Vlacha využil krásnou střelou PETR SVOBODA.
     
    37
    I domácí si berou oddechový čas.
     
    38
    Domácí chtěli taky hrát v pěti, ale míč mají na vlastní polovině, a tak museli Kubíčka poslat nazpět do brány. V pěti tak hraje jen Helas.
     
    39
    Domácí už mají pět akumulovaných faulů, a tak si musí dávat při defenzivní činnosti velký pozor.
     
    39
    U míče je teď Tango a to tedy taky sahá po hře v pěti. Naopak Helas musel poslat Tuháčka zpět do branky.
     
    39
    Zbytečný faul za žlutou kartu teď dostává David Cupák za faul v úplném rohu na útočné polovině.
     
    39
    Situace se opět otáčí. Jako na kolotoči to tady máme. Helas v pěti, Tango se brání s gólmanem.
     
    40
    Do konce utkání už chybí cca 20 vteřin, s výsledkem a prohrou už Helas nic nezmůže.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání plné šancí, pohledných akcí, a to především na straně Tanga. Bylo vidět, že hráči Tanga si druhou polovinu hodně užívali a hráli přesně to, co od týmu z vrchních pater tabulky lze očekávat. Tedy spolehlivě zezadu a úderně vepředu. Helas se ale dnes nemusí vůbec za nic stydět. Ukázal, že i on dokáže být nebezpečný, byť to na Tango dnes nestačilo. Tango se tedy dotahuje pouze na rozdíl jediného bodu druhé Zruči.
     
    To je ode mne pro dnešek vše. Budu se na Vás těšit u příští online reportáže z brněnského futsalu. Pěkný zbytek večera, dobrou noc. (21:42:43)

    Adam Havel

    Branky: 7. Brůna (Seidler), 12. Belej (Seidler), 22. Seidler (Kovács), 28. Seidler (Brůna), 37. Brůna (Belej) - 6. Sýkora (Cupák David), 37. Svoboda (Vlach)

    Karty:   7. Lerch (HEL), 39. Cupák David (HEL)


    FC Tango Brno: Kubíček (Bočánek) - Havel Josef, Havel Jan, Brůna, Kovács, Chadzidis, Buršík, Dornay, Záruba, Belej, Seidler, Rick, Svoboda
    Helas Brno: Tuháček (Večeřa) - Cupák David, Cupák Vojtěch, Mrázek, Svoboda, Chalupský, Lerch, Ovčačík, Lidmila, Vlach, Švihálek, Klimeš, Sýkora

    Rozhodčí: Radek Venc, Miroslav Kincl, Daniel Vomastek, D: Petr Hoffman
    thejrc.org