Třinec – Vsetín 3:4 (po s.n.) | Olomouc – Havířov 3:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 0:4 (kon.)
Havlíčkův Brod – Motor ČB 0:5 (kon.) | Letňany – HC Kladno 5:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 6:1 (kon.)
Písek – Liberec 4:2 (kon.) | Pardubice – Hr. Králové 2:0 (kon.) | HC Litvínov – Slavia 4:3 (po s.n.)
Kometa Brno – Přerov 8:1 (kon.) | HC Plzeň – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
0:5 (0:4, 0:0, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 08.12.2012, 12:00 • Kotlina • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Je konec. České Budějovice si zcela zaslouženě odvážejí z Havlíčkova Brodu vysokou výhru 5:0 a výrazně se přibližují prestižnímu play-off. Mladí Rebelové naopak prohráli už po jednadvacáté a nerozšíří svůj dosavadní bodový zisk. To je pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. (13:56:09)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Rebelům se zřejmě nepodaří vstřelit ani čestnou branku, utkání už se velice rychle chýlí ke svému konci.
     
    59:00
    Na druhé straně střílel zblízka hned třikrát důrazný Radek Prokeš, ale ve dvou případech napálil Vaněčkovy betony a poslední střelou minul přední tyčku.
     
    58:15
    Mladý brankář hokejistů od soutoku řek Malše a Vltavy skvěle zasáhl, když zblízka zakončovala hned dvojice Rebelů. Roztáhl betony ve svém brankovišti a nepustil puk za svá záda.
     
    58:00
    Havlíčkův Brod se snaží v )plném závěru duelu vstřelit čestnou branku a alespoň trochu tak zmírnit další nepříjemnou porážku. Jihočeši se však brání zodpovědně a pomáhají brankáři Alešovi Sovovi k tomu, aby si došel pro čisté konto.
     
    57:14
    Jiří Smejkal (CEB) je potrestán dvouminutovým pobytem na lavici hanby za hrubost.
     
    56:50
    Na druhé straně zakončoval v gólové pozici David Ruda, ale jeho rychlá dorážka z mírného úhlu na levé straně skončila u přední tyčky na betonech gólmana Vaněčka.
     
    56:10
    David Krajhanzl se ocitl ve slibné příležitosti, když se dostal do úniku, ale byl stíhaný obráncem a vytlačený do velkého úhlu, odkud bekhendem nepropálil gólmana Sovu!
     
    55:40
    Dominik Cívka (HBR) dostal od rozhodčího 2 minuty, když se provinil hákováním.
     
    55:24
    Svůj nápor teď hosté sami utlumili nepřesností, když kotouč poslali ze svého pásma jen na zakázané uvolnění. Vhazování proběhne v blízkosti jejich branky.
     
    54:50
    Karel Vácha mohl přidat už šestý zásah svého týmu, jenže v prostoru mezi kruhy, odkud zakončoval, byl puk z jeho hole přizvednut do ochranné sítě.
     
    53:27
    Žádné uspokojení u Jihočechů z vysokého vedení a rozhodnutého zápasu rozhodně nehrozí. Obrana Rebelů vedená brankářem Vaněčkem má stále o práci postaráno.
     
    51:58
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Potupná pětka je na světě, Jihočeši ještě pojišťují své vysoké vedení! Po Petru Panáčkovi se dostal k puku JAN MICHÁLEK, který se v předbrankovém prostoru bleskově zorientoval, nádherným blafákem si položil na led Vítka Vaněčka a dorážkou do zcela odkryté brány uklidil kus černé gumy! Asistence: Petr Panáček, Martin Koupal.
     
    50:20
    Opět jsme v kotlině svědky dlouhé přetlačované uprostřed hřiště, jež stále nezná svého vítěze. Oba gólmani v posledních minutách spíše jen nezúčastněně sledují dění před sebou.
     
    48:50
    Radek Prokeš zkusil zaskočit gólmana Vaněčka z hodně obtížné palebné pozice až v rohu pásma. Maskovaná opora Rebelů si však prostor u přední tyčky pohlídala.
     
    47:34
    Až teď se po dlouhé době přerušuje hra. Může za to zakázané uvolnění Českých Budějovic, po němž se bude vhazovat v kruhu po levé ruce brankáře Sovy.
     
    46:52
    Neustále sledujeme od začátku poslední dvacetiminutovky spíše bojovnou partii, jež oku hokejového fanouška příliš nelahodí. Kotouč se zdržuje především ve středu pole nebo u hrazení, kde o něj hráči obou táborů svádějí souboje.
     
    45:55
    Zřejmě za to může z velké části to, že České Budějovice stále drží čtyřgólový náskok. Nikam se neženou a snaží se kontrolovat hru. Rebelům se v útočné fázi navíc dnes moc nedaří.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 10. Ruda (Prokeš, Smejkal), 10. Michálek (Krátoška, Malovec), 11. Vácha (Šafář), 18. Smejkal (Ruda, Kutiš), 52. Michálek (Panáček, Koupal)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Vaněček (Brož) - Cívka (A), Klofáč, Bancíř, Salát, Krajcigr, D. Vala (A) - Ludvík (C), Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mäki.
    Banes Motor České Budějovice: Sova - Malovec, Brož II, Kadlec, Matoušek, Břečka, Piegl (A), Kutiš, Žáček - Prokeš, Panáček, Ruda, Smejkal (A), Michálek, Krátoška (C), Vácha, Šafář, Koupal.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček - Jan Kleprlík, Petr Velinský.
    thejrc.org